Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (281)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - K výrobě dobré zbraně potřebujete tři věci: Dobré železo, 1400°C a muže, který chce zabíjet............... Quentin Tarantino present "Jungle village", kde mají všechny tři věci. CITÁT - Já jsem jenom kovář.......... RZA si hraje, bohužel za doprovodu příšerný hudby. Příběh z bazalkou okořeněný vypravěčem, čímž příběh dostal trochu lepší aroma. Vzhledem k tomu, že RZA spolupracoval a hrál ve filmu G. I. Joe: Odveta, je celkem jasné, čím je inspirována postava Mosazného (Bross Mody - David Bautista - Jiří Král) bojovníka. Krásné akční scény (komu vadí "lítání" tomu není pomoci), spousta krve (cáká všude), naprosto krásné ženy (kdo nemá rád orient ať jde do pr***e), čest, zrada a pomsta. (Hudba ne, ta je hrozná, respektive ty RZA hopsandy). Jo a Russell Crowe jako Jack je tu naprosto boží (nebo buddhistický?) a naprosto úžasně ho namluvil Jiří Šulc. CITÁT - Vždycky mám jednu zbraň v záloze......... V 66 minutě přijde pikantnost. Obraz se zde rozdělí to tak zvaného komiksového módu, kdy se na plátně dá sledovat několik událostí v jednom. A to mám rád. Klan Lvů v čele se Stříbrným lvem (který podle zabil Zlatého lva) chce vyvolat válku mezi klany. Hlavně klan Vlků jim leží v "žaludku". Je třeba ho vyříznout. Jenže ve hře je i císařovo zlato a to má svého ochránce a tím nejsou jen Blíženci (suprácká dvojice) jejiž souboje mají nejhezčí choreografii. Ta je také mistrovsky povedená v závěrečných soubojích. CITÁT - Pozdravuj v Pekle a drž mi tam místo u ohně............. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

RZA se asi zamiloval do filmu "Kill Bill", na kterém spolupracoval jako hudebník. Přece jen, to je také oblast, které rozumí nejvíc. Jeho spolupráce s lidmi jako Method Men, Raekwon, Ghostface Killah, Masta Killa a dalšímu ve formaci, která si říká Wu-Tang Clan. Jako rapová skupina jsou specifičtí a jedineční, sám RZA má skvělé propozice, protože jeho hlas je skutečně unikátní, zapamatovatelný a velmi hrubý. Tenhle člověk ale přičuchnul k filmu a zalíbilo se mu tam. "The Man With the Iron Fists" je však jeho samostatným projektem, na kterém spolupracoval jak po stránce režisérské, scenáristické a hudební, tak i po stránce herecké. Zahrál si hlavní roli, i když se zdá, že jeho postava je celou dobu v pozadí. K ruce mu ale byli další skvělí herci - Russell Crowe, který pro jednou nehraje první ligu, Lucy Liu, který si zopakovala svou roli z "Kill Billa" i s nějakou tou obdobnou scénou a další, především pak čínští/hongkongští herci, co sakra dobře ovládají bojová umění a hlavně styl wu-šu, který na plátně proslavil snímek "Tygr a drak" a použilo ještě mnoho dalších filmů. Bohužel v podání snímku "The Man With the Iron Fists" nevypadá wu-šu moc dobře a místy je skutečně až příšerně neuvěřitelné. Příběh je zasazený do feudální Číny, i když jednou z postav je Crowův britský voják. Prostředí je zvládnuté celkem dobře, ale jde především o interiéry. Jsou krásné, zdobné, skutečně jako z nějakého čínského filmu. Příběh však tak zajímavý není, je to ale podané ve stylu čínských legend, takže to nakonec vypadá dobře. No a nejvíce je zaměřeno na to, aby scény vypadaly dobře pro oko, cool a moderně. To se daří. Je to hezká iluze, která pro tenhle snímek funguje. Jako prvotina pro mě dobré, protože RZA přesně věděl, co chtěl natočit a také to udělal. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/01/divosi-10-years-divoka-stvoreni-lets.html ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Přeplácaný, velkolepě vypadající eintopf, tvářící se jako „čína“, uvařený na nesmyslné historce a ochucený snad vším, co kuchyně béčkového kina nabízí. Spousta kung fu, bizarních zbraní, středověkých kulis, ve kterých se rapuje ostošest, stříkající krve, nadpřirozena, humoru i dojemných okamžiků, krásných asijských holek, tajných spolků bojujících o moc a padouchů, kteří vypadají jako čerti z klasických českých televizních pohádek. A mezi tím vším se zmateně potácí vykulený černoch, který by měl být hlavní postavou, a nějak se mu pořád nedaří protlačit do první řady. V jednotlivostech je to fajn a našel jsem si tu spoustu skvělých scén i drobných potěšení, jako celek to však poněkud selhává. Přesto, a i když je každý výborný moment vyvážen nějakým záporem, začal jsem se zhruba v půlce filmu bavit. To když jsem se konečně dokázal s naladit a sledovat vše jako ulítlou zábavu pro fanoušky, kteří milují tarantinovský styl a vyrůstali na sedmdesátkových kung fu melách. Podrženo sečeteno.. jako zábavná jednohubka s trochou tolerance ujde, ale nic, k čemu bych se vracel. Kult z toho asi nebude. ()

Ice123 

všechny recenze uživatele

Silně béčková záležitost, u které se budete místy smát až vám upadne bránice :D Například taková snaha RZA o jakýkoliv herecký projev, je neuvěřitelně marná. Aneb každý záběr jeho tváře je obrazem jedné a té samé grimasy :D Dále téměř každá vážná scéna působí komicky a často to naprosto zabijí Byron Mann se svými pohrdavými a posměšnými narážkami.... Pokud bych měl hodnotit záměr filmu a jeho výslednou podobu, tak dám odpad, ale jelikož jde hlavně o to jak na Vás působí film a né zda to mělo být původně něco jiného, proto dávám 60%, jelikož jsem se prostě bavil ;) ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Typická čínská ujetost pod taktovkou Tarantina s příchutí Eliho Rotha. Pod to vše se podepsal týpek z Wu-tang klanu RZA. Už z traileru bylo jasno, že to nebude pro běžného diváka sledujícího Asiaty ,,na Lánech". Hodně krve bylo, neobvyklá bojová choreografie taky a hlavně zajímavé postavy. Scénář je už trochu pod průměrem, ale u tohohle typu filmů ani žádný nečekám. Batista jako správné zvíře, RZA ukňouraný nigga, Russel Crowe jako nadržený amík a Lucy Liu bordelmamá. O něco lepší průměr. RZA si chtěl prostě natočit film. Silné 3* a.k.a 65% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Režisér RZA v říjnu 2012 oznámil, že Pěsti ze železa budou mít tzv. "crossover", tedy že se postava z jednoho filmu krátce objeví ve filmu druhém, se snímkem Nespoutaný Django (2012). Konkrétně se měl sám RZA objevit ve scéně dražby otroků coby mladší já postavy kováře. Z časových důvodů nakonec z plánů sešlo. (KlonyIlony)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • V jedné z rolí se objevil Cung Le, ve Vietnamu narozený Američan, který získal titul šampiona pod kickboxerskou organizací ISKA a IKF v Kickboxu a Sanshou se zápasovým skóre 17:0. V době uvedení filmu zápasil v MMA v organizaci UFC. Současně je bývalým šampionem organizace Strikeforce ve střední váze. (JardaBauer)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno