Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Telenovela
  • Animovaný

Recenze (25)

plakát

Norman a duchové (2012) 

Né zrovna originální, ale přesto příjemná animovaná podívaná, která je pro oddych naprosto skvělá. Pokud od toho nebudete čekat nic velkého, zaručeně vás to nezklame. Dávám tři hvězdy.

plakát

Insensibles (2012) 

Fuha...docela zklamání. Opět jsem čekala hodně atmosferickou bombu, od které se nebudu schopná odtrhnout. Bohužel jsem se po celý čas nesmírně nudila! Celé mi to přišlo strašně nezáživné, takže i když jsem na film koukala, myšlenkama jsem byla úplně někde jinde. Dávám dvě hvězdy za celkem dobrej námět.

plakát

Sto krvavých akrů (2012) 

Musím teda říct, že jsem čekala větší pecku, ale i tak je Sto krvavých akrů slušně zvládnutá a příjemná podívaná, u které se sice nebude bát, ani válet smíchy, ale na zahnání nudy je to paráda. Líbily se mi charaktery postav a celkově se na to dobře koukalo, takže já film hodnotím jako slušný průměr.

plakát

Tajemná huldra (2012) 

Od Thale jsem čekala typickou lesní náháněčku se skupinkou lidí a huldrou, toho jsem se ale nedočkala. Místo toho jsem viděla film s pomalým tempem, nesmírně nesympatickými herci (zvláště pak herec, který ustavičně zvracel) a s né zrovna povenými efekty. Tak velký potenciál film má, a tak krutě ten potenciál tvůrci zazdily. Sice stopáž rychle utíkala, ale z větší části to byla nuda.

plakát

Open Grave (2013) 

Open Grave asi nebude patřim k mým oblíbeným hororům, nicméně k úplnému zatracení také není. Přiznám se, že jsem podle recenzí čekala něco víc, ale jistý potenciál film má. Má také místy hodně depresivní atmosféru, skvělé herce, kameru, děj je nepředvídatelný, ale závěr je odfláknutý. Podle mě se z toho dalo vytřískat mnohem víc, ale zase na druhou stranu to klidně mohlo být i horší.

plakát

Valentine (2001) 

Naprosto typická vyražďovačka, která ač ničím nepřekvapí, je stále koukatelná. Navíc musím přiznat, že oproti jiným vyvražďovačkám jsem poměrně dlouho odhalovala vraha, což se mi nestává často. Valentine je na zahnání nudy naprosto parádní. Tři hvězdy.

plakát

Případ číslo 39 (2009) 

jako večerní film zaujal, ale postava i herečka mi přijdou celkově podobné s hororovým filmem "Orphan"... :-) Hodnotím kladně, na film se opět ráda podívám :-) ****

plakát

Hunger Games: Vražedná pomsta (2013) 

Jelikož jsem ze série Hunger Games četla knihy a viděla i první díl, rozhodla jsem se, že rozhodně nebude na škodu, pokud se podívám i na ten druhý. První se mi totiž velice líbil, ovšem, na knihy rozhodně neměl. Budu ale muset souhlasit s názorem široké veřejnosti, že Jennifer Lawrence, která hrála hlavní hrdinku Katniss, má opravdu talent, přestože nemá žádné herecké vzdělání. Pro ty, kteří tuto herečku neznají ze HG série - vidět jste ji mohli i v X-menech, kde si zahrála Mystique a dle mého názoru se té role opět zhostila více než dobře. A nyní již k samotné recenzi. Dle mého názoru je film obsazen vskutku dobrými herci, Jennifer je jen jednou z mála. Další zvučná jména, která se tam objevují, jsou například Josh Hutcherson (Peeta), Elizabeth Banks (Effie Trinket), nebo Woody Harrelson (Haymitch). Na tomto filmu jsem bohužel v kině nebyla, protože jsem už měla vyčerpaný svůj limit, ale stáhla jsem si ho (bohužel v kino kvalitě -.-), takže mohu být spokojená, že jsem o nic nepřišla. Nebudu ho tu srovnávat s knihami, ne všichni rádi čtou a proto by tato recenze nemusela každému vyhovovat. Ovšem, vrátím se tedy k věci - z počátku mě film opravdu nebavil. Bylo to takové...no...utahané. U první poloviny jsem prostě „zívala". To jsem si vlastně začala říkat, že to asi vypnu a raději si půjdu znovu přečíst knihu, ale naštěstí jsem to neudělala, protože druhá polovina filmu už začala být velice dobrá a oproti první polovině svižná. Když jsem seděla u počítače a sledovala tento film, pokaždé jsem měla jiný pocit podle toho, jaká scéna tam právě byla. V jednu chvíli jsem byla naštvaná, v jinou zas silně dojatá, u jiné scény jsem se královsky pobavila. Myslím, že právě o to režisérovi tohoto filmu šlo. Rozhodně nemohu zapomenout na scénu s Johannou Masonovou, splátkyní ze Sedmého kraje, kdy se svlékne ve výtahu před Katniss, Peetou a Haymitchem. Věřím, že nejsem jediná, koho tato scéna dodělala :D A Katnissin výraz rozhodně stál za to. Kdo máte trochu bližší vztah k Jennifer Lawrence, jistě pochopíte a poznáte tento výrok: „10% Katniss, 90% Jennifer", který se vztahuje k právě této scéně, která byla opravdu nepřekonatelná. Dále se mi líbilo provedení arény, byla vskutku moc pěkná a pečlivě vypracovaná, narozdíl od té z prvního dílu, která mi přišla poněkud všední a nudná. Ovšem, to není věc filmařů, ale autorky, jíž bych za toto s prominutím přičetla na konto i nějaké to mínus. U filmu se nějaké mínusy ale také najdou, například to, že...z mého pohledu se vlastně nenajdou. :D Já byla s filmem nadmíru spokojená a doporučuji ho všem! :) ****

