Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (10)

plakát

Fracek (2011) 

Tenhle film (dle některých hodnocení) opravdu není pro každého. Ten kdo si myslí, že se bude jednat o nějakou akční komedii s přihlouplými vtipy, tak se plete a pravděpodobně bude dost zklamaný.  Ke shlédnutí mě ( stejně jako jiné ) přitáhlo herecké obsazení, které dostálo mému očekávání a herci to zde opravdu táhnou. Děj se odehrává na konci sedmdesátých let v menším nezajímavém městečku někde v americké Nebrasce. Hlavní postava je pubertální Luli, která má řekněme tak na první dobrou celkem na prd život.  Nevypadá to že by byla nějak zvlášť oblíbená ve škole, nic jí nebaví a nenaplňuje… klasický rozervaný puberťák. Její matka opustí rodinu, kvůli novému bohatému příteli a nechá Luli žít se svým otcem alkoholikem ve starém zabordeleném domě. Luli se rozhodne z domova utéct a za cíl svojí cesty určí město snů Las Vegas, tam si totiž určitě zařídí nový hezký život. Vydá se tedy bez peněz s baťůžkem a v pantoflích na cestu.Při své výpravě se seznamuje se šarmantní kriminálnicí Glendou a s pošahaným “kovbojem” Eddiem, těm se ale příběhy protínají už v minulosti a cestu naší cestovatelce hodně zkomplikují. Luli se seznámí s okolím drog, úchylů, kriminality a stává se taktrochu obětí, ale to bych moc spoilerovala. Smutné je, že její rodiče se po ní dlouho v podstatě vůbec neshánějí. Film se celý táhne v nehezké, nudné a melancholické atmosféře. Postavy se občas chovají nelogicky až je to vtipné. Celý film bych vlastně označila za dost zvláštní, i tak se k němu ale už po několikáté dobrovolně vracím, něco na něm je, děj je napínavý a utíká, některé Luliiny monology jsou opravdu zajímavy a metaforický a celý je to prostě tak dobře pošahaný a to mě baví.

plakát

Žáby k zulíbání (2006) 

Tuhle recenzi píšu hlavně z toho důvodu, že pociťuju smutek když vidím hodnocení jiných uživatelů. Samozřejmě se nejedná o žádný kdovíjaký kinematografický zážitek, ale lidi co si něco v tom smyslu od Žab k zulíbání slibují, musejí být přinejmenším absolutně debilní. Je to v podstatě obyčejný “dětský” film, jehož děj zachycuje několik obyčejných kamarádek žijících v menším německém městečku. Každá s dívek je jiná, mají každá jinou rodinu, zázemí nebo osobnost a problémy. Společně tvoří dívčí partu a hrdě se sami nazývají Divoké slepice. Děj se motá právě kolem jejich životů a dobrodružství. Film ale není čistě komediální, ikdyž nám přináší většinou šťastné konce. Film má dokonce tři díly, dotýká se i témat, jako je domácí násilí, různá uvědomění a celkově zachycuje dospívání, jako takové. Byl to jeden z filmů, který jsem zbožnovala jako malá, teď je mi přes dvacet a pořád si tu sérii jednou začas pustím, jako takovou oddechovku. Celý život bydlím v Praze, ale vždy jako malá jsem trávila letní prázdniny u svých prarodičů na vesnici. Moc ráda vzpomínám na ta letní dobrodružství a bezstarostné chvíle, kdy byl svět v mých očích mnohem barevnější. A právě tyhle vzpomínky ve mě vyvolávají všechny tři filmy žáby k zulíbáni. Jednoduše je to jedna z mých srdcovek, na kterou se jednou za čas ráda podívám. A vlastně i z objektivního pohledu, film na dobu jeho vydání není vůbec špatný, sympatické prostředí i hlavní postavy, dětská dobrodružství a postupné dospívání, poučení v různých situacích a milé konce. Vlastně je to takové novodobější německé dívčí Bylo nás pět. Prostě a jednoduše není to žádný propadák, ba naopak. Aneb jak by řekla Trůda: Kéž bychom si ty hezké vzpomínky mohli zavřít do zavařovačky a když je nám ouvej tak si do nich jen přičichnout

plakát

Těla (2023) (seriál) 

Velmi originální námět, detektivní seriál o cestování v čase. Jsou nám představení 4 detektivové, jejich životy a osobnosti, háček je v tom že jsou každý z jiného času napříč devatenáctým, dvacátým i jednadvacátým stoletím, propojuje je však v podstatě tentýž případ. Po chvíli se dozvídáme, že velikou roli v tom celém hraje cestování v čase. Celkově je série moc povedená, jedná se o jeden z těch seriálů u kterých musí člověk dávat pozor, což já osobně naprosto zbožňuju. Všechny díly mě bavily, ikdyž jsem se občas nachytala u záseků nepozornosti, ale dějově i herecky naprostá pecka, proto dávám 3*

plakát

Želvy Ninja: Mutantí chaos (2023) 

Před nedávnem jsem vyrazila s mou malou sestrou do kina na Želvy Ninja s vidinou mého dětství a musím říct, že zprvu jsem byla naprosto zděšená, co to s nima provedli. Ale rychle jsem přišla na chuť té zajímavě zvláštní, až modelínové animaci. Viditelně se film snaží být co nejvíc puberťácký a chvílema je to už moc. Ale konec konců jsem na celý snímek koukala bez odchylky i se zájmem (opravdu mě fascinovala ta animace), sestřička odcházela z kina spokojená a já taky.

