Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Drama
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Vabank

Vabank (1981)

Dokonalé skloubení nevtíravé komedie, nápaditého scénáře a nečekané pointy. Jan Machulski je z těch kriminálníků, kterým fandíte už od začátku filmu a když zjistíte, že umí ještě něco navíc, fandíte mu dvojnásob. Atmosféru 30. let dobře podtrhuje ústřední melodie a ta také dobře doplňuje hlavní postavu, protože on přece není kasař, ale muzikant...

Vykoupení z věznice Shawshank

Vykoupení z věznice Shawshank (1994)

To jsem prostě nečekal. Nečekal! Bude to z vězeňského prostředí - jasný, bude to drsný - jasný, bude to nespravedlivý - jasný a až se TO! stane, tak zůstaneš kamaráde přikovanej k židli s otevřenou pusou až do konce. No a potom, co doběhly titulky, jsem si film pustil znovu! Pět hvězdiček je málo..

Muži, kteří nenávidí ženy

Muži, kteří nenávidí ženy (2009)

Tak jsem si to včera dal znova. Tahle zápletka mě prostě baví. Tenhle film považuju za jeden z nejlepších a to nejen za posledních pár let!

96 hodin

96 hodin (2008)

Konečně návrat do osmdesátých / devadesátých let! To nám tady všem chybí. Nechceme překombinované děje s postavami tápajícími mezi dobrem a zlem a hluboké pohledy do duší ztroskotanců. Chceme jasnou vizi, hrdinu, co nás přesvědčí o svém poslání, gradující děj a působivý konec. Je fajn po dlouhé době vidět někoho, kdo s pistolí v ruce (nebo hřebíky nadrátovanými do rozvaděče) dvacet minut nepřemýšlí, jestli má a nebo nemá a nebo má jenom trochu, ale kdo to prostě udělá tak, jak to divák cítí. Tenhle film je takový, jaký má být a jaký ho divák chce - jedním slovem skvělý!

Jméno růže

Jméno růže (1986)

Užívám si detektivky založené na logice a svěžím úsudku, bez příkras moderních věd a počítačových databází. A tohle je temná, studená, špinavá ale hlavně hodně dobrá detektivka. Třeba hlavní myšlenkou nebylo pátrání, ale obžaloba svaté inkvizice, nebo církve, nebo kdo ví, ale právě to vyšetřování mě pevně udrželo v křesle se zatajeným dechem. Výprava a hudba, kulisy a zima dokonale uzavřely celý obraz. Doporučuji!

Dvojitý zásah

Dvojitý zásah (1991)

Akční mlátička mýho dětství, kterou sem zbožnoval a hltal včetně hlavního hrdiny. Alex to byla klasa, žádnej šampónek jako jeho brácha Chad. Pěkně drsnej bouchač s nejdokonalejší votočkou ve vesmíru.