Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Kouzelná noc (2021) 

Chápu myšlenku toho, co "santa" dělá pro tu malou ale jinak ten film nechápu, jsou tam náměty na minimálně 2 filmy.

plakát

Vzpomínka v mlze (2023) (seriál) 

I když jsem si minisérii pustila náhodou, nelituju. Celou dobu jsem čekala, tragický konec pro hlavní postavu..ovšem ne takhle.. rozuzlení mně obrátilo naruby - bylo to nečekané. Postava Martina Kanyi mi je (ano i přes jeho povahu :-D) sympatická. Ač mi ten konec přijde malinko přitažený za vlasy tak si myslím, že kdo žil ať v roli dítěte nebo partnera s alkoholikem,  najde si v tom svoje. Moc pěkná psychologická krimi série.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Něco mi tam chybělo, možná to jak se bez povšimnutí vyrovnala Ema se ztrátou matky.. defakto jako kdyby se nestalo. Myslím si, že by díky tomu byl začátek záživnější a víc by se vryl pod kůži. Zbytek filmu je fajn, asi to nebude vánoční klasika jako pelíšky a tak... i přesto bych ho klidně zapsala na vánoční seznam cz/sk filmů co by měl člověk vidět. Ta čtvrtá hvězda je za obsazení - Vetchý a Geislerová jsou sázka na jistotu a otec Vetchého  - Oldřich Vlach .. na tom se nedá nic pokazit. Cilbulkové v roli OSPODU bych dala do zubů :-D . 65-75%.

plakát

Strašidla (2016) 

Neurazí a nenadchne..myslím si že to zahodilo potenciál.

plakát

Otrava (2023) 

Nevím jak hodnotit. Vizuálně je to po všech stránkách super, moc dobře se na to kouká. Možná mi dnes chybí správné psychické rozpoložení . Možná, pro přílišného vypravěče to bylo takové zmatené. Ono ne každému sedne povídka  , kterou začal Dahl psát v r. 1950.

plakát

Dárkyně smrti (2017) 

Tenhle film jsem shlédla na voyu jen proto, že tam hraje Cage. Bylo divný sledovat s ním film kde má jen malou upozaděnou roli oproti (aspoň pro mně) neznámým hercům - kromě Faye Dunaway. Oskarový film to není ale koukat se na to dalo - stejně jako se z toho dalo vytřískat víc.

plakát

Laputa (2015) 

Tento snímek ocení asi jen pražští kavárensko-barový povaleči. Mohlo to mít potenciál na hlubší myšlenku ale konstrukce je  slepá jako podmáznutý rozhodčí. Nějaký nádech to prostředí má, to ano. Ale kdyby se pořadně napsal scénář, využil herecký potenciál Terezy a hlavně Igora Orozoviče (který se pěkně poschouchá, dobře hraje a ještě se na něj dá dobře dívat). Neříkám, že z toho měl být zamilovaný příběh, to ne. Ale Johanka se svými pěti vztahy a tím, jak byla vlastně vylízaná - mně dost štvalo...2 hvězdy za obsazení  a nádech "kavárny"

plakát

Helena (2012) (seriál) 

Klasická rychlokvašková výplň mezi lepšími věcmi v Tv. Někdo by to možná zařadil mezi sitcomy jako je Comeback například ale to ne. Comeback byl rozhodně lepší, tohle bylo taky docela koukatelný, když už fakt nevíte co. Ty dvě hvězdy dávám za Sandru Pogodovou - ta drží celý seriál a s Leošem Nohou jim to prostě funguje. Taky vidím mínus ve výměně hereček (postava sestra heleny) Issová za Hřebíčkovou .. mohli zkusit najít podobnou herečku.

plakát

Špunti na cestě (2022) (seriál) 

Jsem upřímně neviděla. Tenhle seriál jsem ale sledovala velmi ráda. Asi stárnu ale víc než netflix, jiné platformy a zahraniční tvorba, mně začíná bavit ČT a tuzemská tvorba kterou mají čím dál lepší (např. Ochránce, podezření kukačky). Příjemný rodinný seriál u kterého jsem se řezala smíchy a všechny postavy mi přirostly k srdci. Při konci posledního dílu mi doslova vyhrkli slzy a ani jsem nedýchala.. Vážně povedený seriál.

plakát

Sluha národa (2015) (seriál) 

Stejně, jako se do dnes říkalo, že Simpsonovi (seriál) (1989) předpovídali budoucnost v mnoha ohledech, tak tohle je ultra těžký paradox. Je to tak prostá a jednoduchá komedie ale mně hrozně baví  a to mám za sebou teprve první sérii.  Například NEPATRNÝ SPOILER - Když si Zelenskyj nacvičuje řeč pro inauguraci a pořád opakuje "drazí ukrajinci/krajané" ...měla jsem stále na mysli ,,Ty jo, kdyby věděl jak často tohle bude říkat" Nebo když tam mluví bývalí UA prezident, že chce pro odstup území, ve kterých se teď nejvíce válčí.   Rozhodně je až děsivé, kolik věcí se skutečně stalo a už předtím o tom mluvili v seriálu. :-D A Volodymyr je prostě kus :-D