plakát

Twister (1996) 

Katastrofické filmy (hlavně tedy s tornády) jsou jedny z mých nejoblíbenějších. U tohohle jsem se nudila.. fajn, na rok vydání jsou vizuální efekty a zvuk dobré.. ale není to prostě ono.

plakát

Thor (2011) 

Proč jsem si vybrala právě tento film? Důvod je velice jednoduchý a není třeba ho příliš rozepisovat. Začněme tedy hezky od začátku - jednoho dne, byl to tuším, nudný, sobotní večer, jsem se rozhodla, že zapnu tu velkou placatou věc, jež se v civilizaci říká televize a jen tak si proklikám programy, jestli někde NÁHODOU nedávají něco zajímavého. Na něco jsem narazila. A byl to první díl Thora. Rozhodla jsem se, že se na ten film podívám, protože byl opěvovaný mnoha lidmi, kteří vychvalovali jeho přednosti a úspěšně zakrývali jeho nedostatky, protože mě svým způsobem donutili se na něj podívat. Abych to zkrátila a upřesnila, řeknu to asi takhle - po shlédnutí toho filmu jsem byla naprosto nadšená. A ne, nemohl za to Thor (Chris Hemsworth), nýbrž Tom Hiddleston alias jeho proradný bráška Loki. Tak a teď jsem se prokecla! :D No, dle mého názoru Tom v tomto filmu neuvěřitelně zazářil, jeho Loki byl prostě úžasný. Také, že se díky tomuto filmu proslavil po celém světě. Moc se mi líbil děj, byla to prostě typická marvelovská zápletka - hrdina ve vyhnanství (Thor), jež se musí napravit, aby získal zpět svou sílu. Do cesty se mu ale neustále staví jeho proradný malý bráška (Loki). Pokud někdo neznáte Thora, ať už z komiksů, či filmů, tak je to severský bůh hromu, žijící v Asgardu - jednom z devíti světů. Tak, ale nyní přejdeme k samotnému druhému dílu Thora, který nese název Thor: Temný svět. Ještě před uvedením filmu do českých kin panovaly na internetu zuřivé spekulační diskuze o tom, jestli se ve filmu objeví Loki. A světe div se, režisér, jež neudělal taktickou chybu a nerozlítil tak Lokiho armádu, jak si říkají Lokiho fanoušci (do níž mimochodem také patřím, ehehe) a tuto postavu do filmu obsadil. A dokonce tam zaujímá velice klíčovou roli. Fandové si tedy mohli mnout ruce a směle vyrážet s balíčkem kapesníků do nejbližších kin. Proč zmiňuji ten balíček kapesníků? V průběhu filmu totiž nastane převrat, u nějž uroní slzu nejeden z nás. Ale to už moc předbíhám událostem. Druhý díl Thora má sám o sobě skvělou atmosféru, je to film plný akce a zajímavých efektů, obzvášť se tvůrcům povedl vzhled Asgardu. Nechybí ovšem ani romantika, o níž se postarali Thor s jeho pozemskou přítelkyní Jane (Natalie Portman). Nechybí samozřejmě ani dobré hlášky, jež si vzal na starost pro změnu Loki a v jiných částech filmu také Janina stážistka Darcy (Kat Dennings). Film je dobrými hláškami doslova „prošpikovaný" a ručím vám za to, že se budete smíchy popadat za břicha. Ale abych tu nemluvila jen o těch dobrých stránkách, režisér bohužel nedomyslel pár dost důležitých věcí, a to třeba to, že z Odina (Všeotec, ochránce všech světů etc., bla bla bla...) udělal naprostého, s prominutím idiota, který oplývá naprosto nesmyslnými hláškami. A na konec mimo mísu - oba tyto filmy jsou z marvelovské produkce, přičemž Thor je z roku 2011 a Thor: Temný svět je z roku 2013. Avengers z roku 2012, které jistě všichni znáte, jsou volným pokračováním filmu Thor. Dávám ****