Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (24)

plakát

Bokovka (2004) 

Jak tomuto filmu může dát někdo 5 hvězd opravdu nechápu. A už vůbec nechápu, že se to objevilo v TOP10 výběru nejlepších komedií za poslední 2 dekády. Buď mají lidi hodně divný smysl pro humor nebo jsme koukali každý na jiný film. Hodně průměrný, zdlouhavý až nudný film o dvou kamarádech a jejich krizi středního věku. Žádný moment překvapení, žádná akce, dialogy taky žádná sláva a konec radši ani nakomentuju. Po chmurné náladě v práci jsem si chtěl dát nějakou fajn komedii a za celý film jsem se asi tak 2x lehce usmál. Spíš drama než komedie - za mě velká natěšenost a tězké zklamání. To už se člověk víc zasměje u komedií s Eddiem Murphym či Jimmem Carey než u tohodle. Nedoporučuju! Dávám 3*** jen s přimhouřenýma očima...

plakát

Patrola (2012) 

((89%)) Opět jeden z mála filmů, kde je divák dokonale vcucnutý do děje a pozná hlavní hrdiny jak po profesní, tak i osobní a lidské stránce vůbec. Brian a Mike jsou kamarádi až za hrob i přes jejich rozdílné kultury a barvy kůže. Jedno co mají však společného je boj za dobro a jsou za něho ochotni položit i život. Výborně natočené hlavně co se kamery týče a střihu týče a hned úvodní soudtrack a scény proberou leckterého diváka, který už napůl usíná a chce jít spát. Zase jeden z mála filmů co mě dokázal na konci zalít oči slzami a já za to děkuji.

plakát

Demolition Man (1993) 

((89%)) Pro někoho tuctový film, pro mě srdcová záležitost se Sylvestrem a Wesleym v hlavních rolích. Čeká taková budoucnost i nás? Doufám rozhodně že ne, alespoň co se novým metod sexu týče :) Filmu každopádně nechybí akce a ráz a vždy moc rád slyším: ´´vražda, smrt, zabití´´. Na to že to je už tak stará pecka, tak stále překonává desítky současných kvalitných filmů z téhož žánru a ještě nějaký čas bude.

plakát

Všemocný (2011) 

((88%)) Kéž by existovala pilulka jako je NZT a člověk mohl využívat daleko více ze své mozkové kapacity. Asi by to bylo až velmi nebezpečné, ale rozhodně by mě zajímalo jaké by to bylo v praxi. Pokud na to koule nemáte, tak mrkněte na film Limitless a Bradley Cooper vám to alespoň trochu nastíní a za svůj herecký výkon se nemusí rozhodně stydět. Doporučuji.

plakát

Samotáři (2000) 

((90%)) Společně s filmem PELÍŠKY jsou pro mě Samotáři nejlepším natočeným filmem vůbec. Ultravtipný Macháček působí jako by byl z Marsu a nejde si ho nezamilovat. Propletenost dějů a postav za chvíli do sebe začne zapadat a k tomu dopomáhá i skvělá hudba, jejíž soundtracky poslouchám dodnes při odpalu brka. Myslím si, že lidi u nás málo hulí a měli by být trochu víc jako Macháček. Hned by bylo na světe více úsměvů, lásky a pohody. Nesmím zapomenout ani na skvělého Ivana Trojana, který opět nezklamal a taky se mi vryl do paměti.

plakát

Saw: Hra o přežití (2004) 

((88%)) Výborný horror, který tu ještě nebyl a který je stejně jako jeho děj detaily vyladěn k dokonalosti. JEDNIČKA rozhodně nejlepší počin celé série a hlavně ten brutální konec, kdy vám při poslechu už tak známé písničky začne pomalu docházat jak to Jigsaw vlastně všechno zamýšlel. Občas by se některým lidem takovýto TEST hodil aby jim to navždy změnilo život a spoustu věcí si uvědomili. Skládačkový vraz si moc rád hraje stejně jako já a asi i proto tomuto filmu dávám 5 hvězdiček. Hodně mi to připomínalo film SEVEN s B. Pittem, ale přesto originální.

plakát

Nezvratný osud (2000) 

((87%)) Jeden z mých nejoblíbenějších horrorových filmů vůbec. Zbytek této serie už sice není tak skvělý jako JEDNIČKA, ale také rozhodně stojí za shlédnutí a častokrát vám půjde i po letech mráz po zádech, když se SMRT bude snažit dokonat své dílo. Opravdu existují podobné případy, které se objevují ve snímku a asi na tom něco bude. Ukázka toho, jak i s poměrně neznámými herci můžete udělat velmi kvalitní horror. Pokud se i vám někdy podaří těsně uniknout smrti, raději bych rychle napsal dopis na rozloučenou a dal si do kupy ´´své věci´´ - Může se stát že už tu dlouho nebudete, protože SMRT si jde i pro vás!

plakát

Správci osudu (2011) 

((89%)) Film Správci osudu přišel s něčím velmi originálním, co tu ještě nebylo. Jelikož já osobně na osud či karmu věřím velmi, byl tento snímek pro mě o to víc emotivnější a moc rád jsem viděl Matta Damona v něčem jiném než jako agenta Bourna. Do toho po boku krásná Emily Blunt, pro kterou by se vyplatilo jít na kraj světa. Za mě i velmi dobře povedené výkony ve vedlejších rolích. Ve snímku není zrovna moc scén kdy by se člověk mohl nudit a tak to má být.

plakát

Interstellar (2014) 

((90%)) Interstellar je jeden z mála filmů, který mě dokázal scénami na konci rozbrečet a jen těsně se nevešel mezi mých TOP10 nej filmů. Výborné sci-fi obsazené skvělým M. McConaugheyem v hlavních rolích a výborně natočené Christopherem Nolanem, který se mi opět připomněl a ukázal proč patří mezi nejlepší režiséry světa.

plakát

Forrest Gump (1994) 

((97%)) Tenhle film snad ani nejde popsat slovy a pokud někdo neviděl, jako by nebyl. Tohle brilantní a asi vážně k úplné dokonalosti přivedené dílo od Zemeckise je ještě snad o level výš než všechny filmy světa. Pro mě osobně je nejoblíbenější film vůbec a těžko bude někdy v budoucnu něčím překonán. Ale jak se říká: ,,Nikdy neříkej nikdy!´´ :) Uvidíme. Každopádně Tom Hanks předvedl výkon života a pro mě navždy bude Forrest i kdyby 100x uvízl na ostrově, 20x na letištním terminále nebo 10x ho i s lodí unesli piráti. Film mě v neposlední řadě naučil, že život je jako bomboniéra :)