Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 6

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 6

Recenze (281)

kaylin 

všechny recenze uživatele

RZA se asi zamiloval do filmu "Kill Bill", na kterém spolupracoval jako hudebník. Přece jen, to je také oblast, které rozumí nejvíc. Jeho spolupráce s lidmi jako Method Men, Raekwon, Ghostface Killah, Masta Killa a dalšímu ve formaci, která si říká Wu-Tang Clan. Jako rapová skupina jsou specifičtí a jedineční, sám RZA má skvělé propozice, protože jeho hlas je skutečně unikátní, zapamatovatelný a velmi hrubý. Tenhle člověk ale přičuchnul k filmu a zalíbilo se mu tam. "The Man With the Iron Fists" je však jeho samostatným projektem, na kterém spolupracoval jak po stránce režisérské, scenáristické a hudební, tak i po stránce herecké. Zahrál si hlavní roli, i když se zdá, že jeho postava je celou dobu v pozadí. K ruce mu ale byli další skvělí herci - Russell Crowe, který pro jednou nehraje první ligu, Lucy Liu, který si zopakovala svou roli z "Kill Billa" i s nějakou tou obdobnou scénou a další, především pak čínští/hongkongští herci, co sakra dobře ovládají bojová umění a hlavně styl wu-šu, který na plátně proslavil snímek "Tygr a drak" a použilo ještě mnoho dalších filmů. Bohužel v podání snímku "The Man With the Iron Fists" nevypadá wu-šu moc dobře a místy je skutečně až příšerně neuvěřitelné. Příběh je zasazený do feudální Číny, i když jednou z postav je Crowův britský voják. Prostředí je zvládnuté celkem dobře, ale jde především o interiéry. Jsou krásné, zdobné, skutečně jako z nějakého čínského filmu. Příběh však tak zajímavý není, je to ale podané ve stylu čínských legend, takže to nakonec vypadá dobře. No a nejvíce je zaměřeno na to, aby scény vypadaly dobře pro oko, cool a moderně. To se daří. Je to hezká iluze, která pro tenhle snímek funguje. Jako prvotina pro mě dobré, protože RZA přesně věděl, co chtěl natočit a také to udělal. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

teutates 

všechny recenze uživatele

RZA něco podobného rozjížděl v Californication… Hank Moody mu psal scénář o tom jak RZA není boží negro polda, který střílí nevinné, ehm záporáky a vojíždi lolitky. Už tehdy si mně tenhle vymletý ksicht získal a nebylo tomu jinak ani tady… Prostě ten jeho ksicht, kdy to myslí opravdu vážně fakt nemohu. Nechá se zlinšovat a pak si udělá železné pěsti, ať může machrovat! Je to takový Tarantinův sopel, ale jako prvotina potěší. 6/10 ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Je na tom vidět, že je film natočen jako pocta karate filmům ze 70. a 80. let. Klasická zápletka o zlato, tajemní bojovníci ze všech koutů světa, exotika, přehnané souboje. Mám rád takové snímky alá 36 komnat Šaolinu, ale tohle je úpadek. Ty staré filmy byly sice jednoduché, ale měly náboj a pěkné souboje. Zde je to extrémně krvavé, překombinované a všichni na hlavách nosí opravdu hrůzné umělé paruky. Jen Russell Crowe tomu dodával trochu herecké kvality. Levný vzhled a jasně umělé kulisy až příliš bijí do očí. Hlavním hrdinou je černoch, který byl samozřejmě ponižován bílými i žlutými a musí svými železnými pěstmi nastolit spravedlnost. Hudba příšerně přebasovaná. RZA se asi až moc opil skvělým filmem Kill Bill. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Tak tady nekdo tvrde vyhulil fusekle Quentina Tarantina a Jackieho Chana. Cinske legendy v raperskem stylu? Co bude priste StarTrek muzikal? Tady je mimo snad uplne vsechno, spousta chaotickych postav s nelogickym chovanim v naprosto neprehledne smesici cehosi co neumim ani pojmenovat. Herci, kteri neumi hrat, naprosto prehnane a proti fyzice jdouci bojove choreo. Russell Crowe asi omylem vlezl do jineho filmoveho atelieru, ale co kdyz uz tam vlezl, tak si i neco zahral. Naprosto uzasna mimika Daveho Bautisty rozplace nejednoho poulicniho mima, protoze to bylo taky uplne mimo. Scenar a samotny pribeh, je tak rozmanity, jako kdyby je napsal sam Alf. A vite co jeste? qepqwekrpowfkjopijiowqjkioaejiojw ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Po více než 2 letech jsem se na tenhle snímek podíval znovu a musím změnit hodnocení na plných 5 hvězd! Nemám tomu co vytknout, příběh je skvělý, je zde parádní herecké obsazení, všichni hrají své postavy skvěle a je zde spousta kung-fu soubojů doplněných hudbou od RZA a tato kombinace se mi opravdu líbí. Navíc se to odehrává ve skvělém prostředí u Růžového kvítku a tak po celý film se můžeme dívat na krásné Asiatky. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)
  • RZA původně plánoval dva čtyřhodinové snímky. Producent Eli Roth mu však povolil pouze jeden film, a to o délce zhruba 90 minut. (Geriel)
  • Nejdříve představitel RZA 90stránkový příběh, poté jej Eli Roth přesvědčil, aby raději připravil hotový scénář, který bude mít větší šanci na realizaci. RZA a Eli Roth poté připravovali společně scénář přes dva roky. Dopodrobna se věnovali každému aspektu příběhu a detailům jednotlivých zbraní. (Geriel)

Reklama

Reklama