Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1519 se Hernán Cortés chystá na výpravu do Nového světa. Dva hledaní podvodníci Miguel a Tulio obehrají pomocí falešných kostek námořníky a před pronásledováním se ukryjí do sudu, který je vzápětí naložen na Cortésovu loď směřující ke břehům legendárního Eldoráda. Když je posádka objeví, jsou vsazeni za mříže. Miguelovi se podaří jablkem podplatit Cortésova koně Altiva, aby jim pomohl k útěku. Kůň se nedobrovolně stane jejich společníkem, když se snaží chytit hozené jablko a spadne přes palubu. Po mnoha dnech dorazí k břehům Ameriky. Všichni tři zlákáni vidinou neuvěřitelného bohatství se vydají džunglí za pokladem ztraceného zlatého města. Čeká je tam nejdůležitější rozhodnutí jejich života - zda dají přednost bohatství před opravdovým přátelstvím. (TV Nova)

(více)

Recenze (72)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Animovaná dobrodružná podívaná, která je ve své první polovině naprosto výborná, ale v té druhé to bohužel tvůrci mě zcela neznámým způsobem nějak pokazili. Na začátku mě to chytlo, byl jsem nadšený z každého záběru, ale po vynikajícím fotbalovém zápase už nejen bylo jasné, jak to dopadne, ale přestalo to být zajímavé a nic se už nedělo. Ovšem Eltonovy písničky jsou super. A i přes dvě zcela rozdílné poloviny je to pořád sympatický animák, který je zcela rozhodně nadprůměrný, ale jen tak tak. A krom toho, klasické animace není nikdy dost a existují i horší kousky. 70%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Stejně jako se mi kdysi líbilo Ztracené město Z, mě i Eldorádo kvůli svému obecnému kultu nějakou tu dobu lákalo a přestože jde tady o dobrodružný animák s notnou příměsí komedie, to prostředí snoubené s historií Jižní Ameriky na vás dýchne z nejedné strany a budete chtít do oné džungle vyrazit taky. Jeden z těch správných animáků z přelomu tisíciletí, co stál ještě na staré dobré 2D animaci, pohrával si se stereotypy prostředí (pásovec ftw) a obsahoval balanc mezi nosným příběhem a poutavou akcí. [viděno na SkyShowtime 18.4.2024] ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Niekde na pol cesty. Je obrovská škoda, že majú tvorcovia potrebu preexponovávať všetky výrazy, gesta a dialógy. Na to o aký dospelý príbeh ide( v rámci načrtnutých ideí) dosť zamrzí že to neustále skĺzava do detinskej zábavy. Pričom film sám o sebe tak vôbec nepôsobí. Už len sexuálne pnutie medzi Miguelom a Chel. Ako keby tvorcovia chceli ulahodiť aj deťom aj dospelým, ale film a jeho posolstvo ide trochu do stratena. Ako aj koniec filmu. Nie je to ale žiadna katastrofa. Len v tom období sa robili o dosť lepšie filmy. Na jedno pozretie to ale neublíži. A Zimmer s Eltonom majú na konte aj lepšie veci. ()

PALINO 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že ma ELDORÁDO veľmi sklamalo. Čakal som výpravný dobrodružný animák, ale dostal som pomerne nudný film, ktorý starším nemá veľmi čo ponúknuť. A to mám animáky celkom rád. Všetky dobrodružné scény (ktorých je minimum) sú nedotiahnuté, ako napr. scéna úteku z lode a následná búrka, ktorú tvorcovia odbili pár zábermi. Čo mi ale prišlo ľúto, bol záver filmu, kedy na mesto Eldorádo tiahne Cortezova armáda, ale na vzájomný stret nedôjde. Nevýrazná je i orchestrálna hudba, čo ma dosť prekvapilo, keďže sú pod ňou podpísaní Hans Zimmer a John Powell. Ale pesničky sú pekné. ()

TostTom 

všechny recenze uživatele

No na to že kreslené pohádky moc nemusím, možná protože mi většina z nich přijde depresivní, tak tahle se mi kupodivu líbila a musím říct, že jsem se celou dobu bavil. Celé to bylo zasazené v pěkném a barevném prostředí, postavy byly příjemné a sympatické a nejvíc mě asi bavila Chel. No a na závěr hudba a tam asi není co dodat prostě paráda Hans Zimmer a Elton John co víc chtít. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Pásavec sa volá Bibo podľa člena štábu Biba Bergerona. (toi-toi)
  • Eldorado má původ ve Španělštině a znamená v překladu "Zlatá země". Celá legenda má zřejmě původ u indiánů obývajících břehy jezera Guatavita, kdy jejich náčelník ze sebe obřadně smýval zlatý prach ve vodách jezera. (dienow)

Reklama

Reklama