Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (45)

plakát

Svatá (2024) (TV film) 

Mohl to být výborný film, nebýt přehnaného patosu, který je marně maskován snahou o psychologickou studii. V ony momenty se jedná o neuhlídaný adorační pohled režiséra na hereckou legendu. Škoda. Střízlivost a civilnost by byly ku prospěchu věci.

plakát

To se vysvětlí, soudruzi! - Jak uškrtit mistra Šálka (2024) (epizoda) 

Do detailu vyšperkovaná forma, odvážná, hravá, poctivě řemeslně odpracovaná, na české poměry v lecčems novátorská, v protikladu s extrémně nudným, z prstu vycucaným obsahem, což platí i pro první díl. Je to jako přijít do galerie, vidět formálně zvládnutou malbu, která je obsahově naprosto prázdná. Strávíte u ní chvilku a jdete pryč.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 5 (2024) (epizoda) 

Proč to najednou, oproti skvělé první řadě, nefunguje, působí trapně, nastavovaně a nudně notolik, že má člověk chuť to vypnout? Odpovím parafrází na repliku Daniely Špinar: „Na to jsme dostali grant, přes to nejede vlak, to je prostě stav druhé řady seriálu.“

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 4 (2024) (epizoda) 

Po slabém dílu přichází … tramtarará … ještě slabší. Mirek a jeho “rodinná pouta” s prosakující vážnou notou stokrát jinak versus toporné, segmentované řachandy na sílu zbytku osazenstva. Spěje to ke skluzu na slupce od banánu.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 3 (2024) (epizoda) 

První reálné selhání. Zatímco předchozí díly bavily zábavným a překvapivým dějem přirozeně protkaným absurdním, chytrým a drzým humorem, dnešek byl přehlídkou nuceného, uměle roubovaného humoru bez vtipu. Mezi vibem geniality Dobrého rána, Brno a trapností Kameňáku je, zdá se, tenká hranice. Každopádně stále fandím a doufám ve světlé zítřky 4. dílu.

plakát

BANGER. (2022) 

Mohla to být kontinuální jízda od začátku do konce, nebýt uměle implantované vsuvky prozření a nahrátí hitu ve studiu. Populistická pauza, neuvěřitelná a zcela zbytečná.

plakát

Atlas ptáků (2021) 

Tenhle film neche být filmem pro všechny, počítá s automatickou eliminací haterů, což mu nesmírně sluší. Do pěti hvězd tomu něco chybí a ono něco nelze snadno definovat. Jednoznačně ale silné a důležité.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Kolik z těch, kteří udělili 5 hvězd, má na zahradě trpaslíka? Kýč.

plakát

Na divoké vlně (2012) 

Člověk má pocit, že sleduje podívanou z produkce Aarona Spellinga. Hudba, bazénová story, flirtovačky, rodinné trampoty amora Westona, tklivá útesová moudra. Co bylo fresh and cool v 90. letech při sledování Beverly Hills 90210, nyní působí jako směs nechtěně vtipných klišé. Velká škoda, pojat to střízlivě, měli bychom před očima silný příběh.

plakát

Vše je ztraceno (2013) 

Televizní film, který se bojí syrovosti a naturálnosti. Nechce být pravdivý, dává přednost náznaku a opatrnosti a samotný konec stočí k tomu nejhoršímu, co si jen divák může přát, k patetické křesťanské symbolice. To, co obdivujeme u Michelangela, je zde kýčem.