Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (25)

plakát

King Kong (2005) 

Skvělé, skvělé! Velkofilm v pravém slova smyslu. Z každé minuty doslova kape pokora k 72 let staré předloze. Tříhodinová délka mi vůbec nevadila a paradoxně jsem si snad nejvíc užil první třetinu filmu, kdy na plátně nepobíhal digitální Kong, a já jen sledoval jak Jackson skvěle rozehrál osudy jednotlivých postav. Jack Black je ve své snad první vážné roli úžasný a další aktéři mu zdatně sekundují. Jen bych na určitých místech ocenil víc střídmosti - ti Tyranosauři vážně nemuseli být tři a nemuseli se houpat na liánách :-)

plakát

Rafťáci (2006) 

Posun od Snowboarďáků je opravdu znatelný (nesmějte se). Už jen to, že příběh má víc úrovní a netočí se jen okolo rádoby vtipných eskapád ústřední dvojice, o něčem svědčí. Já osobně jsem si mnohem víc užil Milana Šteindlera a Veroniku Freimanovou a jejich oživování mrtvého vztahu a především Oldřicha Navrátila v roli vodáckého velitele Bořka.

plakát

Dokonalý trik (2006) 

Chaotický vyprávěčský styl Christophera Nolana je hlavní předností tohoto filmu. Kdyby divák sledoval události v příběhu souboje dvou iluzionistů chronologicky, nebyl by to ani z poloviny tak zajímavý film, jako je v podání mistra Nolana. Ten z něj totiž udělal skládačku, kdy se jednotlivé údálosti kupí za sebe s takovou rychlostí, že divák nemůže vypnout mozek ani na jedinou minutu.

plakát

Laputa: Nebeský zámek (1986) 

Jako jeden z mála Miyazakiho filmů bych Laputu opravdu označil za pohádku, protože dětské prvky jsou v ní opravdu zřetelnější než jinde. Můžou za to především oba hlavní hrdinové a rodinka pirátů. Oproti Mononoke a Nausice je to sice o stupínek níže, ale pořád o obrovský kus lepší, než cokoli co vytvořila západní produkce. I tak ale dávám jen čtyři *, jen aby si Hayao nemyslel :)

plakát

Baba na zabití (2003) 

Jít na to do kina, tak si asi nafackuju, ale v televizi se to docela přežít dalo. A člověk se občas i zasmál.

plakát

Naušika z Větrného údolí (1984) 

Dlouho jsem přemýšlel nad tím, co je na Miyazakiho filmech vlastně tak vyjímečného a teprve po shlédnutí Nausicy mi to docvaklo - Miyazaki v každém svém filmu vytvoří naprosto úžasný imaginativní svět, který po pouhých dvou hodinách opustí a už se k němu nikdy nevrátí. A koncentrace tolika originálních nápadů na ploše pouhých 120ti minut člověka prostě pokaždé dostane do kolen. Mám vůbec psát něco i o tomto filmu? No, je to bomba, no... Plné hodnocení.

plakát

Ratatouille (2007) 

Popravdě nevím, co na tom všichni vidí. Dle mého jen další pixarovka v řadě. Ničím vyjímečná a méně vtipnější než předchůdci.

plakát

Batman začíná (2005) 

Batman v Nolanově podání je opravdu famózní. To říkám jako člověk, který zrovna tohoto hrdinu nikdy moc nemusel a ani jeden z předchozích čtyř filmů nemá rád. Může za to jednak úžasný smyčcový soundtrack dua Zimmer & Howard a také pojetí temného rytíře z úplně jiného pohledu - jako normálního člověka, který chce zachránit svoje město, které vybudoval jeho otec.

plakát

Eragon (2006) 

Tak neuvěřitelně neoriginální film jsem snad ještě neviděl. Kdyby Lucasovi někdy došly peníze (což se nestane), mohl by se klidně s Foxem soudit kvůli plagiátorství jeho prvních Hvězdných válek a já bych mu opravdu přál, aby vyhrál.