Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Pohádka

Recenze (46)

plakát

Nezlomní (2024) 

Lepší 3 hvězdy, protože to bylo natočený fajnově, herci dobrý, ale: motiv rakoviny tady působil teda na sílu (a vlastně byl zcela nepodstatnej) a kromě dokazování si, že na něco mam, dojemného spřátelení s chlupatým králem závodu a snahy o přežití v extrémních podmínkách to o ničem neni. Taková historka, co je speciální, protože se fakt stala, ovšem: roztáhnout to na skoro dvě hodiny... na to to nebylo.

plakát

Potvora (2016) (seriál) 

V hlavní roli šlohnutá soška poprsí, komplikovaný vztah s macechou (nenáviděnou náhradou zemřelé matky), závidění spořádaného dospělého života starší sestry, morčata v kavárně mrtvé nejky a uprostřed cynicky vnímané reality romantická fantazie inspirovaná Ptáky v trní coming true... To prostě dává rozum, že postava, o který to je, neni ani v nejmenším v cajku. Kdekdo jinej by na jejím místě skončil ve cvokhausu, ale ona to bere s humorem!

plakát

Daisy Jones & the Six (2023) (seriál) 

Láska, drogy, rock-n-roll. Anebo taky: popíraná magnetická přitažlivost, přežitá smrt předávkováním a nežádoucí tenze spřízněných duší přetransformovaná do textů písní. Taková ta láska, co bolí. Co vám proudí žílama, ale přitom si na ni nejde šáhnout. Zakázaný jabko, protože třetí vrchol trojúhelníku byl nakreslenej jako první (a vy ho vlastně litujete, stejně jako ty dva ostatní body). Je to bomba komplikovaných pocitů. A to vše se skvělými herci i kostýmy.

plakát

Vaginator: Dawn of the Bitches (2017) (amatérský film) 

Tomuhle žánru se prej říká trash. Ale pokud se dokážete přenýst přes to, že je tam hodně (fakt hodně) vulgarismů (a vlastně to z poloviny stojí na přisprostlých vtipech), je to absolutně hvězdná parodie na akční postapokaplyptický fláky. V originálním sci-fi světě (kde jsou nejcennějším zbožím plechovky Coca-Coly, doutníky a záchod s prkýnkem) zde najdete postavy, z jejichž některých hlášek a (nejspíš většiny) výrazů tváře při přonášení absolutních krávovin se budete řezat smíchy; twist se záporákem, co není vůbec blbej a užívá i motiv cestování časem; no a pak požitek z vrcholové kinematografie nízkorozpočtových efektů (scéna s Rickim rozpůleným granátem) a feel-good záběrů (4 boty postupně šlapající do jednoho sluncem ozářeného krtince)! :D // Pokud vás to zaujalo, doporučuju se po shlédnutí podívat i na Vaginator: Merry Medieval Christmas.

plakát

Redeeming Love (2022) 

Hledáte-li něco vlastně tak trochu Pretty womanózního - o rytíři na bílém koni (který je pouze trochu nesmyslně zamilovaný chlap) a holce s těžkým osudem, ze kterýho ji danej Bajaja tahá, tohle je westernová verze. Víc pozornosti než zázraku a komfortu či nástrahám nového bezstarostného života je tu věnováno svrabu a bahnu (a návratům do nich). Je to drsnější, myšlenky o jakýsi vyšší síle (hlavní postavy tomu říkaj Bůh, ale můžete si to vlastně vyložit po svym) tu vyniknou o to důrazněji... no a na pravou lásku si sice chvíli počkáte, ale zase stojí za to.

plakát

Tajemství Lesní země (2006) (TV film) 

Neznám nic, co bych mohla přirovnat k tanečním výkonům čarodějníka Pavučince (Vondráček je komediální bůh). :D Už jenom pro ně to stojí za to.

plakát

Šógun (2024) (seriál) 

Na počátku bylo slovo. To slovo patřilo Clavellovi. A tohle je za mě nejlepší převod toho slova na kameru. I proto, že si uchovalo význam. Všechny slova tady mají význam. A možná i díky tomu vyzní mlčení (ať už nad čajovýma konvičkama nebo s katanou připravenou pod pupíkem) mezi postavama tak hlasitě. Musím se přiznat,  že normálně mě politický pletky v příbězích nezajímají. Tady to ale je tak vydatně proložený odhalováním charakterů za osmero zdma a dohromady propletený se ctí, hrdostí, povinností, hrabivostí, zradou, vírou, touhou po moci, touhou po odplatě, touhou po pochopení, moudrostí, lstí, hloupostí, poezií a city, že se tou politikou nakonec v jádru došlo ke smyslu jednotlivce i celku. PS: Lovestory v tomto příběhu obsažená se díky tomuto seriálu v mým srdíčku navždy umístila nad Rose s Jackem i Julii s Romeem.

plakát

Stopařův průvodce po Galaxii (2005) 

Martin Freeman je ideální Artur. Trillian, Ford i Zafod (kterej si z jedný hlavy měl na maškarním udělat papouška, takže nechápu, jak se s jeho krky stalo to, co se ve filmu stalo...) taky hodí, Marvin byl depresivní pěkně. Tam to ovšem končí snad pro každýho, kdo to čet. Nedokážu se nijak přemluvit, aby se mi to líbilo, nekonečný potenciál byl dle mého zalit do levný sádry.

plakát

Na hraně lásky (2008) 

Až moc (všeho). Moc drsný, moc artově poetický, moc realistický... Touží to být o všem. A přitom je to o ničem.