Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (273)

plakát

Kung Fu Panda 4 (2024) 

Tak nebyla to pohroma, ale nějak tu prostě chybí ta kvalita, kterou jsem pociťoval z jedničky a dvojky. Musím ocenit některé "kamerové" sekvence a nápady s ní. Co se týče zápletky a naší velké záporačky, to je dost promarněný potenciál. Zároveň někdy možná až na sílu dětinštější humor, na druhou stranu jsou tu stále i trefné vtipy, které k pandě patří. Novou liščí postavu jsem si velmi oblíbil, ale absence Pěti postrachů docela zamrzela. Škoda, tohle mělo být lepší, takhle je to průměrnější blbinka.

plakát

Ona (2013) 

Opět dílo, které mi z nějakého důvodu unikalo a až teď jsem ho objevil. Na druhou stranu zhlédnuto přesně v době, kdy toto téma začíná být aktuální. Je to velmi zajímavý pohled do světa umělé inteligence, nad kterým je o čem přemýšlet a je potřeba si uvědomit některé věci. Zpracováno velmi kvalitně a líbivě.

plakát

Království Planeta opic (2024) 

Buď slabších 5, nebo silnější 4. A jelikož je to planeta opic, čestný pokračovatel mé milované špičkové trilogie, přikláním se k pěti. Povedlo se to, naštěstí se to povedlo. Jak já jsem z toho šťastný. Vidíme naši Zemi s odstupem času, kdy si příroda bere vše zpět a kdy opice už tvoří klany a uskupení. Lidé jsou tu divoši, i když ne tak úplně všichni. Úplně z toho dýchá taková zvláštní postapo atmosféra. Film dělá čest Caesarovi a původní trilogii, která je hodně odlišná, ale tento směr se mi velmi líbí.

plakát

Obhájce (2011) 

Nechápu, proč jsem si toho všiml teprve teď. Velice povedený napínavý film v soudním prostředí.

plakát

Kaskadér (2024) 

Proč bych nešel do plnejch. Na ten film jsem se těšil od první ukázky a užil jsem si po všech stránkách až do konce. Úžasní herci, úžasně zrežírovaná akce, kamera, dynamika, snímání scén. Prostě vizuál díky praktickým scénám působí šťavnatě a lahodně. Parádní humor, příjemný lovestory. Prostě miluju to! Od precizního režiséra Davida Leitche chci víc!!

plakát

Spirit - divoký hřebec (2002) 

Tak jsem si konečně pustil film, který je stejně starý, jako já. Byla to emocionální jízda od začátku do konce. Hudba pochopitelně geniální, když je od Zimmera a animace taky stále okouzlující.. Tady jde vidět, jak šlechetná a inteligentní zvířata jsou koně. Zároveň film předává poselství o tom nevzdávat se a další témata na zamyšlení.

plakát

S tebou nikdy (2023) 

Neskutečně sedlo! Zasmál jsem se a dojal se. No co, prostě jsem jim to přál. Moc kjůt pár. A asi mám slabost pro Sydney Sweeny. Glen Powell je samozřejmě taky velký sympaťák.

plakát

Vřískot 6 (2023) 

Je to prostě super. Bohužel, stejně jako v předchozích dílech, tu občas je něco málo nelogického a přežívají se tu věci, které by přežít nešly, ale pohoda. Moc super atmosféra a moc jsem si to užil.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

ANOOO!!! Dvojka to dokázala, sepnulo mi to a je to jasná čistá pětka! Tak, jako jednička prostě v něčem neseděla a je to pro mě supr film, ale ne perfektní film, tak dvojka překonala a posunula hranici o level dál. Absolutně hrála a fungovala na emoce, bylo to audiovizuální porno. Hans Zimmer se tu vyřádil a hudba vyšvihla jednotlivé sekvence o několik úrovní výš - neskutečný emoce! Absolutně geniální herecké výkony a výběr samotných herců. Absolutně úžasný vývoj hlavních hrdinů, trefné vtípky, prostě genialita, která musela dát obrovskou práci a za to děkuji a smekám! Vyobrazují se nám až realistické politické a rodové konflikty a potyčky. Denis Villeneuve je špičkový režisér a jsem rád, že ještě někdo jako on existuje a dělá filmy jak se má, přestože jsou jeho filmy artovější a náročnější. Po skončení jsem musel v sále ještě čekat s titulky a fenomenální hudbou, abych vstřebal to, co jsem viděl. Jsem tak šťastný, že na mě takto dvojka fungovala, že jsem cítil tyto emoce a mohl jsem být součástí něčeho výjimečného.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

To má být důstojné zakončení pro tuto sérii a Indiho? Jo, bavil jsem se, ale je to velká blbost. Koneckonců Indy nikdy nebyl realisticky zpracován a byla to vždy dobrodružná akční blbinka, ale tady to bylo moc. Nezasloužilo si to ani takovou stopáž. Nemyslím si, že něco takového mělo vzniknout. Herci jsou perfektní a nějaké ty hrátky s časem byly taky zajímavé. Předposlední scéna silná a dojemná. Jinak bída.