plakát

Přízraky v Benátkách (2023) 

Od malička jsem obrovským milovníkem detektivek a zrovna slavný Hercule Poirot vždy byl a je je jedním z mých oblíbenců.  Milovala jsem detektivní knihy, nadšená jsem byla i z dnes už “starších” filmů podle předlohy Agathy Christie a nové verze zrežírované Kennethem Branaghem mě zvládají velmi jednoduše nadchnout.  Film, stejně jako ty předtím určitě vyniká krásnou kamerou, barvami a filmovým triky. Liší se možná některými až příliš hororovými prvky, ale i tak je to velmi povedené. Klasicky film oplývá mysterióznem a vlastně nutí člověka stát se trošku detektivem a bádat po řešení a rozuzlení. Na filmu jsem byla v kině a to samozřejmě ještě více prohloubilo můj divácký zážitek. Za mě prostě 5 hvězdiček. <3

plakát

Balón (2018) 

Značná dávka napětí po dobu celého filmu, skvěle obsazené role, kamerově a vizuálně moc hezky natočený film. Zajímavé téma minulého režimu a náhled do něj a pro mě osobně překvapivý konec. Za mě perfektní film klidně i do hodin dějepisu při probírání tzv. Železné opony.

plakát

3% (2016) (seriál) 

Na tento brazilský seriál z výroby Netflixu jsem narazila nedávno a chytlo mě to natolik, že jsem všechny 4 série zkoukla během dvou týdnů.  Seriál může žánrově připomínat Hunger games, Labirint a další, takže koho bere Sci-fi nebo postapokalyptické snímky a je schopný akceptovat smyšlený systém světa, tak by se měl rozhodně podívat. Koncept je jinak v celku originální a děj a systém velmi zajímavý. Zároveň je zde poukazováno na rozdělení sociálních vrstev, veškeré flashbacky dávají smysl, jednotlivé nesterotypní postavy jsou zajímavé a příběh má prostě ducha. Herecké výkony byly také skvělé, pro mě neznámými herci až nadprůměrné, celý snímek je moc hezky natočený a vlastně nemám moc co vytknout. Pro mě bezvadná podívaná.

plakát

Dickinson (2019) (seriál) 

Tak kdo od tohoto čeká životopisný, historický dokument, tak bude poněkud zklamán. Seriál je velmi moderně a zároveň komediálně pojat. Emily je vykreslená jako zmatená, drzá, hloupoučká a výbušná mladá dívka a seriálová Emily je místama i dost otravná.  Já osobně zbožňuji Hailee Steinfeld, takže už jen díky ní uděluji vyšší hodnocení. Jinak mě ale seriál ničím tolik nezaujal a chvílema mě až nudil.  Ale řekla bych, že jako oddychovka skvělý a konec konců, jednotlivé díly nejsou zbytečně dlouhé, moderní koncept mi přišel fajn a po vizuální stránce je seriál moc hezky vytvořen a věřím tomu, že se najdou lidé kteří budou nadšeni.

plakát

Neskutečná Anna (2022) (seriál) 

O příbehu/ kauze Anny Delvey jsem slyšela už v době, kdy byla aktuální a stoprocentně mě to zaujalo. Takže když jsem zjistila, že o ní vychází série na Netflixu, tak jsem byla nadšená. Zprvu jsem čekala, že to bude pojato víc dokumentárně a že obsah budou z části rozhovory s reálnou Annou. Nebyla jsem ale vůbec zklamaná a to jak byla minisérie koncepčně pojatá se mi moc líbilo. Samozřejmě, že největší lákadlo je děj inspirovaný reálnými událostmi, navíc nádech takzvané Newyorkské smetánky připomínající Velkého Gatsbyho nebo Superdrbnu je pro diváka svým způsobem atraktivní podívaná.  Julia Garner za mě zahrála Annu s frackovitým chováním naprosto skvěle a po dokoukání jsem měla chvilku chuť pokusit se v luxusních obchodech platit falešným šekem a nosit se jako královna v ulicích sídliště ve kterém žiji.

plakát

Anna (2019) 

Film začíná trošku zmateně, někde v minulosti kdy jsou v Rusku zabiti američtí agenti. Hned na to se seznamujeme s hlavní postavou Annou, která je oslovena na tržnici mužem s velmi líbivou nabídkou stát se modelkou v Paříži, kterou Anna samozřejmě neodmítne.  A náhle se objevujeme v Paříži, kde zjišťujeme, že Anna je tajnou agentkou KGB. Hned na to jsme zas daleko v minulosti, kdy byla Anna narkomankou. Řekněme, že by to hned ze startu mohlo být přehlednější. Rychle se ale v příběhu zorientujeme a počáteční zmatení vynahrazují akcí překypující scény, sarkastické dialogy a příjemná podívaná na Cilliana Murphy a na Sašu Lussovou, kterým jsem role neuvěřitelně věřila.  Film je sofistikovaně zakončený, ale zase bych nerada prozradila vše. Ačkoliv nejsem vyloženě cílovka akčních thrillerů, tak dvě hodiny utekly jako voda a ráda si film pustím znovu. 3*