Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (501)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vlastne docela zklamani, po prvnim dile jsem byl docela natesenej, ale dostal jsem v podstate znovu to samy, pricemz tentokrat uz to takova zabava nebyla. Nejvetsi problem jsem mel se stopazi, prvni hodina by se dala klidne vyhodit, nebejt opet skvely animace by to vlastne byla docela nuda. Pak nastesti zacne vcelku fajn pribeh, fajn akce, svizne to odsejpa a najednou je konec. Doslova. Takovejhle zaver si tvurci mohli odpustit. Vizualni stranka je naprosta bomba, ale to tentokrat bohuzel na vic nez lepsi 3* nestaci. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Skvělá, skvělá, skvělá animace, něco takového tu bylo naposledy opravdu před pěti lety, ale co je důležitější: Skvělý příběh! Aby nápady hýřící animák strčil do kapsy přinejmenším osm hraných filmů (těch, ve kterých se Spider-Man objevil), to se opravdu musí vidět. Své místo tu má každý vtip i každý procítěný dialog, každá postava, každá akční scéna.... Původně jsem se lekl se, že film potrvá dvě hodiny dvacet, ale když skončil, bylo mi to málo. Na třetí díl se proto nesmírně těším (aby ne, po tom finále) a vzhledem k tomu, jak je tenhle nahuštěný, se do jeho premiéry mám rozhodně čím zabavit. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

První Spiderverse jsem viděl několikrát a počítám, že i na dvojku si někdy v budoucnu udělám čas a ne jednou. Teď jsem z ní ale trošku vyšťavený. Druhý animovaný Spider-Man je super a po audiovizuální stránce ještě nápaditější, hravější a divočejší a nebojí se míchat dohromady různé styly. Dobře pracuje s hudbou a zkrátka se na něj skvěle kouká. Navíc perfektně funguje v momentech, kdy zpomalí a řeší se romantika, drama a emoce. Těm postavám prostě budete přát happy end, i když je od začátku evidentní, že cesta k němu bude hodně trnitá. Jenže přeci jenom mám s Napříč paralelními světy jeden problém. Je to občas divoké až příliš. Už první souboj se záporákem Spotem na mě působil trochu zmateně a přespříliš rychle a to samé vlastně platí o všech akčních sekvencích, které jsou větší a děje se v nich opravdu strašně moc věcí. A já měl prostě problém to trošku stíhat. Už u prvního filmu jsem měl pocit, že závěrečná bitka by potřebovala trošku volnější tempo, abych si ji se vším všudy užil, tady se však šlape na plyn ještě o trochu víc (je to sequelové pravidlo, takže se to dalo čekat) a já jsem po každé větší akci jen stihl vydechnout, říct si, že to vypadalo super, ale zároveň jsem si musel přiznat, že mi asi spousta zajímavých věcí utekla. A trošku mě to mrzí, protože bych si ten film rád užil na maximum hned napoprvé a nepřemýšlel u nejdivočejších scén, že bych možná raději listoval artbookem svým vlastním tempem, než se koukal na film, který je občas prostě šílená divočina. Na můj vkus trošku moc. Po druhém zhlédnutí snad budu mít jasno, jestli je nový Spidey skvělý, nebo „jen“ zatraceně dobrý. EDIT: Tak jsem byl podruhé a věděl, na co se víc soustředit a užil si to o hvězdičku víc. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to přinejmenším stejná pecka jako první díl. A opět to vypadá, že množství drobných obrazových fórků vyžaduje k odhalení více než jedno shlédnutí. Jenže, proč na film koukat znovu? Vždyť ho většinu zabírají neinvenční dialogové scény mezi Milesem či Gwen a rodiči. A ani po 140 minutách film nemá konec. Jsem zřejmě jeden z mála, co nemusí seriály. Bohužel, za pár let už zřejmě nebude nic jiného ani v kinech... ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Co na to říct, jestli se ještě před pár týdny tvrdilo, že jsou komiksové filmy na úpadku, třetí Strážci a Spider-Man: Napříč paralelními světy dokazují, že s trochou snahy se tady dají pořád dělat velké, zásadní a v mnoha ohledech žánr definující věci. Jestli je pro mě Hollandova trilogie tím nejlepším hraným ztvárněním příběhu kolem Petera Parkera, Spider-Verse (brzy) trilogie začíná rychle aspirovat na nejlepší ztvárnění Spider-Mana jako takového. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Děj filmu se odehrává napříč šesti dimenzemi, je v něm 240 postav a pracovalo na něm přes 1 000 animátorů. (Davidamper)
  • Scéna z Lego vesmíru byla naanimovaná tehdy 14letým kanadským teenagerem Prestonem Mutangou. Pozornost od tvůrců Phila Lorda a Chrise Millera získal poté, co na svůj YouTube kanál (LegoMe_TheOG) umístil video, kde předělal první trailer na tento film v podobě Lega. (R3do)
  • Miles Morales a Spider-Punk majú ako jediní odlišnú animáciu v počte snímkov. Miles Morales je jediný animovaný každú druhú snímku. Spider-Punk je animovaný každú tretiu. Ostatné postavy sú animované každú snímku. (ashtarsk)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama