Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Všechny Van Dammovi filmy jsou postavené na akci. Příběh je jen taková omáčka okolo. Ani v tomto případě to není jinak. Van Damme si tentokrát vystřihl dvojroli bratrů, které od sebe oddělila smrt rodičů. Obě role se mu podařilo zvládnout velmi slušně, a to i charaktery postav. Vždycky jsem měla pro tenhle film slabost. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Klasický případ akčáckého béčka. Tohle by byl celkem slušnej film kdyby: 1) Provedení nevítězilo nad nápady. Scénář je totiž děravější než cedník, který dělá Jean-Claude ze svých protivníků to celé umocněné na druhou. Občas samo provedení předčí původní záměr o sto procent, což by na jednu stranu znamenalo nesporné plus, ale v případě toho, že nápad stojí za prd, provedení už tím prdem je. 2) Jean-Claude nebyl tak plastický. Marná snaha, jako herec se hodí opravdu jen do bum-bum tvrďáren, ale co ty růžový trencle, no to mě pleskněte. 3) Prostředí, kde se příběh odehrává stačilo na jeho obživu. Hong Kong je jistě velmi atraktivní místo, jak co se týče těsných uliček, tak zátok a krásné architektury. 4) Bolo Yeung byl ještě víc vodpornej než doposud. Tenhle asiat má ksicht, ze kterého běhá mráz po zádech a rozhodně bych ho nechtěl potkat v temný uličce. 5) Příběh obsahoval více reality a méně přiblblých úleťáren. Zkropit totiž desítky Číňanů ze dvou pistolek a jen jednou si nabít, to chce opravdu kouzelný nábojníky. Dvě hvězdičky v béčkařském pohledu a za sentiment, když tohle byly filmy mého "akčního" juniorského věku. ()

Reklama

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že to byl jediný film s JCVD, na kterém jsem byl v kině, byl jsem na to náležitě pyšný, mohl jsem pak kamarádům, co to neviděli, vyprávět scény z filmu (obávám se, že některé jsem se i pokusil předvést...). Pak jsem to viděl po letech, pořád se mi to celkem líbilo a myslím, že to byla Mistrova nejlepší role (resp. jediná, kde se blížil čemusi jako hereckému výkonu, pokud nepočítám film JCVD). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Ten konec se moc nepovedl, ale jinak jsem se u toho dobře bavil. A Van Damme si tu svou dvojroli užívá, především toho přiteplalého bráchu v růžových kraťasech a s čupřinou - úplný Mirek Dušín. Trochu mi vadilo, že šlo víc o střílečky než kontaktní souboje a že Bolo byl vyřízen v podstatě až moc rychle, ale jinak to je i docela napínavé, postava Freda sympatická, historický exkurs taky nebyl k zahození, ten opuštěný hotel na ostrově měl rovněž své tajuplné kouzlo, no a že bloncka tam je hlavně, aby ukázala kozy, to bylo jasné od začátku. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

To co mě přepadlo po letech s Chadem a Alexem, byly pocity úžasu a uchvácení!!! Van Damme v nejlepší formě a to hned dvakrát. Takhle má vypadat pořádnej akční filmek! Jednoduchej příběh, skvělí záporáci v čele s Bolo Yeungem, spousty soubojů a tvrdých ran! Paráda! Jean-Claude válí, kope, tříská, hází otočky, přesně střílí... Boží!!! Úžasnej odvar, kterej zůstane nesmrtelným, kor když máme ještě jako bonus jednoho Van Damma navíc! Pojďme se všichni přidat k pomstě dvojčat a nakopat ty žlutý prdele!!!... 90% ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Film měl původně pracovní název Korsičtí bratři a byl volně inspirován stejnojmenným románem Alexandra Dumase. Příběh byl dokonce původně situován do Francie a Korsiky. (ČSFD)
  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)

Reklama

Reklama