Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

JFL 

všechny recenze uživatele

Nezdolný mistr karate a roznožek ve své nejikoničtější roli aneb jediné, co může být lepší než Van Damme, je dvojitá porce Van Damma. Film, kde ztvárnil dvojroli rozdělených dvojčat, které v dospělosti znovu spojí pomsta na mafiánech, kteří zabili jejich rodiče, vznikl v době, kdy se belgický rodák už prosadil v béčkových amerických produkcích věhlasné firmy na brakové sny Cannon Films a měl nakročeno k áčkovým výšinám. Vedle ambiciózní premisy navíc film zasazený do Hongkongu nabízel nejen exotické prostředí, ale především spojoval hollywoodské řemeslo s kaskadérskými a bojovými profesionály tehdejší britské kolonie. S nimi ostatně Van Damme spolupracoval už na svém průlomovém snímku Krvavý sport. Ikonický záporák z tohoto VHS hitu, hongkongský kulturista a praktikant bojových umění Bolo Yeung, si v Dvojitém zápasu dal s Van Dammem filmovou odvetu v neméně ikonickém duelu. Stranou fanouškovských superlativů je ovšem třeba přiznat, že na akčních scénách je bohužel evidentní, že byly dílem amerického štábu. Právě v porovnání s dobovou špičkou, ale i třeba jen průměrem hongkongské akce se "Dvojitý zásah" ukazuje jako hodně marná podívaná, kterou nad vodou drží právě a především její ústředí dvojnásobná dávka Van Damma. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Možnože som dnes opitý. Ale zajtra budem triezvy a on bude stále dosratý kretén.“ K úcte k 80. rokom musím priznať, že od JCVD mám paradoxne radšej skôr filmy z nasledujúceho desaťročia. Nič proti KARATE TIGER, KRVAVÉMU ŠPORTU, KICKBOXEROVI, KYBORGOVI a LEVIEMU SRDCU, ale po filmárskej a diváckej stránke sa mi zdajú zaujímavejšie skôr veci ako UNIVERZÁLNY VOJAK, ŽIVÝ TERČ, DOUBLE TEAM a na začiatku 90. rokov Sheldonom Lettichom (LEVIE SRDCE) nakrútený DVOJITÝ ZÁSAH. Posledne menovaný sa belgickej pume páčil natoľko, že sa po rokoch k téme dvojičiek ešte raz nepriamo vrátila (MAXIMÁLNYM RIZIKOM Ringo Lama). DVOJITÝ ZÁSAH ponúka jednu z mála možností Van Dammeovi predviesť herecké schopnosti. Čiže jedna z dvojičiek je agresívna, fajčí, pije a nadáva a druhá je pekne oblečená, učí ženy aerobick vo fialových elasťákoch, nepije a nosí hodvábne slipy. JCVD sa okrem scenára podieľal (s Moshe Diamantom) i na produkcii a výsledkom je poctivo priemerná, zručne nakrútená i herecky obsadená a po stránke choreografie akcie dobre zvládnutá jednoduchá zábava, ktorá uspokojí fanúšikov poctivých ručných bitiek bez počítačových efektov. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Seber si svoje módní hadry a hedvábný slipy a vrať se do Disneylandu." Nostalgických vandammovek mám rád několik a tahle vždycky patřila k mým nejoblíbenějším. Nikoli proto, že by Van Damme dokázal svým charakterním herectvím dokonale odlišit Alexe od Chada, protože na to stačí účes, ale proto, že jeho roznožky mě nikdy neomrzí, že naivní mafiánský příběh v béčkovém světě bez obtíží funguje, že Corinna Everson nádherně škrtí stehny a zejména pro způsob, kterým dokáže zjizvený sympaťák Bolo Yeung házet sudy. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když byli ještě kojenci, byli jejich rodiče brutálně zavražděni a Alex a Chad byli rozděleni. Každý vyrůstal v jiném prostředí na jiném konci světa. Po pětadvaceti letech je ale čas, aby se opět dali dohromady, a našli vrahy svých rodičů a pomstili je. Jenže to nebudou mít moc jednoduché, šéf mafie Zhang má spoustu nahraditelných vojáků, a nedá se jen tak lehce... Tak tohle byl film, na který se před necelými dvaceti lety chodilo do kina. V dnešní době by po něm nikdo dvakrát neštěkl (natož aby šel do kina), ale tenkrát to byla opravdová pecka. Vzpomínám si, jak si malí cigoši kupovali lístky do prvních řad, a po vzoru Van Damma před sedadly trénovali karate.. Ale zpět k filmu, Van Damme rozhodně patří k hercům, kteří hráli nejvíce dvojrolí ve svém hereckém životě. Dvojitý zásah je právě jedním z nich, a rozhodně lze Van Damma pochválit, že každá z jeho rolí byla úplně jiná (ulicí vychovaný Alex a trochu zženštilý Chad). Jinak ale film nepřináší nic moc objevného, a jak to dopadne je také jasné už od prvních minut. Dvě hvězdičky, spíš ze sentimentu ... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude Van Damme a jeho další solidní nářez. Tentokrát si ho užijeme rovnou „dvakrát“. Když byli ještě v peřině, zabili jim rodiče a rozdělili je. Chad a Alex se však po letech opět potkávají a nadešel čas na jejich krevní mstu. Každý z nich je však jiný a to nejen povahou…Já si tento filmeček nesčetněkrát jako teenager pouštěl na VHSce. Samozřejmě že hlavně kvůli slušným soubojům, ale hlavně i kvůli pohledné Alonně Shaw. „Měkčí“ verze Van Damma v hedvábných slipech mi sice místy lezla neskutečně na nervy, ale jeho drsnější dvojče – to už byla jiná kávička. Navíc zde nechyběla ani držka Bolo Yeunga. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)
  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)
  • Ve filmu si zahrála svou první zápornou roli šestinásobná Ms. Olympia v kulturistice Cory Everson. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama