Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (8)

plakát

To (2017) 

Nelca rika ze je to cupr

plakát

Star Wars: Síla se probouzí (2015) 

Měl jsem moc velký očekávání, že se dočkáme něco na úrovni poslední natočené epizody, když Disney a Abrams připravili remake nové naděje, ve stylu akční komedie. Co bylo opravdu špatné byl scénář a nezajímaví hlavní herci. Naopak nedá se upřít, že vizuální efekty byli opravdu špička a také bylo příjemné pocítit nostalgický návrat některých postav z původní trilogie. Bohužel když se na to podívám z celkového pohledu, je to zklamání, bylo mi jasný že nemůžu čekat, v této režii nic extra, ale zase jsem doufal že to nebude mdlá komedie, která pojede na jistotu pro oldschool fandy a děti do 15 let.

plakát

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005) 

Pro mě jednoznačně nejlepší díl Harryho Pottera, film využívá všechny prvky, které by kouzelnický svět měl mít. Temná úvodní scénka na famfrfálu, která nažene strach do následujícího průběhu děje, každá soutěž z ohnivého poháru nahání strach, je v ní mnoho napětí a střídání prostředí, viz podvodní úkol a labyrint a nemluvě o znovuzrození pána zla, které vás zarazí do židle. Tento film má v sobě tolik dynamiky a mystiky což je přímo něco pro mě, okouzlující, skvělý!

plakát

Hon (2012) 

Nikdy mě žádný film, asi tak emočně nevytížil, v průběhu filmu máte chuť prostoupit do děje a někoho trochu zpráskat lopatou, je zde krásně vidět, jak nebezpečná může být lež, kde malá holčička byla schopná úplně zničit život svého milovaného učitele ve školce. Asi málokdo z nás je schopný si představit jak těžký je, když se k nám celá společnost obrátí zády. Mikkelsen a jeho neuvěřitelně důvěryhodné vystupování a případ nevinné lži, která neměla mít v účinku takové následky, mě přesvědčilo o tom že snímek Hon je asi nejlepší novodobé drama.

plakát

Krvavý diamant (2006) 

Film ukazující kruté prostředí, za občanské války v Sierra Leone, v čele s Leonardem DiCapriemm který, mě opět nadchnul s jeho nesmírně přirozeným a realistickým výstupem. Kromě jenom neustálého střílení a zabijení, jsou zde i záběry z nádherných afrických krajin, které tak v průběhu uklidňují z neustálého napětí v honbě za obrovským růžovým diamantem. Scénář se mi celou dobu líbil až na konec, který skončil pro Hounsoua jak v Disneyho pohádce, mě ta sladká tečka nakonec prostě nesedla ale jinak je to přes dvě hodiny napínavé jízdy, která žádného akčního fanouška neomrzí.

plakát

Spotlight (2015) 

Musím říct, že první půl hodinu jsem dělal hodně, abych neusnul. Poté však děj konečně začíná nabírat na obrátkách a sledujete každé slovo, aby vám nějaká souvislost náhodou neunikla. Je to celé jenom o novinářské práci a úřednících, právech, dobrých známostech a tak nemůžete čekat úplně žánr krimi. Je pravda že ze začátku, jsem tajně doufal, jestli by to nemohlo být něco na motivy true detectvie, ale není a tak film lehce celou dobu nudí pořád stejným prostředím a rozhovory a pomalým vývojem a proto musím konstatovat, že kdyby se zanedbala trochu autentičnost a využil se příběh lehce na motiv detektivky, mohla to být opravdu pecka.

plakát

Farma (2012) (pořad) odpad!

Ok, tak tohle je fakt ten největší odpad, co kdy kdo mohl vyprodukovat. Zakázal bych televizi Nova, protože tohle maximálně jen pohoršuje společnost, zkrátka hnus velebnosti! Nemá ani malou cenu zkoušet se na to dívat, pokud tedy nemáte depresivní nebo sebevražedné sklony. Amen.