Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Poslední recenze (7)

plakát

Mladá dáma (2024) 

Vzhledem k mému nulovému očekávání Damsel překvapil. Vtip je v tom, že jsem kdysi při sledování tradiční pohádky, měl vzdáleně podobný nápad na děj, už to mi tak podvědomě strká hvězdičku." Pohádka" uteče velmi rychle a s tím se pojí i malý problém, kdy si po náběhu titulků říkáte, to bylo ono? kde je zbytek? Vizuál se povedl, perfektní kontrast mezi přebarveným královstvím a temnou horou s dračí jeskyní. Hudba palec vzhůru. Millie sice moc hrát neumí/měla, ale tahle role jí celkem sedla. Logických chyb by se jeden nedopočítal, to už jsem se naučil odpouštět, je to fantasy ne dokument logického myšlení. Vyčítat předvídatelný příběh filmu, který v podstatě vše ukázal v ukázce, je nemístné. Stejně tak si nepamatuju za poslední roky film, který by uměl překvapit dějovým zvratem, který není předvídatelný. Díky bohu za odklon od WOKE propagace a podobných nešvarů, prakticky v tom nevidím vůbec nic z toho. 1Závěrem se jedná o povedený film s dobrým námětem, nad kterým se ale nesmí moc přemýšlet.  7/10  Pro zájemce, stejnojmenná kniha od Evelyn Skye, by mohla být logičtějším průvodcem dějem.

plakát

Van Helsing (2016) (seriál) 

Už je tomu minimálně rok, co jsem viděl první díl a nechal to plavat, právě kvůli podezření, že scénář nebude stát za nic. Nicméně jsem se k tomu přes letošní vánoční dovolenou dostal znovu a dokoukal obě dosavadní série. Přesně jak jsem tušil, po shlédnutí prvního dílu dřív, tak se i stalo, scénář je naprosto katastrofální. Přesně ta katastrofa scénáře je snad vidět i v očích samotných herců, kteří si to dokáží sami uvědomit, jakože co to sakra dělám. Nelogické a opakované situace se množí jedna za druhou. Postavy jsou každou chvíli naladěny jinak, Vanessa jakožto hlavní hrdinka je v jednu chvíli zničená v druhou vypadá jako by celou „rasu upíru“ sama dokázala a byla odhodlána vyzabíjet. To je jedna z věci, která se dá vzhledem k situaci vysvětlit, ale vesměs to nevypadá dobře. Vedlejší postavy mají hodně pomalý rozjezd a něco se s nimi začne dít až ke konci první série, nakonec alespoň v té druhé mají nějaké hodnotnější přínosy. Poslední věcí k postavám na obou stranách lidi/upíři je jejich nevyváženost v síle, která se během dílů mění a postavy jsou na tom vždy jinak. Co se týče prostředí i to se točí na pár místech. Herecké výkony, jak by to měl člověk hodnotit, když se herci musí držet tak blbého scénáře… za mě herecké výkony v pořádku. Krvavost seriálu podle mě není na škodu, sice to není děsivé, spíše nechutné, ale třeba právě to byl cíl. Svět a zasazení, i přes nějaké chyby v propracovanosti světa, sedí dobře. Ano jako hodnocení dávám 4*, i přes to co jsem napsal, snad pro to, že jsem dokázal přehlížet špatně napsaný scénář a ve finále jsem i přes předvídatelnost děje napjatě sledoval kdy se děj někam pohne. Na závěr se jen hodí pravé hodnocení, které by si seriál měl zasloužit, když nebudu brát ohled na osobní pocit, to jsou 2-3*. Na 3. oznámenou sérii se určitě podívám, protože s novými díly je to skoro vždy o kousek lepší a jsem zvědav, kam to dojde.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Zrovna jsem se vrátil z kina a sám nevím, jak přesně bych to hodnotil. Ale 4 hvězdičky, kde jedna je za jodu si myslím, že bude to pravé. Audiovizuál povedený, ale celkově příběh, no nevím, jestli je to správně pojaté. Od kdy věsmírné bitvy probíhají se střelbou obloukem... ve vesmíru má snad střela drátu letu, jako dráhu výstřelu. :D No a aby luke řekl světelnému meči laserovýzáměr, fail? Abych se vyvaroval co nejvíce SPOILERŮ!, řeknu jen to, že tohle jsem s jinými postavami skoro viděl už u původních dílů. Nejprve Hvězda smrti, a teď opět vůdce, za kterým hlavní jedi hrdina přijde s pocitem, že napraví zloducha. Tenhle film, je zprvu táhlý a nakonec vše nahustěné, i když ne tolik, jak bývá zvykem. Závěr, líbilo se, ale nenadchlo, jak by si člověk přál. PS: Cinestar HK sál č.4 nějak nekvalitní obraz.

Poslední hodnocení (228)

Mladá dáma (2024)

12.03.2024

Doom: Annihilation (2019)

28.09.2019

Alita: Bojový Anděl (2019)

19.02.2019

Ready Player One: Hra začíná (2018)

04.04.2018

Boj s obry (2017)

28.03.2018

Volání netvora: Příběh života (2016)

28.03.2018

Van Helsing (2016) (seriál)

04.01.2018

Jumanji: Vítejte v džungli! (2017)

24.12.2017

Star Wars: Poslední z Jediů (2017)

24.12.2017

Reklama