Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Komedie

Recenze (2 340)

plakát

Hra obětí (2020) (seriál) 

Tenhle seriál jsem si dala na seznam tak dva měsíce zpátky s tím, že někdy kouknu. "Až bude čas.". A najednou na mě vyskočí, že brzy brzičko bude druhá série! Takže to šlo dřív. A vážně velká spokojenost  :) S1: 5/5 S2: (zatím) ?/?

plakát

Hra obětí - Série 1 (2020) (série) 

Tak tohle je pecka hned od začátku! Jasný případ sebevraždy, který samozřejmě ty s odznakem hned mají uzavřený jako jistotu. Ale co ty s mikroskopem? Přesně tak, super ukázáno, jak se odznak cítí mikroskopu nadřazený. Jenže když se najde jeden důkaz, je to k druhému hned o zrochu blíž a zjištění, které může doručit pouze mikroskop, a to může změnit všechno. A tím nemyslím jenom to, že jeden z vyšetřujících zná hlavní podezřelou, což ví divák už z anotace. Ale především to zjištění, že nejspíš není všechno tak, jak se na první pohled může zdát ještě o trochu víc. A jak začnou postupně přibývat oběti a začíná se ukazovat jejich spojení...a kam to až dojde a co se všechno ukáže. Takže bylo moc fajn, že tohle je sice stále kriminální seriál, ale na druhou stranu se tam rozebírají i dost závažný témata. A já byla jenom ráda, že se to začalo stále víc a víc posunovat právě tímhle směrem. Navíc se tady stihne příjemně a nenásilně charakterově měnit skoro každý, kdo je pro  příběh důležitý. Dva poslední díly jsou absolutní vrcholem a jo, docela dost mě rozebraly. Opravdu moc dobře zahraný, skvěle natočený a s pointou, která když je venku, tak i dost na  zamyšlení...obě strany pohledu jsou tady ukázány, aby si každý vybral, jestli tu sklenici vidí poloplnou nebo poloprázdnou. Ale je tam ta druhá věc: šance, že vám jí někdo bez  problémů doplní, je velká, když se máte na koho obrátit. Problém je v tom, že ne vždy ta možnost je kvůli špatně nastavenému systému dostupná úplně všem. A na stejné úrovni...

plakát

Hra obětí - 傘 (2020) (epizoda) 

Myslím, že závěrečná scéna z vězení, a co je tam řečeno, krásně shrnuje o čem tohle všechno bylo. (Včetně potitulkových rozhovorů.)

plakát

Hra obětí - 水芫花 (2020) (epizoda) 

To si tak pustíte kriminálnálku a potom dostanete tohle. Tohle bylo mnohem drsnější než cokoliv předtím. Ale...k moři jsme se dostali, že?

plakát

Hra obětí - 遺願 (2020) (epizoda) 

Přesně tak, "final wish" je prozrazeno. Jenže to znamená i to druhé: každý ví, kdo Hsiao-Meng doopravdy je...

plakát

Hra obětí - 刺青 (2020) (epizoda) 

Díl, ve kterém je snad úplně všechno. Správně napínavé, další odhalení a propojení. A začne být víc než jisté, že tohle vážně nekončí dobře.

plakát

Hra obětí - 車站 (2020) (epizoda) 

...no, a taky že má. Jinak úplně fajn, že se to stává víc příběhový lidský, protože dvojka Yi-Jen a Hai-Yin má pro mě mnohem víc sympatií než vyšetřovací tým policajtů. Závěr skoro jako hra: "Já chci zajíce chytit první, i kdybych ti měl podrazit nohu".

plakát

Hra obětí - 蠟燭 (2020) (epizoda) 

Třetí díl mě dost překvapil svým pojetím, protože se tady stanou nejenom dost zajímavý věci, ale je tady i toho dost vyřčenýho...jenže ten konec, který všechno pospojuje a konečně spojí důkazy k sobě, aby...no, bylo drsný to sledovat. Konec byl jako hódně. A asi to bude mít pořádně nepříjemný následky...

plakát

Hra obětí - 報導 (2020) (epizoda) 

Jako vůbec, vůbec se to nezačíná zamotávat! Tenhle díl byl extrémně napínavý a vůbec nebylo překvapením, kdo to celé rozlousknul: ten, kdo umí nejlíp lhát. A pokud zjištění na konci dílu nezůstane pouhou teorií, tak to bude ještě hodně zajímavý. Ale jaká rodina je perfektní, že?  :)

plakát

Hra obětí - 指紋 (2020) (epizoda) 

První díl hezky ukáže všechny strany: policajty, kteří rozhodně nemají důvěru a podceňují lidi z forenzního; lidi z forenzního, především toho jednoho, který má k případu najendou nepříjemně blízko; reportérku, která pro dobrý článek udělá dost věcí. První díl všechno zvládnul na jedničku. Abych měla potřebu si pustit další díl. Takže dobrá práce  :)