Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Zajímavosti k filmům (14)

Srbský film

Srbský film (2010)

Ve filmu řidič a pravá ruka Vukmira (Sergej Trifunović), Raša (Miodrag Krčmarik), řekne v celém filmu jen jednu krátkou větu, a to ve chvíli, kdy Miloše (Srdjan Todorović) odveze k sirotčinci, podá mu naslouchátko a řekne: „Tohle si dej do ucha.“

Monster

Monster (2004) (seriál)

Dům „Tři Žába“ (správně „U tří žab“) v Praze je inspirován skutečnou budovou, resp. hotelem „U tří pštrosů“, který má i podobný znak.

Monster

Monster (2004) (seriál)

Dům v Praze, kde Johan vyrůstal, má název „Tři Žába“ (v angličtině „Three Frogs“). Jedná se však o gramatickou chybu v češtině, která se vyskytla už v původní manze a byla v pozdějším vydání opravena.

Klíč

Klíč (2019) (studentský film)

Scénář, režii, námět, kameru, střih a lokace dělal ten stejný člověk – Tomáš Kasal, který na YouTube vystupuje pod přezdívkou Tommy, kam byl film i nahrán.

Klíč

Klíč (2019) (studentský film)

Nátáčelo se na Gymnáziu a Střední odborné škole Přelouč, Knihovně Přelouč, v restauraci u Soudku (Přelouč) a v hospodě na Růžku (Přelouč).

Klíč

Klíč (2019) (studentský film)

Hudba k filmu byla čerpána z hudební knihovny Epidemic Sounds.

Sebevražedný oddíl

Sebevražedný oddíl (2016)

Ve filmu zazní slavný "WOW" mem od belgického šlágrového zpěváka Eddyho Wallyho v momentě, kdy Harley Quinn (Margot Robbie) bojuje s mutanty uvnitř budovy.

Sebevražedný oddíl

Sebevražedný oddíl (2016)

Ve filmu se objeví budova s názvem "John F. Ostrander Federal Building", tedy Federální budova Johna F. Ostrandera. Jde o odkaz na Johna Ostrandera, který napsal původní komiks „Suicide Squad“ z 80. let 20. století.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Dcera Andreje Čikatila Lyudmila se svého otce zřekla poté, co obtěžoval jejího syna a dále už o ní nejsou žádné informace. Syn Jurij naopak šel ve šlépějích svého otce. Nechal si původní příjmení Čikatilo a říká o něm, že byl obětí komunistického režimu. Sám se pak v životě dopustil rvačky, krádeže nebo pokusu o vraždu.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Když psycholog Buchanovsky (Max von Sydow) čte Čikatilovi (Jeffrey DeMunn) jeho psychologický spis, čte mu ho dlouhé hodiny (ve filmu jsou zmíněné časy od 2:25 odpoledne do 4:20 ráno). Ve skutečnosti se však Čikatilo rozbrečel už po 2 hodinách.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Čikatilova poslední slova před smrtí zněla: „Nevystřelte mi mozek z hlavy, Japonci si ho budou chtít koupit.“ Ta mimochodem ve filmu nezazněla.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Poslední Čikatilova obět se nejmenovala Natasha Duněnková, ale Světlana Korostik.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Andrej Čikatilo (Jeffrey DeMunn) je ve filmu poprvé zatčen na vlakovém nádraží. Ve skutečnosti byl však zatčen na městském trhu, když se přibližoval k ženám a dětem a chtěl je nenápadně osahávat.

Občan X

Občan X (1995) (TV film)

Když si všimneme plakátu Lenina, když detektiv Burakov (Stephen Rea) prochází ulicí, tak vidíme, jak na začátku filmu je celý a na konci je úplně roztrhaný. Rozdíl je i v tom, že na konci slyšíme anglickou mluvu v rádiu. Tyto scény tak dobře vyjadřují rozdíl ve fungování v sovětském bloku.

Reklama