Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Alain DelonCharles Bronson, cizinecká legie z nich udělala skálu, co neustoupí a nezradí... Sloužili oba ve francouzské cizinecké legii v Alžíru a jen náhodně se potkávají při návratu domů. Dino Barran je lékař a s válkou už nechce nic mít. Franz Propp, Američan, je naopak žoldák a láká Dina do Konga, ten ho však nekompromisně odmítá. V Marseille osloví Dina krásná dívka a ptá se, zda se nepotkal s jejím přítelem, o kterém nemá zprávy. Nakonec nabídne Dinovi práci v jedné velké firmě, kde je zaměstnána jako fotografka. Dino má udělat prohlídku všech zaměstnanců ve zkráceném termínu. Dino přijímá a Isabella ho žádá o službu. Chce, aby do sejfu firmy vložil cenné papíry, které ukradla. Bojí se nepříjemností, a navíc by jistě přišla o práci. Znovu se nečekaně objeví Franz, který poznal, že Dino něco chystá. Bývalí vojáci stojí proti sobě a netuší, že se chytili do pasti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

choze 

všechny recenze uživatele

Zvláštní kriminálka o jedné zvláštní loupeži a jednom zvláštním chlapském přátelství. A o napínavém noření mincí do po okraj plných skleniček a kelímků. Pochválil bych hlavně zajímavý scénář - režijně mi to nijak výrazné nepřišlo a Delon s Bronsonem si jedou své obvyklé, velmi omezené herecké rejstříky. Plus nám společně ukážou své zpocené hrudníky - v trezoru, kde se překvapivě odehrává podstatná část snímku. To tempo je ale přece jen trochu moc pozvolné a film dlouhý (viděl jsem dvouhodinovou verzi na Netflixu). 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vykrádačka trezora, ktorá nebola vykrádačka, ale návrat cenných listín. Ale nebojte sa, ono sa to vyvinie úplne inak. Záverečný zvrat je prekvapivý, niektoré distribučné texty by tu mali správcovia portálu zverejňovať až po pozretí filmu. Bronson a Delon sú dobrá dvojka, tomu druhému príliš neveríme, že jeho postava má iba 32 rokov. Film je v končenom dôsledku o tom, čo znamená chlapské priateľstvo v porovnaní so vzťahmi so ženami. Aj v tomto ale film nezostane ku koncu jednoznačný. Dojem kazia občas divné dialógy. 70% ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Papá je pryč !! Papá je pryč !!" Skutečně velmi zvláštní, byť nakonec vůbec ne špatný kousek, v němž se setkaly dvě legendy.. Nutno říci, že Jean Herman se Sébastienem Japrisotem vymysleli příběh podobný hloupoučkému triku, který předvedl Bronsonův Propp s mincemi.. Výborně zahrané, zajímavě nasnímané !! V důsledku hluboko za očekáváním.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zápletka je trochu na vodě a ze začátku jsem se trochu ztrácel, a to jsem měl k dispozici tu delší verzi.  Zejména scénu, kdy se Delon seznámí s  onou osudovou dívkou jsem  opravdu nepobral, anžto přemlouvání k loupeži následovalo prakticky ihned po jejich seznámení při příležitosti nočního autostopu.  Ale když tyhle podivnosti pominu a soustředím se na za a) charisma obou hlavních hvězd a za b) výbornou druhou thrillerovou půli, kde se tedy nejvíce povedla samotná loupež a následná "úniková hra", tak mi vychází pěkných čtvero hvězd. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Sejdou se dvě herecké megahvězdy své doby na vrcholu a natočí takovou skoro až nudnou banalitu, jak se hodinu dostávají do jednoho trezoru až se u toho zapotí. Poslední třetina trochu vylepší konečný dojem, ale ještě že Bronson natočil ten rok ještě Tenkrát na Západě (1968). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (7)

  • Natáčení provázela značná rivalita obou herců. (theSaint)
  • Francouzští producenti nabídli Charlesovi Bronsonovi 100 000 amerických dolarů, což byl dvojnásobek jeho obvyklého platu. (Komiks)
  • Bronson měl pocit, že v některých scénách není dostatečně zviditelněn. (theSaint)

Reklama

Reklama