Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (434)

plakát

Na konci všech válek (2001) 

Dal bych i více, ale pohled na dobře živené válečné zajatce, kteří (až na občasné brutální výjimky) žijí v něčem, co připomíná skautský tábor vedený maniakem, mě nutí dát podměrečné hodnocení. Už vidím, jak si chlapi zničení tvrdou prací, vedrem a hejny moskytů předčítají po večerech Platóna pod shovívavým dohledem japonského dozorce, který studoval na Cambridge.

plakát

V mysli vraha (2015) 

Po delší době solidní mysteriózní film. Jen to chce mít v při sledování trochu fištróna a uvědomit si, proč se zrovna děje právě to, co se děje. Z komentářů soudě to většina recenzentů prostě nepobrala. Ale statisticky vzato je to v pořádku. Poměrně vysoké procento spoluobčanů se chytře jenom tváří.

plakát

Válka policajtů (2024) 

Slovensky pojatá gangsterka s otřepaným podtextem "Zabili jste mi parťáka, tak tady máte přes držku". Na slovenské poměry rozhodně nadstandard, ale působí poněkud rušivě, když hlavní hrdinové tahají jednu za druhou a zalévají to hektolitry kořalky. Asi aby režisér zdůraznil, jací jsou to nemilosrdní drsňáci a že s nimi nebude žádná sranda. Příběh je vcelku solidně vystavěný. Slovenští zvukaři byli asi na stáži u těch českých, jelikož je spousta dialogů nahraných buď z dálky, nebo jsou texty drmolivé a nerozumíte z nich skoro nic. Mnohé představy tvůrců o podsvětí i práci policie jsou značně naivní (možná úmyslně) - takhle to prostě nechodí. Lepší průměr.

plakát

Margrete - královna severu (2021) 

Jelikož jsem film nedokoukal, ani ho nehodnotím. Exteriéry krásné, interiéry a kostýmy dobové, ale tím skoro všechna plus končí. Po hodině jsem to musel vypnout, protože až na pár okamžiků je to čistá konverzačka, která je zajímavá snad pro milovníky historie, ale po dějové stránce je zajímavější pozorovat, jakým fofrem se přesunují kontinentální desky, či roste krápník.

plakát

Hořká chuť sedmikrásek - Série 1 (2018) (série) 

Velmi slušně natočená, i když občas pomalu plynoucí detektivka s několika předvídatelnými momenty. Trochu mi tam nesedí hlavní hrdinka, která se občas chová nelogicky, ve svém věku by nemohla být na vysokém postu a ze všeho nejvíc připomíná vzhledem Anetu Langerovou. Jako detektivní oddechovka na dlouhé večery dobré, příběh se rozvíjí a divák se nenudí (ale ani moc nebojí). Příběh se měl asi odehrávat v nějakém větším městě, protože koncentrace tolika různých úchylek osobností je na takovou díru přinejmenším zvláštní. Ale po dlouhé době detektivka, kterou jsem po první půlhodině otráveně nevypnul.

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Dvojka se velmi povedla, na rozdíl od jedničky je svižnější, divák se netopí v kvantech postav a docela dobře koresponduje s předlohou. Příjemné překvapení. Ovšem chce to buď kino, nebo aspoň velkoplošnou obrazovku s dolby surround zvukem včetně subvooferu, jinak se ošidíte o skvěle udělané triky a podmanivou hudbu.

plakát

DogMan (2023) 

Působivý film s Bessonovým akčním a vypravěčským rukopisem. Pár scén je silně nerealistických, ale celkový dojem velmi dobrý. Nechává diváky, ať si nakousnutá témata srovnají v hlavě a nepodsouvá jim řešení. Což ovšem řada z nich chápe jako slabinu, ale opak je pravdou.

plakát

Irati (2022) 

Zajímavý film, bohužel dosti rozvláčný, ale pohanská mystika vs. křesťanství je neotřelé téma. Každému asi nesedne, nicméně mě zaujal. Jedna hvězda dolů za přepálenou stopáž a hluchá místa. Ale jako celek to vyznělo překvapivě dobře. 80%.

plakát

Martínez (2023) 

Tak jsem se těšil na komedii mexické produkce, ale asi se v Jižní Americe smějí něčemu jinému. Není to ani komedie, ani drama. Ani jednou jsem se nezasmál a ani jednou nepocítil záchvěv napětí. Je to o problémech nerudného  šedesátníka před důchodem a hrozná nuda. Jedna hvězda za chabý pokus o umělecké vyznění a jakous takous zápletku, druhá za obstojnou kameru, která kvůli chabému scénáři nevynikne. Tvůrci by se měli věnovat něčemu užitečnějšímu a napínavějšímu, například vyřezávání bramborového divadélka.

plakát

Bláznivá komedie (1990) 

Ideální film na odreagování a dost často i na zasmání. Jenomže ten humor je strašně jednoduchý, situační a moc předvídatelný. Když se na scéně objeví někdo s prknem, můžete si být jistí, že to prkno bude hrát hlavní roli dalších pět minut á la Chaplin, nebo Laurel a Hardy, které to také nejvíce připomíná. Z celé série Bláznivých komedií se nejvíce vydařila scéna ve třetím pokračování, kdy se opravuje elektřina při baletu Romea a Julie. To jsem až slzel. Bohužel v tom samém pokračování je scéna s dítětem, která se nepovedla vůbec. Ze všech tří filmů by se dala sestříhat totální situační pecka.