Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (78)

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Už to nebolo tak dobré ako prvé tri diely, ale stále nadpriemerne dobrá rozprávka, vtipná, graficky úžasná, choreografia súbojov nápaditá. Akurát to hlbšie posolstvo bola slabšie a dej mi tak trochu prišiel inšpirovaný Zootropolisom. Chýbala mi aj veľká 5 a Sifu bol tiež málo. Stavilo sa hodne na novú postavu. Tá bola síce moc sympatická ale aj hodne predvídateľná. Každopádne stále dosť dobré, aj na 4*. Ale to som dal niektorým predošlím dielom a tento nebol taký top. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kým predchádzajúce dielo ponúklo príbeh s pomerne uspokojujúcim záverom pôvodnej „trilógii“, tak nové otvorenie a oživenie dračieho bojovníka je už len snahou nejak sa zviditeľniť (obávam sa, že predovšetkým z ekonomického hľadiska). Príbeh štvrtého celovečerného animáku, ktorý by ako bol prevzatý zo seriálu a nafúknutý na 90 minút, nedokáže už s ničím prekvapiť (príbeh, vtipy, dialógy), to aj vďaka k tomu, že seriály o dobrodružstvách známej pandy dokázali rozšíriť univerzum tejto ságy. Majster Shifu dostane malý priestor, päť postrachov v podstate sú kompletne vynechané, a záverečný súboj postráca epickosť. Už sa jedná len o tuctový doplnok. Tretiu malú hviezdičku dávam za hudbu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Reklama

Koda 

všechny recenze uživatele

Já bych tomu řekl - Promarněná šance. Chameleonka měla dovršit ságu tím nejdelším a nejdrsnějším způsobem, jaký dosavadně měla... plný emocí a hlavně větší hrátky s duchami, nicméně ta finální bitva byla dle mého názoru hrozně rychlá. Mrzelo mě, že jsem neměl ten pocit, že jsem si mohl vzpomenout na něco hezkého z prvního dílu, něco na co bych mohl být pyšný z původních dílů. Určitě bych ocenil takové to jak tomu říkám pelíškovské zpříjemnění u srdce, kde se postava uvidí s postavou, obejmou se, pobrečí si, uvědomí si, že sága epicky končí. To samé u soundtracků, nic jsem z toho necítil. Konec byl takový... abych nespoileroval, no tradiční. Každopádně film jako takový plynul jako hodinky. Bylo super vidět zkamarádění chytré lištičky, respektive nástupkyně dračího bojovníka, celkem zajímavé bitky, hlavně v krčmě a honičky ve městě jak za Indiana Jonese. Nicméně mi tam bohužel chyběla ta nostalgie z jedničky... a to je ta pětka, která se tam objevila fakt jen zřídka. Vtipné momenty tam sice byly, ale bohužel hrozně málo. Je to škoda, ale základ tam byl, to znamená, že jsem se v průběhu filmu vůbec nenudil. ()

Recenzon 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli mě to zklamalo nebo naštvalo, to asi zrovna ne, ale určitě mi to příjde zbytečný. Úsměv na tváři mi určitě vyčarovaly scény s Tai Lungem, i když jich mnoho zrovna nebylo alespoň tenhle film dal těm předchozím záporákům takové maličké vykoupení hádám. Hlavně Tai Lungovi ten mi přišel dost smířený s tím jak to mezi ním a pandou dopadlo (fakt jako Tai Lung nejlepší záporák a ne tahle proměnlivá rachejtle). Nebylo tu nic, co by nám řeklo, že Chameolonka je fakt osoba, kterou není radno dávat na lehkou váhu (Jenom to, že dala Poa do klece). Animace jako v pohodě, i když o kolik let starším díle mi ta animace přišla lepší, a to i humor. ()

VojtechAllen 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá kung-fu panda je určitě nejhorším dílem, což prostě zamrzelo. Nejhorší ale je že trpí na věci které dřív byly právěže dosti dobré a na předchozích dílech se mi dost líbily, ale tady? Tady jsou ty věci dost špatný, Například humor který je v původních filmech super, ale tady je většina humoru úplně primitivní, a těch pár pěkných vtípků zabíjí většina otřesných. Postavy jsou zde buď otravné až nesnesitelné, což platí spíš pro nové postavy než-li pro ta starší. Jenže ty postavy nejenom že jsou otravný, ony mají charakterový vývoj úplně odnikud jako třeba hlavní nová postava lišky. Záporáci byly na pandích filmech skvělí a patřili k tomu nejlepšímu co film nabídl, jenomže zde je záporačka dělá nepochopitelný rozhodnutí, nemá žádné charizma a origin za nic nestojí, a místo toho říká příšerný vtipy. Takhle můžu oslím můstkem přejít k návratu starších záporáků na který jsem měl hype, ale mají zde minimum prostoru a krom Tai-Lunga snad ani za celý filmy nepromluví. Tohle bohužel platí k pro pětici hrdinů z minulých filmů která tu pro jistotu není, a objeví se až na konci filmu, takže pokud jste chtěli jít na film kvůli "nostalgii", tak bych to raději zvážil. No a příběh je kapitola sama o sobě, kde je to hrozně předvídatelný a nemá to žádný fajn moment. Jediné co zůstalo solidní je technická stránka která je stejně dobrá jako v předchozích dílech, ale tvůrci za těch 10 let mohli přijít s něčím lepším a hlavně novějším. 5,5/10 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)

Reklama

Reklama