Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Oblíbené filmy (10)

Nedotknutelní

Nedotknutelní (2011)

Čistoskvoucí nádhera. Omarovi Sy skláním obrovskou poklonu a chci ho vidět v dalších filmech, naprosto si mě získal a chvilkami jsem dokonce přemýšlela jestli si nezačnu hrát na paraplegika aby se o mě Omar musel starat. Miluji drama a mám ráda komedie a když jsou dobře spojené v jedno není co vytknout. Co si budeme povídat, i slzička mi ukápla. Jedinečný, strhující, fascinující film, vlastně co jiného od Francouzů čekat, že ?

Počátek

Počátek (2010)

Počátek je filmový skvost. Každý náročný divák musí být šťastný, že existují filmy jako je tento. Jestli je někdo, kdo ho ještě neviděl nebo se mu film nelíbil nechť skončí v pekle! Z každou vteřinou jsem lapala po dechu, vychutnávala si nejlepší herce, nádhernou hudbu a naprosto dechberoucí příběh, který je tak krásný, že film budete chtít vidět ještě jednou, co jednou desetkrát a pokaždé v něm najdete nový a jedinečný detail, a co je ještě hezčí, že vyprávět příběh člověku, který film neviděl je dost složitý úkol, který vás nutí o filmu přemýšlet! Nakonec třeba dopadnete jako já a budete mít sny ve snech...

Chlapec v pruhovaném pyžamu

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008)

Přestože je téma druhé světové války víc než ohrané, můžeme být šťastní že existují filmy jako je tento a ukážou nám další podobu války (jeden z důvodů proč filmy o druhé světové žeru!) Film má skvělý příběh, který strhne a rozpláče i tu nejtvrdší povahu. A vlastně v podstatě není tak o příběhu jako o lidském údělu, o lidské duši, o lidské bytosti... o lidskosti. O tom jak i ten nejhodnější tatínek může být zrůda, o lásce milované maminky, o zvrhlosti fašismu a vlivu na ty, do kterých bychom to nikdy neřekli (Brunova sestra) a o kráse dětské duše. Je to úžasný film plný rozporu a kontrastů, kde je hranicí ostnatý drát.

Lásky čas

Lásky čas (2013)

Bezstarostný film u kterého se culíte na obrazovku jako magor a užíváte si ho plnými doušky a někde hluboko v nitru vás drásá, že váš život přesně takhle nevypadá. Po skončení filmu si budete chtít vlézt do skříně, zatnout pěsti a doufat, že vás to vyplivne do doby, kdy jste udělali cokoliv špatně. Zkusíte to, nic se nestane. A v tom je podle mě právě ta krása, že máte tu možnost být 123 minut v jiném světě a vychutnávat si přehnanou sladkost a trapnost, chvíli si poplakat, chvíli se zasmát. A nakonec vám stejně nezbyde nic jiného než si tenhle film se vším všudy zamilovat!