Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Horor

Recenze (19)

plakát

Osm hrozných (2015) 

Film je opravdu dlouhý, ale až na tu zdlouhavou první část mně výborně bavil. Ke konci jsem pochopil i význam té první části, kde Tarantino postupně představuje jednotlivé charaktery. Druhá třetina už byla ve znamení zápletky, kdy divákovi postupně odhaluje lži jednotlivých postav. No a poslední třetina už je tarantinovská jízda se vším všudy. Samuel L. Jackson opět exceluje a navazuje na podobnost postavy Julese Winfielda z Pulp Fiction. Historka o lulanovi a utrpení generálova synka je brilantně grandiózní! :-)

plakát

Bod zlomu (1991) 

Jedním slovem: SVOBODA. Na film můžu koukat i po třiadvacáté a stále u něj zažiji pocity, které u jiného filmu neznám. Prostředí, doba, herci, záporák Swayze, kterému fandíte. Vlny, slunce, Kalifornie, mládí... život, nespoutanost. Pro mě nejatmosféričtější film vůbec!

plakát

Trainspotting (1996) 

Pět hvězd? A důvod? Kdo potřebuje důvody, když má heroin.

plakát

Psycho (1960) 

Stará hororová klasika. Nejvíce mě však zaujala nikoliv kultovní scéna ve sprše, ale scéna, kdy jde detektiv po schodech do prvního patra a z ložnice vybíhá matka, jež následně bodá překvapeného detektiva do hlavy...

plakát

Podfukáři (2004) (seriál) 

Vynikající, úžasné, skvělé. Jste-li fanoušky filmů Sbal prachy a vypadni, Podfu(c)k nebo spíš něco ve stylu Dannyho parťáci, nezapomeňte mít každé pondělí ve 22 hodin zapnutou ČT1.

plakát

Šumný Špindlerův Mlýn (2001) (TV film) 

Skvěle. A písnička od divadla Sklep - Lavina. Tak vše končí a začíná.

plakát

Profesionálové (1977) (seriál) 

Seriálová klasika. A i když je to už 30 let staré, pořád se na to dá dívat, příběh každého dílu vždy o něčem je a nenudí. V porovnání s dnešními seriály s podobnou tématikou, nemají Profesionálové konkurenci.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Opravdu skvělý film, je to sice tvrdý oříšek, protože neztratit se ve snímku mezi všemi těmi postavami, jejich charaktery a vzájemnými pouty, je docela obtížné :-). Nicméně film jsem zkouknul jedním zrakem nebo okem a navíc, naprosto mě odrovnal neamerický konec, z čista jasna je najednou vše vyřešené a zároveň nic. Doporučuji všem a uděluji hodnocení nejvyšší, protože si myslím, že Skrytá identita si jej opravdu zaslouží.