Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (591)

plakát

Potomek (2019) 

Proč ruce? Otázek mám celkově dost. Musím ovšem říct, že je to přeci jen v něčem trochu originální (reinkarnace není celkově ve filmech moc využívaná). Taky se to snaží pracovat s atmosférou, ale ne vždy to funguje. Od nehody s autem, která byla dost očekávaná (scénáristicky docela na sílu), to bylo všechno už jen totálně předvídatelné zklamání, jehož konec byl pro mě neuspokojivý. A přitom začátek tak slibný.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Kamera dost dobrá, nemám snad nic co bych vytknul. Příběhově fajn, i když občas by to chtělo přidat na tempu. Některé scény nápadité a velice dobře natočené.

plakát

Tajemný let (2005) 

V podstatě hned od začátku víte, kdo je záporák a jak to celé vlastně dopadne. Není to špatně natočené, ale podobných filmů jsem viděl už několik, takže nic originálního, snad jen tím kde se to odehrává. Kdyby film měl nějaký opravdový zvrat (třeba že by se jí to doopravdy zdálo, nečekaný záporák), za mě by to zvýšilo originalitu, očekávání a tím i celkový zážitek.

plakát

V pasti (2015) 

Ze začátku je taková puťka, co se bojí pomalu vlastního stínu. Ten její přerod a celkově životní příběh mi není moc uvěřitelný. Nemá to nějaké zásadní obří chyby, což je fajn. Mrzí mě, že to působí jako dva scénáře v sobě, když by přitom stačilo tak málo a mohlo to dopadnout o třídu líp.

plakát

Sexuální výchova - Série 1 (2019) (série) 

Snad až na jeden díl, který byl plnej chyb do očí bijících, to je zajímavé osvěžení. Tvůrci se nebojí vést dialogy o všem, na co si jen v sexuální části vzpomenete a nic není tabu. Příjemná změna oproti většině filmů a seriálů které se bojí slovo sex už jen vyslovit, aby zůstali family friendly. Tak jak končí první série je originální zakončení.

plakát

Chyť mě, když to dokážeš (2002) 

Úvodní titulky jsou moc dlouhé a nudné. Jinak se jedná o skvělý film, se skvělým DiCapriem a za mě ne moc výrazným Hanksem. Příběhově to pěkně odsýpá.

plakát

Černobyl (2019) (seriál) 

Na jeden zátah jsem zkoukl všechny díly. Tak moc mě to chytlo, že hodinový díl byl jako krátké video. Skvěle se povedlo zachytit emoce, dobu i lokaci kde se všechno odehrálo. Vysvětlení jak, kde, co, na jedničku. Herci naprosto ukázkový. Ty detaily až fascinující. Měl jsem ze začátku menší předsudky, že to bude přeceňovaný, ale naprosto si to pozornost zaslouží.

plakát

Mrtvá zóna (1983) 

Zajímavý, i když naplno nevyužitý potenciál. Během sledování jsem měl tolik myšlenek a nápadů, jak by se s tím dalo pracovat. Walken postavu vystihl dobře a film dost táhne právě on.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Jde poznat, že je to natočeno pro dnešní děti, protože to jak film neustále něco chrlí a skáče a zběsile se pořád něco děje, je přesně pro ně (že by problém s pozorností?). Ze začátku musím říct, že mi právě tato zběsilost spolu s přehnaným tlačením sociálních sítí trochu vadilo. Na zběsilost jsem si nakonec zvyknul a to i díky tomu že postavy jsou celkem dobře napsané (potrhlé), takže to ke snímku nakonec sedělo. Lord a Miller mě opět celkem příjemně překvapili.

plakát

Cesta za živou vodou (2019) 

Veliký bod je za obsazení, které se vrací z 90% stejné. Další velký bod je v podobě klasického pokračování. Mínus beru za to, že i přes to že uběhl ve filmu rok, naše hlavní dvě postavy se nikam dál neposunuly. Příběhově je to občas takové, že si řeknete, proč ta postava dělá tohleto. Stále to ale zachraňují sympatické postavy, o fous lepší efekty a přeci jen kousek větší dobrodružství. Stále se jedná o svěží pokračování a pohádku za kterou se nemusíte stydět si jí pustit i jako dospělý.