Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 5

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (87)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Spoiler. První film z filmové neděle dopadl překvapivě nejlépe. Jelikož jsem neviděla předchozí díly, tak jsem byla obdařena příjemným nevědomím, tudíž jsem nemohla srovnávat s ostatními. Začátek mě trošku vystrašil, protože oplýval dětským humorem a klišé. Postupně se to ale rozjelo a já jsem byla tak vtažená do pandího putování, že mě zrada lišky úplně překvapila (přitom to byl naprosto stereotypní a jasný plot twist). Liška byla mimochodem perfektní postava, která mi přirostla k srdci. Měla příjemnou povahu, byla roztomilá s vynikajícím dabingem. Putování bylo plné akce, vtipu, pohody a hlášek ("beze změny, buď jak buď, ztratí jídlo svoji chuť"). 4DX bylo fakt vymazlené!! Mile mě překvapila atmosféra v kině, kdy jsme byli s přítelem obklopeni malými dětmi. Ty se ale chovaly hezky spořádaně a nedělaly bugr. Odcházela jsem spokojená a vyklidněná. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $85miliónov║ Tržby USA $133,237,000║ Tržby Celosvetovo $268,180,000▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Konečne niečo po dlhej dobe čo je úderné a zábavné. Panda nesklamala ani po štvrtý krát. DreamWorks stále vedia namiešať dobrú animáciu a zábavnosť. /videl v kine: 70%/ ()

Reklama

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Už to nebolo tak dobré ako prvé tri diely, ale stále nadpriemerne dobrá rozprávka, vtipná, graficky úžasná, choreografia súbojov nápaditá. Akurát to hlbšie posolstvo bola slabšie a dej mi tak trochu prišiel inšpirovaný Zootropolisom. Chýbala mi aj veľká 5 a Sifu bol tiež málo. Stavilo sa hodne na novú postavu. Tá bola síce moc sympatická ale aj hodne predvídateľná. Každopádne stále dosť dobré, aj na 4*. Ale to som dal niektorým predošlím dielom a tento nebol taký top. ()

NitroXcz 

všechny recenze uživatele

No já nevím, působí to na mě tak, že tvůrci tam chtěli nacpat všechno a vyřešit všechno. Přitom je to celkem zbytečný a nic nám to nedalo. Po zřejmě svého nástupce našel ale to neřeší ten hlavní problém. Při sledování nenastal žádný moment zvratu, či husí kůže a navracené postavy nic moc nepředvedly, když každej měl tak málo času na prezentaci svého já. Na tento nápad bych zvolil delší stopáž a lepší a promyšlenější scénář, protože i u 93 minutového filmu jsem se nudil. Bohužel musím přiznat, že jde o nejslabší díl pandího bojovníka. ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele

Kung fu panda 4 vypadala na papíře fakt dobře. Návrat záporáků z předešlých dílů, nová záporačka v podobě chameleona která chytá duše ostatních k sobě, a epicky říznutou akci. To všechno mohlo být tak dobře využito. Ale.. to se nestalo. Čtvrtá kung fu panda hlavně selhává v tom, že film jede celou dobu na půl plynu a ani jednou nezrychlí. Ano, vizualizace tady tohoto animáku je opravdu pěkná a nemám jí co vytýkat. Film se baví o tématech jako je změna a věrnost v přátelství, a to je kupodivu moc pěkně podané, ale příběh je též průměrný až nudný. Akce je na tom zase trošku jinak. Akce jako taková vypadá pěkně, ale postrádá tu epiku která byla u ostatních pand. Finální vyvrcholení není takové jak bych si přál, a navíc jak vrácení záporáci, tak i nová úhlavní záporačka mají nevyužitý potenciál. Čtvrtá kung fu panda nedělá skoro nic špatného. Jen je prostě většinu času sterilní, nudná a nevýrazná. A to mě mrzí, protože panda nevyužívá svého potenciálu. A to je prostě veliká škoda. A já bohužel tomuto startu nové pomyslné trilogie nemůžu dát víc jak 5 pand z 10. Mělo to sakra navíc. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)

Reklama

Reklama