Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor

Recenze (7)

plakát

Dead Mount Death Play (2023) (seriál) 

"Dead Mount Death Play" je anime, které mě přivedlo na pár křivd. Na jedné straně jsem si užil zajímavé a dobře vypracované postavy, ale na druhou stranu jich bylo až příliš mnoho, což mi komplikovalo sledování děje a často jsem se ztrácel, protože jsem si nedokázal zapamatovat jména všech postav. Tohle byl určitě hlavní nedostatek tohoto anime. Celkově jsem si anime užil, ale nedokázal bych mu dát maximální hodnocení. Má své originální momenty, které jsem si užil, ale zároveň tam chybělo něco, co by celému dílu dodalo tu správnou jiskru a přitažlivost. Zatímco můj konečný verdikt se pohybuje okolo osmi bodů, stále váhám, zda bych měl udělit čtyři nebo pět hvězdiček. Možná by to bylo lepší, kdyby se tvůrci více zaměřili na strukturování děje a vývoj menšího počtu postav, což by zvýšilo zapamatovatelnost a učinilo to pro mě přitažlivější.

plakát

Deadman Wonderland (2011) (seriál) 

Napišu to ve zkratce. Deadman Wonderland je anime s temnou a napínavou atmosférou, plné akce a nadpřirozených prvků. Vyniká svým zajímavým světem, který se odehrává v podivném vězení, kde jsou vězni nuceni soutěžit v nebezpečných hrách za účelem získání potřebných zdrojů pro své přežití. Pokud vás toto zaujalo, rozhodně se na to podívejte. Nicméně mám s tím dva problémy. Za prvé, hlavní hrdina je příliš uplakaný. Za druhé, mnohem lépe by tomu sedlo, pokud by mělo 24 epizod, a nebylo to tak unáhlené. To strašně tomu škodí. Ale ještě jedna důležitá věc toto anime bylo pro mě alespoň něčím lechce novým a originálním, takže určitě získává další body. Celkově bych to ohodnotil 7/10.

plakát

Bočči the Rock! (2022) (seriál) 

Bočči je ve zkratce skvělá osvěžující komedie, která mě bavila svou vlastní osobitostí se kterou jsem se dokázal dokázal ztotožnit ovšem na to tady seriál z velké části spoléhá veřím že né ovšem každý to dokáže. Seriál též oplívá krásným charismatem. Co se týče vizuální stránky, tak ta je to opravdu vizuální lahůdka. Každá scéna je vykreslena s precizností, s tím se pojí i kreativita která je skvělá a opravdu jsem si jí užíval. Další věc kterou jsem si užíval bylo měnění různých stylů kresby. Zatímco hudba dodává představení ještě větší atmosféru a napětí. Ale celkově za to je bočči určitě skvělé anime které nechcete minout stejně jako já kterej ho dlohou dobou přehlížel neudělejte stejnou chybu stojí to za to.

plakát

Jódžo senki (2017) (seriál) 

Takže, je to takovým mixem, který se pohybuje mezi realitou válečného dramatu a surreálním twistem. Upřímně, Tanya jako postava mě dostala. Je to taková kombinace dravého šarmu a děsivé pragmatickosti, která člověka uvnitř zamrazí. Její příběh ukazuje temnou stránku války a často se ptá na otázky ohledně morálky, a to ne vždy s jednoznačnými odpověďmi. Ale musím říct, že mě někdy zarazilo, jak moc se Tanya umí vypořádat s každou situací. Trochu to vypadá, jako by měla odpovědi na všechno, což někdy trochu odstíní možnou hloubku příběhu. Taky jsem si všiml, že ostatní postavy okolo ní někdy trochu utrpí. Ne že by nebyly zajímavé, jenže někdy nedostanou dost prostoru, aby se skutečně projevily. Ale co se týče vizuální stránky, ta je opravdu povedená. Ty bitevní scény a atmosféra války jsou vykreslené fakt věrohodně. A ta hudba! Ta dokáže ještě víc umocnit tu atmosféru a ten napěchovaný pocit během sledování. dokáže zapříčinit živé a vášnivé debaty. Sice není bez chybiček, ale právě to dodává jiskru této sérii. Jedinečné momenty v ní se někdy mohou zdát rozptýlené, ale zároveň přinášejí tak moc rozměrů, že se nedá nechat tímto příběhem nedotknout.

