Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (9)

plakát

Už teď mi chybíš (2015) 

Toni Collette by mi chyběla, ale tenhle film rozhodně ne. Největší problém sice ohraného, ale vcelku příjemně pojatého námětu je obsazení hlavních hrdinů. Toni i Drew nás už všechny přesvědčili, že jim můžete do rukou svěřit všechno možné a nikdo jim herecké výkony vytýkat nebude, ovšem tyhle dvě osobnosti k sobe prostě nejdou, i když výše posazený plakát k filmu budí dojem, že tahle nerozlučná dvojka se doplňuje v dobrém i zlém. Bohužel onen poster působí z celého filmu nejpřirozeněji. Co je to teď za podivný Hollywoodský zlozvyk, párovat naprosto nesourodé dvojce k sobě? Herečka v hlavní roli - a to bez urážky, vypadá o 10 let starší a její filmový manžel zase o 10 let naopak. Výsledek je podivný a nevěrohodný už jen když se k sobě přiblíží. Drew Barrymore je zase v jináči s naprosto nesympatickým nimrodem o kterého by v normálním životě vůbec nezakopla. Ale chápu, že v jejím případě to napomáhalo navodit atmosféru té rozumnější a vyklidněnější kamarádky na telefonu. Což je vcelku paradox u někoho, kdo se proslavil rolemi bláznivých nespoutaných volnomyšlenkářek. Takže jsem jen čekal, kdy si tenhle andílek zapálí cigáro, vyskočí na náklaďák a sundá si vršek, těhotenství netěhotenství.

plakát

Deadpool (2016) 

Absolutní bullshit pro zdegenerované diváky, kteří se nebojí říct, že je to nářez, jaký dlouho nezažili. Odpad bez vkusu, obsahu, smyslu, ducha za hranicích únosnosti zabalený do supr-cool stylového hávu, díky čemuž je každá minuta téhle slátaniny totálně in. Deadpool vám umí i naservírovat docela slušnou hru na city, ale v takové žumpě hoven, jakou se po celou dobu filmu musíte brodit, nemáte chuť s ním prožívat absolutně nic. Když jsem seděl v sále plném řehotajících pakoňů a s podivem jsem zvedal obočí, tak jsem si vzpomněl na scénu z dávného klenotu jménem Absurdistán, kde se v nedaleké budoucnosti prostí lidé v kině bavili pohledem na plátno zobrazující nahou prdel, která předváděla to nejlepší ze sebe, zatímco obecenstvo se zmítalo v agónii kulturního vrcholu. Byla to úsměvná utopie, ale už je to tady!!! A to ta slečna za pokladnou říkala, že je to tak skvělý, že by na to šla hned znova, kdyby se nemusela učit na maturitu.

plakát

Očista (2013) 

Námět přichází s poutavým nápadem a režisér jakožto i scénárista, ho bezpečně pohřbívá pod zem. Scénář je opravdu to, co vás nutí film vypnout už v prvních chvílích, kdy se něco začíná dít. Průběh filmu a především psychologie hlavních hrdinů je nelogická, nevěrohodná a nesmyslná. Korunu tomu dává lídr vraždících maniaků, jehož charakter je jak přes kopírák všech mainstream psycho-thrillerů, které jste kdy viděli.

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

Strhující thriller, který člověka dostane spíše psychologií postav a atmosférou, než dějem. Dějová linka příběhu je trochu zmatečná a působí občas trochu nerealisticky. Největší tahoun tohohle filmu jsou ovšem fenomenální komparzisté! :P :D

plakát

Sedmý syn (2014) 

Krásná akční pohádka, která člověka nepřesvědčí vůbec ničím. Snad jen "zrající" Julianne tu stojí za podívanou. Plytkost děje doplněná shitózním scénářem, dramaturgií a vizuálním vykreslováním. Baví to ale od začátku do konce. Ani jsem nepostřehl co všechno se stalo, než položili čarodejnici na lopatky a už se s námi loučily titulky. :)

plakát

Chata v horách (2012) 

wtf? Kterak koncept nádherně přerostl prvoplánové násilí a srdce odpůrce krváků si získal.

plakát

Podfukáři (2013) 

Bál jsem se toho filmu. Bál jsem se, že to bude nudné slovíčkaření, iluze o iluzi. Jak jsem jen mohl. Je to nelogické, přehnané a nehraje to fér, ale je to zábava od začátku do konce. Romantické kouzlení se skvěle sehraným obsazením. Isla Fisher je někdy až moc entuziastická. Dělá na kameru divné posunky i v těžkých chvílích.

plakát

Rozpolcená srdce (2002) 

Poměrně nenápadný film s více než zvučným a zručným hereckým obsazením. Milostné drama zasazené do předválečné Anglie s jednoduchou zápletkou učaruje nejen hereckými výkony, ale i nápaditou režií. Jeden z nejlepších kousků Heleny Bonham Carter jako požitkářské Dinah v titulní roli. Je to vášeň jako blázen.

plakát

Mé nové Já (2011) (seriál) 

Tak má to krásný nápad a spoustu povznášejících myšlenek. Seriál o nesympatické "blbce" která všechno jenom mrví, aby poté na sklonku dne mohla všechno zhodnotit slovy vyrovnané vyzrálé osobnosti, aby posléze druhý den začala být ještě nemožnější. Pilot vypadal moc zajímavě. Další epizody jsem sledoval už jen proto, že jsem byl zvědavý, jestli jí někdo už konečně propleskne.