Reklama

Reklama

VOD (1)

Normanovi je jedenáct let, rád se dívá na horory, a hlavně je obdařen "šestým smyslem" - vidí mrtvé lidi. Může si povídat třeba s dávnou zesnulou babičkou. Jeho zvláštní schopnost ho vyčleňuje ze společnosti, která ho považuje za podivína a dává mu to dost často najevo. To se ale brzy změní. Na jeho městečko zaútočí zlá čarodějnice a sedm oživlých mrtvol, které ji před 200 lety poslaly na oprátku a ona je za to proklela. A právě Norman je tím jediným, kdo tomu může zabránit a vrátit věci do starých kolejí. Jak to ale udělat, když absolutně netuší, o co jde? (TV Nova)

(více)

Videa (30)

Trailer 2

Recenze (292)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vynalézavé a filmařsky výtečně provedené zakončení, které by snímku vyneslo pátou hěvzdičku. Škoda, že tomu předchází poměrně standardní etuda o chlapci, který se odlišuje, je šikanován a je divný. Tahle divnost a šikana jsou sice elementární a tvůrci je dokážou v rámci děje účelně využít, ale prostředí maloměsta je vykresleno až moc málo, nemluvě o tom, že osobně mi esteticky některé významné vedlejší postavy přišli příliš ošklivé a nesympatické (jejich ošklivost není dost zábavná či zajímavá). Film ideálně pro děti, o nichž si rodiče budou myslet, že pro ně tak hororový film není. Co do srovnání obstojí se snímkem V tom domě straší. Na hutnou atmosféru Koralíny nemá. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Pro mě jako bývalého horrového fandu dokonalá retro exkurze. Navíc v provedení zdařilého animáku. Jednoduchá a neoriginální zápletka, jak tomu u horrorů bývá, osvěžená řadou ne zcela obvyklých variací, tunou odkazů na žánrovou klasiku, spoustou skvělých vtípků a k tomu jako třešnička několik velmi vydařených scén. Svižné, efektní, kreativní a nechybí ani emoce. Za sebe si nemám u Normana nač stěžovat (a ze spokojeného ohlasu dcery si myslím, že ani ona). Takže za náš rodinný tým, pro Normana palec nahoru. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co na tom, že to odkazuje na spoustu hororů, co na tom, že animace je zajímavá ( ale nemám jí rád ) , co na tom, že místy to má na animák husto přísnou atmosféru, ze který bych se jako dítě nejspíš posral a schovával se za maminčin rukáv a držel hrdinům palečky....když je scénář jen kýbl sraček.Asi si scénárista myslí, že dnešní děti jsou úplně vylízané ( dobře, v tom bych mu zase nekřivdil ) ale je opravdu nutné nechat pobíhat partičku příšerně nezajímavých postaviček po place a nechat ty průměrné herce aby jim do úst vkládali neskutečně duchaprázdný hovna?To je ten kámen úrazu, až asi na 5 opravdu povedených scének a pár odkazů je film neuvěřitelně prázdný a tupý, není napínavý, není dobrodružný, není absolutně výpravný..... dost velká mizérie a jak už jsem se zmiňoval, americký animovaný film jde pořád dolů :/ 40%. ()

Petfruf 

všechny recenze uživatele

Vzít na to děcka, tak se po..rou strachy! Od doby Wall-E asi nejpovedenější animák ( v mém žebříčku). Do plusu hraje, že není dělaný zcela v počítači a u mě hraje prim výborná hudba od Briona (místy vykrádající Doylea a Mansella). Jako celek ideálně dlouhé, s téměř klasickým příběhem, který v určitých momentech mile dokazuje, že ne vše je černé a bílé... Těžko vysvětlit, abych nespoilerovala. Dokonce bych řekla, že je to animák v hlavním jádru smutný (alespoň v poslední třetině). Vzhledem k tomu, že jsem nedávno dala Wreck-It Ralph! čtyři hvězdičky - a to je animák mnohem víc předvídatelný a klišoidní - dávám ParaNormanovi hvězdiček pět! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Trochu to kazí konec, který trvá dvakrát déle, než by bylo nutné. Jinak sympatický film. Tak akorát odkazů pro hororové fandy, tak akorát primitivnějšího humoru pro děti. Tak akorát dvojsmyslů pro dospělé. Nic objevného a člověka zamrzí, že neudělal Norman ten chybějící krůček k něčemu víc ultimátnímu. Ale nezlobím se za to. Na pomezí tří a čtyř. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci filmu v čele se scenáristou Chrisem Butlerem vydali podle filmu i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • Během posledních několika týdnů před premiérou rozeslal Laika 49 balíčků 49 osobám, včetně Neila Gaimana nebo Kevina Smitha. Každé balení se skládalo z dřevěné bedny plné špinavé hmoty, kterou se příjemci museli prokopat až k jednomu ze 7 prokletých zombíků. Ti sebou nesli veškeré informace o filmu. (Dr Lizal)
  • Ve scéně, kdy mrtvý strýc překvapí Normana na školních toaletách, si můžeme všimnout, že na strýci visí toaletní papír. Když ale Neil hází svému mrtvému psovi klacek, Norman ho upozorní, že živé objekty a jiné předměty mrtví nemůžou držet, protože jimi projdou. (lil7minmin)

Související novinky

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

Po Škatulácích se vydáme do Japonska

26.12.2014

Studio LAIKA, jež se soustředí na mizící umění stop-motion animace, nám zatím nadělilo tři celovečeráky. Koralína, Norman a duchové i Škatuláci měli úspěch u diváků i u kritiků, není tedy divu, že v… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

Oscarovým nominacím vládne Lincoln a Pi

10.01.2013

Nikoho asi nepřekvapí, že se žádné překvapení nekoná. Letošní nominace na Oscary jsou opět nudně konzervativní a předvídatelné. Emoce opět budí spíš nenominování některých filmů – fanoušci Temný… (více)

Reklama

Reklama