plakát

Akame ga kill! (2014) (seriál) 

emoce jsou jedním z hlavních taháků tohoto anime. Každá postava, každá událost přináší něco, co diváka emotivně zasáhne. Je fascinující sledovat, jak se hrdinové vyrovnávají se svými vlastními vnitřními konflikty a jak se mění v průběhu děje. Emoce jsou silné i ve chvílích, které nejsou spojeny s boji. Dynamika mezi postavami vytváří vzrušující a také dojemné momenty, které přidávají na hloubce celého příběhu. A pak jsou tu ztráty postav, které vás opravdu rozruší a nechají vás s pocitem prázdnoty. Vizuální stránka  je dalším lákadlem, které dodává celému příběhu další rozměr. Animace v tomto anime je působivá a detailní, což je zvláště patrné ve scénách bojů. Dynamika a plynulost animace během soubojů přidává do každého momentu napětí a sílu, což vytváří úchvatné a vizuálně oslnivé scény. Souboje jsou samozřejmě dalším prvkem, který nese na vlně emocí. Bojové scény jsou nejen vizuálně působivé, ale i emocionálně nabitější, zejména když jsou spojeny se ztrátami a dramatickými okamžiky. Celé tohle balení emocí, intenzivních soubojů a hlubokých postav je skvělí zážitek, který vás pohltí a nechá vás prožívat různorodé emoce od vzrušení až po smutek. Pokud toužíte po sérii, která vás emotivně vtáhne do svého světa, tady je ta správná volba."

plakát

Darling in the Franxx (2018) (seriál) 

Darling in the FranXX je pro mě osobně neuvěřitelným anime zážitkem. Sledovat tento příběh bylo dojemné a do očí se mi draly slzy. Především mě oslovil silný vztah mezi hlavními postavami, Hiro a Zero Two. Jejich cesta, od začátku, kdy se setkali, až po jejich vzájemné posílení a vyrovnaní, byla nesmírně emotivní. Hirova odvaha a touha bránit své blízké spolu s Zero Two, která hledala své místo ve světě, byly nejen dojemné, ale také inspirující. Jejich vztah, plný radostí, smutků a výzev, mi ukázal sílu lásky a odhodlání. Celková kvalita série je nesmírně vysoká, s úžasnou animací a vizuálním stylem, které dodávají série osobitý šmrnc. Hudba a zvukový design dodávají hloubku emocím postav a scénám. Darling in the FranXX je pro mě jedním z těch anime, která vám zanechají silný dojem a budou vás provázet dlouho po skončení sledování. Je to příběh, který mě oslovil na mnoha úrovních a vřele ho doporučuji všem, kteří hledají dojemný a emotivní anime zážitek.

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

i když rencenze nepíši tohle mistorvské dílo si jí zasloží "Spider-Man: Across the Spider-Verse" přináší další vzrušující kapitolu v originálním a inovativním světě Spider-Verse. Film staví na úspěchu svého předchůdce, "Spider-Man: Into the Spider-Verse", a rozšiřuje koncept multivesmíru a různých inkarnací Spider-Mana. Jedním z nejvýraznějších aspektů tohoto filmu je jeho vizuální podání. Animace  ooooo  bože ach ta animace kombinuje různé stylizace a techniky, což vytváří ohromující a dynamický vizuální zážitek. Různé inkarnace Spider-Mana z různých vesmírů přinášejí pestrou škálu barev, textur a designů postav, což je prostě geniální a nemohl jsem se nabažit. Hudba a zvukový design jsou opět silným prvkem filmu. Skladby vytvářejí atmosféru, podporují napětí a dodávají filmu jeho charakteristický rytmus.