Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (6)

plakát

Wolf Pack (2023) (seriál) 

Za mě poměrně fajn nápad. Bavila mě celá série, přestože scénář nebyl nic moc. Škoda toho digihumusu. Mistama to fakt vypadalo hrozně. Jakože vážně hrozně. Cliffhanger značí potenciál pro druhou sérii, a já doufám, že klapne a trochu lépe naplní potenciál tohohle seriálu.

plakát

Barbie (2023) 

Já bych velmi rád hodnotil více hvězdičkami, ale nemůžu. Nápad osobitý leč v mnoha ohledech mě zklamal. Na sílu tlačenej feminismus není úplně můj šálek kávy. Obecně vzato fajn. Neurazí, herecký obsazení fajn, pro mě to nejvíc tahal Gosling. Škoda nevyužitéto potenciálu z reálného světa, kdy se po pár minutách vracíme zpět do Barbielandu. Nu což, alespoň už můžu jít na Oppenheimera.

plakát

Thor: Láska jako hrom (2022) 

Dlouho jsem se na žádnou Marvelkovku netěšil tak, jako jsem se těšil na čtyřku Thora. No a zároveň jsem dlouho nebyl tak zklamanej, jak ze čtyřky Thora. Ze začátku se to jeví dobře, background Gorra a proč touží po smrti bohů ve mně vyvolali pocit, že to bude dobrý film. Jenže to pak Taika absolutně pohřbil. A to mám Rangarok fakt rád a patří mezi moje oblíbený Marvelkovky, jenže tady to prostě nějak nefunguje. Celý je to barevná slátanina, která absolutně nedrží pohromadě. Humor - špatně, CGI - ještě hůř, závěrečný souboj - úplně nejhůř. Já vlastně ani nevím, co hodnotit kladně. Christian Bale musí mít sakra rozdrbanou páteř po tom, co táhne celej tenhle film k tomu, aby byl aspoň hoden hodnocení "šlo to". Jenže já nechci hodnotit Marvelovky jako "šlo to". Mimo Gorra a černobílejch scén za mě hrůza. 5,5/10

plakát

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) 

Achjo. Já mám trochu obavu, že nevím, kam MCU míří a co mě děsí ještě víc je, že mám pocit, že to neví ani v Marvelu. Tohle bylo snad poprvé, co jsem se v kině vyloženě nudil, čekal na to, až se stane něco zajímavého jen proto, abych při závěrečných titulkách zjistil, že jsem se toho nedočkal. Barevná CGI slátanina v quantumrealmu ve mně vyvolala obavy, jestli jsem si omylem něco nešlehnul a nemám halucinace. Doslova jediným plusem je Majors v roli Kanga, jenže to nestačí k tomu, aby to byl dobrý film. A že mám Ant-Mana, ať už jako charakter či jeho sólovky fakt rád. Jenomže tady jsem neměl pocit, že sleduju Ant-Mana. Co mě zaráží je to, proč si pro představení a odstartování nový fáze s Kangem v čele vybrali zrovna jeho? No, asi jen další z mnoha špatnejch rozhodnutí. Film ve mně kromě zklamání nezanechal absolutně nic. 4,5/10 a to jsem ještě štědrej. Znovu si to už ale nepustím.

plakát

Žert (1968) 

Žert z roku 1968 vznikl dle podkladu stejnojmenného románu Milana Kundery. Ludvík Jahn, starý mládenec se vrací do svého rodného města, aby v něm vykonal svou dokonale naplánovanou pomstu. Což se ovšem nedaří tak explicitně naznačit a neznalec románu jen těžko bude vědět, oč Ludvíkovi vůbec jde. Filmová adaptace zpočátku zcela evidentně a dobře kopíruje knižní předlohu. Jirešovi se tak podařilo kvalitně mne mystifikovat, neboť jsem mu skutečně věřil, že v podobném duchu se ponese i zbytek filmu. Bohužel, tak se nestalo a já byl výsostně zklamán. Film se nejdřív tváří dynamicky jen proto, aby se v následujících 50 minutách nestalo absolutně nic zajímavého. Přitom se na tvorbě filmu podílel sám Kundera, kde teda vznikla chyba? Filmová adaptace se omezuje na sotva 90minutové torso jinak komplexního románu. Komplexita knihy se bohužel ve filmu nepodařila zachytit hned několikrát, ovšem, co považuji za největší zklamání je absence postavy Lucie, jež by pro film byla tolik přínosná. Film zkrátka upřednostnil scény, jenž pro něj nejsou důležité na úkor těch, které pro něj důležité jsou, čímž se omezil na snímek o cynickém sexuálně nestabilním intelektuálovi, který je tolik rozhořčen křivdou z minulosti, že se rozhodl mstít po X letech. Film je v podstatě jen marnou snahou zachytit jinak zajímavý příběh. Samotné vyvrcholení, jemuž se Kundera v románu věnuje na několika stranách, se zde odehraje během několika desítek vteřin, čímž se absolutně vytrácí napětí i samotná katarze. V případě tohoto počinu se skutečná jedná o žert, bohužel ne s velkým Ž, a tak tedy platí: "Ne, raději knihu." 3/10 a to jen za poměrně zdařilý herecký výkon Somra a za to, že je film jen sotva hodinu a půl dlouhý a člověk se dlouho netrápí.

plakát

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023) 

James Gunn to opět dokázal. Rozloučení s franšízou Strážců Galaxie snad nemohlo dopadnout lépe. Jak již avizoval trailer, hlavní dějová linka se točí kolem Rocketa. Divák se seznámí s jeho životním příběhem, což jen umocňuje vztah a emoční sepjetí k této trilogii. Gunnovi se podařilo v režisérském křesle vytvořit ambivalentní příběh, v němž se na jedné straně divákovi dostává početných humorných scén, které jsou vykontrastovány s dojemným příběhem o lásce, síle přátelství a minulosti. Akční scény působí zatraceně dobře, humor většinou sedne a hlavní dějová linka na sebe nenechá dlouho čekat. Velkým plusem, jak už to tak u GOTG série bývá, je opět hudba. Velké minus vidím v postavě Adama Warlocka, jehož představení jsme viděli v potitulkovce dvojky strážců. Na scéně moc není, a když už tam je, je tam celkem zbytečně. Inu, škoda promarněného potenciálu. Přes tyto drobné nedostatky se však podařilo vytvořit po dlouhé době MCU projekt, který opravdu stojí za to, který pobaví a dojme a který v divákovi zanechá emoci. CGI zde působí velmi dobře na rozdíl od některých předchozích snímků (třetí Ant-Man nebo čtvrtý Thor). Jedná se tak o naprosto parádní rozloučení s touto franšízou. 9/10