Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (21)

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Jedná se o obrovský propad kvality oproti prvnímu filmu. Záporák je neuvěřitelně nezajímavý, a proto jeho hrozba nepůsobí důležitě. Postavy, akce i mytologie na tento fakt velice trpí. Postavy se nikam neposunou, akce se většinou temná a nudná a mytologii tu není tolik a hlavně se točí kolem záporáka. Jde o nedůležitý film i v rámci MCU, protože události tady jsou v dalších filmech vysvětleny.

plakát

Avengers (2012) 

První spojení hrdinů, které se budovalo mnoho let, a proto tak dobře fungovalo. Užívala jsem si každou minutu, každou interakci, skvělého záporáka. Zkrátka ultimátní zábava!

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Zábavnost tohoto filmu je přímo závislá na vaší oblibě Kapitána Ameriky. Na rozdíl od Iron mana nebo Thora. Tady totiž nic moc není. Není tu moc akce (a když tu je, není moc dobrá), dobrý záporák nebo vedlejší postavy. Je tu jen Steve, který je jen figurkou plnou ideologie a Mirek Dušín, A mě tyto postavy baví, i když nemají morální rozkol, ale musí tam být i něco navíc. To tady není.

plakát

Thor (2011) 

Prvního Thora mám ze všech čtyř jeho filmů nejraději. Úžasná atmosféra, vhodné změny oproti předlohám (mytologii i komiksu) a sympatičtí herci. Loki mi sice nepřišel tak super, aby se z něj do Thanose stal nejoblíbenější padouch, ale z první fáze MCU je jistě nejlepší. Chris je super casting na této role (i díky faktu, že se od něj neočekává nějaký velký herecký rozsah) a jeho začínající romance s Jane je cítit. Když jsem tento film viděla poprvé, přišel mi až moc chladný vůči postavám. Teď ho doceňuji více

plakát

Harry Potter a Kámen mudrců (2001) 

Úžasná nostalgie a pohádková atmosféra je pro tento příběh perfektní. Film funguje skvěle i jako úvod série, protože stanoví svět i postavy. Obsazení nejde nemilovat, i přes nepříliš dobré herecké výkony ústřední trojice, které ale dokážu přežít. Vždycky si ho ráda pustím, protože ta úžasná hudba v kombinaci s pohádkovým příběhem mě vždy zahřeje u srdce.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Dvojka má vše, co jednička, a ještě něco navíc. Tak proč to tentokrát nešlape tak dobře? Záporáci jsou dva a oba jsou nudní, nevýrazní a akce je nezapamatovatelná. Postava Tonnyho není moc prozkoumaná a celý film vlastně působí nedůležitě.

plakát

Vzhůru do oblak (2009) 

Začátek je taková emoční bomba, že mu zbytek filmu prostě nemohl stačit. Ale i přesto je zbytek filmu příjemné a zábavné dobrodužství se zajímavými postavami. Každá z hlavních postav se mírně změní a záporáci jsou správně děsiví. Animace je kouzelná a když dojde na přírodu, tak i dechberoucí. Zkrátka perfektní animované dobrodružství.

plakát

Malý Sheldon (2017) (seriál) 

Seriál, který pro mě v mnoha ohledech předčil svého předchůdce. Absence umělého smíchu, změna času u prostředí i jasnější nutnost vývoje, díky kterému nehrozí stagnace jsou hlavní změny. Sheldnova rodina se také jasněji vyvíjí a nikdo není tu nikdo, kdo by mě štval. Vedlejší postavy jsou také skvělé, speciálně pastor. Děj je s každou sérií méně epizodický a mění se dynamika (Sheldon a nevyzrálý Georgie vs starší Sheldon a dospělejší Georgie). Nejlepší nástupce, jaký mohl být

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Jeden z mála seriálů, u kterých si jednou za čas dám ráda re-watch. Baví mě, a to je všechno, co od sitcomu vyžaduji (chytřejší myšlenky nebo převrácení žánru je nadstandard). Nevadí mi vývoj některých postav (Howardův humor mi přišel nechutný, takže jeho utlumení jsem uvítala), přesto uznávám lehký pokles kvality od 7-8 série, závěr (celá 12. série) je však fenomenální. Geekovský humor sice kvituji více než vztahový a jeho omezení mě mrzí a mnohé postavy vyskytující se ve více epizodách mi vadí (Prya). To jsou jen malé chybky, které mi zásadněji nevadí.

plakát

Toy Story: Příběh hraček (1995) 

Legenda, co může zaujmout i dnes. Animace už překonaná, přesto vypadá moc hezky. Příběh plyne, mění lokace a délka pro menší přiměřená. Pro starší jsou zde velmi dobře napsané postavy s velmi dobrou dynamikou. Samotný nápad je dobře využit a poselství vám není rvané do obličeje. Perfektní animovaná jízda.