Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Animovaný

Poslední recenze (2 220)

plakát

Málo mě znáš (2024) (seriál) 

Jako doplněk k seriálu Iveta by minisérie Málo mě znáš jakž takž mohla fungovat, avšak jako samostatný počin dle mého názoru tato minisérie nemá šanci obstát, a to hned z několika důvodů. V první řadě jí příliš neprospívá zbytečně krátká stopáž v poměru s obsáhlým materiálem, kterému se minisérie věnuje. Dále je to také určitá zkratkovitost a nezvládnutá dramaturgie, což právě souvisí s již zmíněnou délkou stopáže. Z dokumentu se divák nedozví nic zásadního či šokujícího, zcela nepochopitelně jsou vynechány určité zásadní události ze života Ivety Bartošové, zopakují se jen některá veřejně známá fakta, což je asi největší slabina celé minisérie, že je ve své podstatě strašně prázdná a nic nového nepřináší. Za mě je to hrozná škoda, Nova (Voyo) dokumentární minisérie jinak docela zvládá, Málo mě znáš ale řadím spíše do té kategorie ne moc povedených minisérií. 4/10.

plakát

Pro balík prachů (2020) 

Akčňák Pro balík prachů by se jednoduše dal charakterizovat jako taková typická „neesonovka“ posledních let, úplně ta nejobyčejnější a nejjednodušší, jež se ani nesnaží být něčím malinko kvalitnějším. Už samotný námět tak nějak dává najevo, že tohle bude intenzivní nuda, a taky že je. Subjektivně má film tak o minimálně půl hodiny víc, neskutečně jsem se nudil, akce je zoufale málo a když už na nějakou dojde, tak se jedná o těžce sterilní a nezáživnou podívanou. Liam Neeson sice pořád má to své pověstné charisma, bohužel je ale na celý film sám, zbytek herců totiž absolutně nemá čím zaujmout. V tomto ohledu mě hrozně mrzí trestuhodné nevyužití Roberta Patricka, který to v lepší roli mohl alespoň trochu oživit. Bohužel se tak nestalo, film je těžce o ničem, nebavil mě a nebýt Neesona, patrně bych to do konce ani nedokoukal. 2/10.

plakát

Krvavý Johann (2023) 

Jsem moc rád, že se u nás objevuje čím dál tím více tvůrců, kteří se snaží do té naší „zaprděné“ české kinematografie přinést i něco jiného, než aby se pořád dokola točily ty stejné trapné romcomy. Krvavý Johann má vcelku fajn námět, nicméně jeho zpracování je velice, opravdu velice diskutabilní. V první řadě mi hrozně vadil ne zrovna promyšlený scénář, příběh mi přišel takový neucelený, rozháraný, navíc je to do očí bijící vykrádačka všech možných podobně laděných projektů. Na efekty moc peněz tvůrcům zřejmě nezbylo, nízký rozpočet se odráží i na kameře a střihu. Film prakticky zachraňují jen a pouze herci, kdy například Jan Dolanský si svou roli vyloženě užívá, pobavili mě Roman Zach a Jiří Ployhar, nejvíc mě ale dostala krutopřísná Věra Janků, ta byla opravdu perfektní. Napadlo mě, že kdyby tuhle roli nabídli třeba takové paní Bohdalové, byla by to podle mě ještě větší pecka. Každopádně Krvavý Johann je další vítanou vlaštovkou, menším závanem svěžího větru, jenž dává naději, že by i u nás mohlo vznikat mnohem více podobných filmů, případně i z jiných žánrů (sci-fi, akční, thriller), jen by to chtělo disponovat mnohem větším rozpočtem a dát si více záležet na scénáři. Cením ale snahu o určitou originalitu. 2/10.

Poslední hodnocení (2 221)

Málo mě znáš (2024) (seriál)

21.05.2024

Pro balík prachů (2020)

21.05.2024

Krvavý Johann (2023)

19.05.2024

Čelisti: Pomsta (1987)

odpad! 19.05.2024

Království Planeta opic (2024)

09.05.2024

Poslední výstřel (2021)

07.05.2024

Smrtící bouře (2015) (TV film)

05.05.2024

Čelisti 3 (1983)

odpad! 05.05.2024

Němá tajemství (2023)

04.05.2024

Reklama

Poslední deníček (7)