Reklama

Reklama

Pěsti ze železa

  • USA The Man with the Iron Fists (více)
Trailer 5

Quentin Tarantino uvádí film svých parťáků RZA (Ghost Dog: Cesta samuraje, Americký gangster) a Eliho Rotha (Hanebný pancharti) Pěsti ze železa, krví nasáklé a zlámanými kostmi nabité akční dobrodružství na motivy klasiky kung-fu. Někdo ukradl zásilku císařského zlata a každý bojovník kung-fu, vrah i nájemný zabiják v Číně udělá cokoliv, aby se neskutečného bohatství zmocnil. V hlavních rolích filmu se představují držitel Ceny Akademie® Russell Crowe, RZA, Lucy Liu a hvězda bojových umění David Bautista, který se utká se soupeři, jako jsou Rick Yune, Jamie Chung, Cung Le nebo Byron Mann. (Magic Box)

(více)

Videa (28)

Trailer 5

Recenze (281)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si celou dobu myslel že muže se železnými pěstmi hraje Ildris Elba. Russell Crowe se díky tomuto filmu zpátky do herecké ligy nepodívá. Dlouho jsem si zvykal na hodně zvláštní design filmu. Tarantinova béčková produkce se nezapře. Jediným kvalitním hercem v tomhle filmu byl Russell a to je zatraceně málo. Žádný zázrak se nekoná a hodnocení plně odpovídá kvalitám. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co vedlo Russella k účasti na tomto projektu. Asi si na natáčení Amerického ganstera vyměnili s RZA vyzitky. Pokud jde o RZA (sakra, do skloňování tohoto podivného jména se pouštět nebudu), tak tomu se režisérský debut moc nepovedl a je v něm na první pohled spousta chyb. Nechápu i to, proč si vybral jako svůj debut zrovna kung-fu film, navíc když si chtěl zahrát jednu z hlavních rolí. Ano, černoch-kovář v čínské vesnici. Klasika přeci. Pár dalších pozvaných hereckých hvězd sice potěší, ale ve výsledku je budete spíš litovat, protože celý film působí bezradným dojmem čím chce vlastně být. Sázka na naturalistické pojetí soubojů tak v kontextu celého filmu působí spíš směšně, stejně jako převážně hiphopový soundtrack. Kdyby RZA natočil v podobném duchu souboj gangů na předměstí amerického velkoměsta, vsadil bych boty, že by to dopadlo rozhodně líp. Koukatelnost filmu tak vlastně zachraňují Russell Crowe, sympatické asijské herečky a vcelku slušné akční finále. ()

Reklama

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

"Quentin Tarantino presents" je krásnej titulek, kterej by chtěl mít ve filmu snad každej, v případě železný pěsti mi to však navozuje dojem, že si ho tam RZA dal bez jeho vědomí jenom proto, aby po tom štěknul alespoň nějakej vořech. Tahle sračka je důkazem toho, že ne každej sen by se měl plnit a že někteří "umělci" z jiný branže, než je film by neměli tak urputně usilovat o jeho realizaci. Pokud vás totiž dokáže nasrat už jenom voice-over sdělující cosi o příběhu, co příběhem snad ani nazvat nelze, tak se někde stala fatální chyba. Tím spíš, že celý to nasrání přišlo už asi po třech minutách filmu, kde sice cákala krev i z obrazovky (což je fajn), ale režijně by celou tu rubanici natočilo líp i pětiletý díte s rouškou na očích. Nehledě na to, že kombinace černoch + feudální Čína + vymaštěnej hip-hop nejde vůbec dohromady (to je věc, kterou by zmáknul fakt jenom Tarantino). ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Mraky odkazů na staré dobré kung-fu fláky, hektolitry krve a usekané končetiny...no jo RZA svérázným způsobem vzdává poctu kdysi tolik oblíbenému žánru, kterou mu zaštítil nikdo jiný než Quentin Tarantino. Nečekal jsem filozofující dílo a dočkal jsem se ulítlé zábavy s obtloustlým Crowem v jedné z hlavních rolí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - K výrobě dobré zbraně potřebujete tři věci: Dobré železo, 1400°C a muže, který chce zabíjet............... Quentin Tarantino present "Jungle village", kde mají všechny tři věci. CITÁT - Já jsem jenom kovář.......... RZA si hraje, bohužel za doprovodu příšerný hudby. Příběh z bazalkou okořeněný vypravěčem, čímž příběh dostal trochu lepší aroma. Vzhledem k tomu, že RZA spolupracoval a hrál ve filmu G. I. Joe: Odveta, je celkem jasné, čím je inspirována postava Mosazného (Bross Mody - David Bautista - Jiří Král) bojovníka. Krásné akční scény (komu vadí "lítání" tomu není pomoci), spousta krve (cáká všude), naprosto krásné ženy (kdo nemá rád orient ať jde do pr***e), čest, zrada a pomsta. (Hudba ne, ta je hrozná, respektive ty RZA hopsandy). Jo a Russell Crowe jako Jack je tu naprosto boží (nebo buddhistický?) a naprosto úžasně ho namluvil Jiří Šulc. CITÁT - Vždycky mám jednu zbraň v záloze......... V 66 minutě přijde pikantnost. Obraz se zde rozdělí to tak zvaného komiksového módu, kdy se na plátně dá sledovat několik událostí v jednom. A to mám rád. Klan Lvů v čele se Stříbrným lvem (který podle zabil Zlatého lva) chce vyvolat válku mezi klany. Hlavně klan Vlků jim leží v "žaludku". Je třeba ho vyříznout. Jenže ve hře je i císařovo zlato a to má svého ochránce a tím nejsou jen Blíženci (suprácká dvojice) jejiž souboje mají nejhezčí choreografii. Ta je také mistrovsky povedená v závěrečných soubojích. CITÁT - Pozdravuj v Pekle a drž mi tam místo u ohně............. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (8)

  • Prvý zostrih filmu mal niečo cez štyri hodiny. (Crybaby)
  • Poté, co je Jack Knife (Russell Crowe) postříkán kyselinou a opře se o protější zeď, je vidět, že není kamenná, ale pouze dekorativní. (p3tris)
  • Natáčenní probíhalo v lednu 2011 převážně v čínské Šanghaji. (gogos)

Reklama

Reklama