Reklama

Reklama

Po je mladý nemotorný panda, který vypomáhá otci s roznášením jídla v restauraci, která je vyhlášená svou jedinečnou nudlovou polévkou. Po obdivuje kung-fu, jeho idoly jsou Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije a Tygřice, mistři kung-fu, kteří pod vedením mistra Shifua ochraňují Údolí míru. Říkají si Pět postrachů. Jednoho dne má Shifuův učitel, starý mistr Oogwai, vidění, podle kterého obávaný Tai Lung unikne z vězení a přijde se do údolí pomstít, neboť mu velmistr Oogwai kdysi odmítl předat Dračí svitek, o kterém se říká, že obsahuje tajemství nekonečné síly. Je tedy třeba vybrat nového Dračího bojovníka, který by se Tai Lungovi postavil. K všeobecnému překvapení velmistr Oogwai vybere právě Poa. Po tedy začíná s tréninkem. Mistr Shifu se ho nejprve snaží odradit, stejně jako Pět postrachů, neboť se zdá, že Po není schopen se naučit ani základům bojového umění. Pak se však Shifuovi za pomoci motivace jídlem podaří vypaseného Poa naučit sice improvizovanému, ale účinnému bojovému stylu. Když Tai Lung dorazí, Shifu chce vyjevit Poovi tajemství Dračího svitku, ukáže se však, že svitek je prázdný. Mezitím zkouší Tai Lunga zastavit Opičák, Kudlanka, Jeřáb, Zmije i Tygřice, ale silný Tai Lung je jednoho po druhém porazí. V zoufalství nařídí mistr Shifu evakuaci údolí s tím, že se pokusí Tai Lunga zadržet tak dlouho, jak jen to půjde. Po se setká se svým otcem, který mu vysvětlí, že věci se stanou výjimečnými, pokud lidé věří, že výjimečné jsou. Po pochopí, že toto je princip Dračího svitku... (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (997)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

...a koněčně jsme u toho, poslední třetí animovaný film pro rok 2008. Měli jsme tu Pixarovce, Disneyovce a do třetice si ještě užiju se studiem Dreamworks, který na svět vyslal z těch nejznámějších hlavně Shreka, takže něco za sebou už určitě bude mít. Film je to zábavný, obsahující velkou várku narážek na asijské kungfu filmy té doby, plus obsahuje další slušnou várku narážek na dnešní dobu plus další i když trošku menší várku pravé nefalšované zábavy, jenže mu zase musím ubrat za docela nesympatické postavičky. Když si vzpomenu na psa Bolta, tak musím tvrdit nesympatické, jinak mi to prostě ani přijít nemůže. Kung Fu Panda je možná legrace, ale není to až taková legrace jakou bych si já sám přál. Jack Black si svojí postavu Pandy užívá, sedne mu jako ulitá, respektive jeho hlas na ní sedne jako ulitý, zbytek už je čistý průměr, Hoffman, Liu, Chan, Jolie, Duncan...To všecko už je tak nějak v normálu, sice se to všecko váže na Pandu, ale když už pořádnej animovanej film, tak ať si alespoň pamatuju více jak jednu postavičku z něj. Vždyť i Shrek má oslíka, stejně jako Příšerky s. r. o. jsou dvě. například. Tady mi to prostě nejde a nejde, nemůžu si pomoct. Tím pádem mi tenhle film odpadá a i když je udělaný pěkně, řadí se v animácích mezi průměr. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nikoliv hravostí, nýbrž žravostí se panda vyrovná Shrekovi, jehož popularity pravděpodobně nedosáhne. Důvod je jednoduchý, ba až primitivní – Panda mohla být vtipnější. Což o to, Shrek také, ale nejspíš si to neuvědomíte hned po jeho prvním zhlédnutí. Pestrému zvířecímu světu, kde vedle sebe bez jakékoliv vnitřní logiky koexistují prasata, nosorožci či opice, vévodí titulní panda, který i zásluhou hlasu Jacka Blacka nachází vhodný kompromis mezi roztomilostí, nemotorností a rebelií. Pár dílů by ještě utáhl, třebaže mu po boku věrně nežvaní žádný osel, akorát by bylo zjevnější tvůrčí vaření z vody. Velice obehraná historka sice nachází místo pro mudrující senilní želvu i dojemné flashbacky, ale nedokáže nabídnout žádné překvapení, které by těšilo déle než do dalšího z vtípků. Vtípků vesměs lehčího ražení, jež bránici pouze opatrně šimrají a nadto nemají spacáky, aby se ve vaší mysli mohly zabydlet na delší dobu. Uznávám však, že mne i desátý apel k smíchu založený na Poově (čili Bobkově) těžkotonážnosti dokázal přimět přinejmenším k pousmání. V jedné věci Panda ovšem Shreka bez obtíží poráží. Soubojové scény mezi zvířenou zrežírované často se seriózností wu-xia filmů jsou zatraceně cool. Apendix: Pátráte-li po jiném americkém animáku ovlivněném východními kulturami, doporučuji o chlup vážnější a hrst chlupů lepší Legendu o Mulan. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, Ingrid, BadoXXII ()

Reklama

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Kill Bill + Star Wars a spousta jídla spolu s pěknou kung fu akcí v animované podobě = Kung Fu Panda. Už v samotném začátku na vás zaútočí nejen hladová panda jménem Po, ale především zajímavé titulky, na Dreamworks příjemná (manga) 3D animace a detailně zpracované textury. Panda však není jediným výrazným představitelem snímku, kromě jí samotné je minimálně na stejné úrovni, ne-li lepší i charismatický mistr Shifu. Začátek má dobrý rozjezd, tréninková část Po + Shifu je vynikající, ale výsledný dojem trochu kazí fakt, že je film místy laděn až příliš dětinsky. Samotný závěru mi pak připadal spíše jako hravé škádlení kočky s myší, než dramatický souboj Tai Lung vs. Po, který jsem očekával. Vtipy jsou celkem průměrné a spíše se budete přiusmívat a nějaké větší LOL zážitky jako v případě Shreka ani nečekejte. Panda zaujme především vizuální stránkou, pěknými souboji a k tomu i trochu pobaví. Po nám nakonec navíc hezky předvedl, jak je důležité věřit v sama sebe, a také dokázal, že nejen láska prochází žaludkem. (8/10) ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Skvělý animovaný film, který dává krásnou poctu tomu nejlepšímu z Kung Fu filmů, ale přitom přináší nadsázku a hravost. Tento mix funguje nečekaně skvěle a nestojí jen na hlavní postavě, všechny vedlejší postavy jsou podstatné a to od táty, přes pětku až po Oogwaye! Ale to co tento film pozvedává je samotný mistr Shifu, jeho vztah s hlavním hrdinou i záporákem. Tai-Lung je navíc jeden z nejlepších animovaných záporáků, který krásně dopomáhá k finálnímu vyznění krásného hlavního poselství tohoto kousku. Animovaná klasika, ke které se vždy rád vrátím. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Yesterday is history, tomorrow is mystery and today is a gift. Co že ´sem to ve všech těch animovaných filmech postrádal? Konečně ´sem na to přišel. Kung fu! Obávaný bojovník Tai Lung uprchne s přísně střeženého vězení a za účelem pomsty vyraží do svého rodného kraje. A protože je na něj krátká i legendární Furious Five, je třeba najít bájného Dračího bojovníka, který by Lunga zastavil. Volba padne právě na kuchaře, oddaného své touze stát se mistrem kung fu, panďáka Po. Musím se přiznat, že ´sem původně očekával parodii na klasiky hongkongského matrial arts, po okraj nacpanou odkazy a nejrůznějšími hříčkami, ale právě toho se mi tak nějak nedostalo. Žádný Kung fu Shrek. Nicméně, čím Panda ve skutečnosti vládne, je její "vlastní" humor. Výborné hlášky a vtípky střídají vizuální hrátky a nápady, které skvěle vyplňuje fantastická animace (především výprava), sem tam i nějaký ten odkaz, ale především vévodí úžasný Jack Black, kterému stačí jen jeho jedinečným bas, aby vdechl panďákovi neskutečné charizma (a hlavně díky němu doporučuji vyhnout se dabované verzi). Za to takový Jackie Chan, jehož jméno dominuje ve většině spotů a reklam pronese stěží dvě věty. Dalším velkým plusem ´sou vydařené akční scény, s maximální přehledností, solidní CGI choreografií (útěk z vězení, Poův trénink a obzvláště pak hůlkový souboj o knedlíky) a cool zpomalenými záběry. Za pozornost stojí i Zimmerova hudba, která se za Powellovi asistence konečně vykřesala z rutinnosti jeho posledních děl. Čistá zábava od začátku do konce. Pro mě osobně nejlepší animáč od dob Finding Nemo a nejlepší animáč od DreamWorksu vůbec! Kromě dalšího pokračování bych uvítal i nějaký ten spin-off věnovaný samotné Furious Five, která je na úkor pandy bohužel odsunuta do pozadí. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Poovi (Jack Black) zvířecí pomocníci představují pět skutečně existujících zvířecích stylů kung-fu: styl tygra, styl jeřába, styl kudlanky, styl hada a styl opice. (cubajz)
  • Kódové jméno filmu během produkce znělo „Daydreamer“. (HellFire)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 215,8 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 632,1 mil. (NIRO)

Související novinky

Chystá se pátý Shrek

Chystá se pátý Shrek

16.06.2016

Když se v roce 2001 objevil zelený zlobr Shrek, byla z toho malá kreslená revoluce. V DreamWorks Animation do něj totiž nacpali popkulturní odkazy a vtipy, u kterých se místo dětí bavili hlavně… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

Spolupráce Cameron + Fincher + Snyder?

09.06.2009

Malý test na úvod: Slavný komiksový tvůrce a momentální majitel a šéfredaktor prestižního žánrového magazínu Heavy Metal Kevin Eastman je: a, konzumentem nějaké velmi kvalitní návykové látky; nebo b,… (více)

Zamilovaný Mínotaurus?

Zamilovaný Mínotaurus?

17.05.2009

Momentální posedlost Hollywoodu starořeckými mýty už prosákla i do romantických komedií. Adaptace románu Stevena Sherilla The Minotaur Takes a Cigarette Break pracuje s předpokladem, že netvor z… (více)

Reklama

Reklama