Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (759)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Burtonově přátelskému štouchnutí do ufounských filmů padesátých let podráží nožky dva hlavní faktory. Tím prvním je plochost, kterou Burton do svého filmu přetiskl od svých vzorů spolu s povedeným vizuálním stylem. Mars Attacks! měl zplastičnět díky nadsazenému humoru, ten však přiliš nefunguje kvůli faktoru číslo dva, kterým není nic jiného, než režisérova "uletěnost". Útočící Mars nabízí podívanou spíše děsivou a nepříjemně morbidní - legrace si moc neužijete. Tedy za předpokladu, že vám bránici nerozvibruje pohled na po(s)tupně vymírající kladné hrdiny (ztvárněné erlitními hollywoodskými tvářemi)... Ještěže velký Tim dovede většině svých filmů vtisknut duši a nenapodobitelné kouzlo - tyto elementy v příběhu o Marťanech neznajících kultivovanou diplomacii nepostrádám. _____ Jo, mám tenhle film moc rád ;-) ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Bláznivě vtipná taškařice, prošpikovaná hollywoodskými hereckými špičkami. Bavila jsem se od samého začátku. Je nad slunce jasné, že se v tomhle vesmírném příběhu Tim Burton neskutečně vyřádil. Smlsnul si na komplet celém Kongresu Spojených států včetně samotného prezidenta a svůj díl dostala i Francie. Je to rebel! ;-) ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Je docela logické, že Tim Burton natočil Mars útočí! právě po Ed Woodovi, protože s trochou nadsázky by se Mars útočí dal označit za pokračování filmu o potrefeném režisérovi. Burton tímto snímkem vzdává hold horrorům z 50. let a jejich nekorunovanému šaškovi. Létající talíře vypadají jako z filmů Eda Wooda (jen mi chyběly provázky, které by je držely) a k dokonalé podobě chybí jen postava něco jako vypravěče (nějaký Bela Lugosi). K této poctě sehnal Burton neskutečné obsazení v čele s Jackem Nicholsonem jako nerozhodným presidentem USA. Je chvályhodné, že se Burton nestydí toto obsazení jakkoliv vybíjet. Ovšem hlavním tahounem jsou skvěle zvládnutí marťané se svým zvláštním jazykem. K tomu všemu napsal Danny Elfman trochu nadsazenou ale trefnou hudbu. Jediné co tak může mrzet je, že film s takovými triky a obsazením nedostal vtipnější scénář. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Přiznávám bez mučení: ano, je to nejspíš pitomost. Ale pitomost natočená všemi zúčastněnými s láskou, úctou, nadějí a humorem. Film, který se na rozdíl od jiných nebere smrtelně vážně a nedělá ze sebe nic jiného, než je. A někdy je vyčerpanému a naštvanému divákovi, ztrácejícímu víru v budoucnost filmu, zatraceně zapotřebí, aby si s rozpustilým pousmáním řekl, že přesně takhle to má vypadat, protože správný film je hřištěm pro nikdy nedospěvší děti. A Tom Jones je prostě...Tom Jones. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,, Lustr Nancy Reganové! Néééééé!" ,,Bum, čvacht..." Napoprvé v kině se mi to moc líbilo. Opakovaně už tolik ne, ale nyní téhle parodii přicházím opět na chuť.Tolik skvělých herců a ještě báječnější bizarní smrti řady z nich. Nicholson si svůj part očividně vychutnával, Closeová je herečka s velkým H. Burton se sice zhlédl ve sci-fi 50.let ( létající talíře), avšak fascinují ho zejména léta 60. ( barvy, plastové zbraně, dívka z Playboye...). Stejnojmenná literární série je jen brutální. Burton dal svému filmu nadhled, ironii, vtip a comicsové zpracování ( které je kupodivu rovněž spíše brutální). Marťani jsou k sežrání, obsah jejich obřích mozků zrovna tak. Nebohé lidstvo měnící se v zelené kostry mizí pomalu z povrchu zemského. Ve válce světů fungovala obyčejná chřipka, Burton šel na Marťany po svém... ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)
  • V 64. minutě můžeme v Kennedyho pokoji vpravo zahlédnout obraz „Nymfy a Satyr“ (1873) malíře Williama-Adolphea Bouguereaua. (Petsuchos)
  • Severoamerické tržby byly 37,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 101,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama