Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (760)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý bol natočený čisto pre mňa (a pár ďalších trpiacich mentálnou poruchou, plus povojnových pamätníkov Zlatého veku brakovej zábavy, ktorý zmenil Ameriku na zem snov a zázrakov). Kde inde uvidíte čivavu s hlavou Sarah Jessiky Parker, Piercea Brosnana ako elegantného zvodného vedca, dve černošské deti zachraňujúce amerického prezidenta v podobe Jacka Nicholsona a Natalie Portman ako jeho dcéru, či Jacka Blacka ako mladého vyholeného hrdinského patriota, príslušníka americkej armády, hynúceho v boji proti odporne vyzerajúcim návštevníkom z Marsu? Priamočiaro skvelé, zvrchovane zábavné! Tieto parodicko-úletárske pocty milujem! Približne 2066,6 periodických intergalaktických percent (násobí sa s užitím alkoholu a akýchkoľvek omamných a psychotropných látok). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie je to typický Burton, nie je to vydarená paródia ani pocta scifi béčkam, nie je to ani konkurencia pre Independence day a bohužial to nie je ani vôbec vtipné, čo je zo všetkého najhoršie. Takže Burton má v kariére dva prešlapy spoločne s Planétou opíc. To by stačilo. Účasť takejto hereckej elity v takto prazvláštnom projekte je......prazvláštna a nepochopiteľná. Ani opätovné vzhliadnutie nepomohlo, humor tohoto typu na mňa nefunguje ani v staršom veku. K tým Burtonovým prešľapom sa časom pridala ešte Alica. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nechce sa mi ani veriť, že tento nezmyselný guláš má na svedomí T. Burton. Aj keď v mnohých scénkach je jeho štýl ľahko rozoznať, film ako celok ma skôr znechutil. Často sa stáva, že čím viac hviezd sa vo filme vyskytuje, tým horšie film dopadne a toto je ukážkový príklad. Celý film som odsledoval s kamenným výrazom, aj keď sa tvorcovia snažili rozosmiať za každú cenu. Nedarilo sa...Nezaujalo ma to , nebavil som sa a tento film je zatiaľ suverénne najhorší od T. Burtona. Konkurovať mu pravdepodobne môže Planéta opíc, ale tú som zatiaľ nevidel. Babka na vozíku v závere vyhlási : "A nie aby sa to opakovalo!"...Ja si dám fakt pozor, aby som sa s týmto filmom už nestretol. Raz stačilo. 40%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,, Lustr Nancy Reganové! Néééééé!" ,,Bum, čvacht..." Napoprvé v kině se mi to moc líbilo. Opakovaně už tolik ne, ale nyní téhle parodii přicházím opět na chuť.Tolik skvělých herců a ještě báječnější bizarní smrti řady z nich. Nicholson si svůj part očividně vychutnával, Closeová je herečka s velkým H. Burton se sice zhlédl ve sci-fi 50.let ( létající talíře), avšak fascinují ho zejména léta 60. ( barvy, plastové zbraně, dívka z Playboye...). Stejnojmenná literární série je jen brutální. Burton dal svému filmu nadhled, ironii, vtip a comicsové zpracování ( které je kupodivu rovněž spíše brutální). Marťani jsou k sežrání, obsah jejich obřích mozků zrovna tak. Nebohé lidstvo měnící se v zelené kostry mizí pomalu z povrchu zemského. Ve válce světů fungovala obyčejná chřipka, Burton šel na Marťany po svém... ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Ano, jeden z nejslabších (možná nejslabší) Burtonových filmů. Jenže mně připadá, že natočil přesně to, co chtěl. :) Parodujíc filmy o invazi někdy z poloviny 20. století, americký nacionalismus i nejvyšší hlavy americké společnosti (sedící v Bílém domě) se režisérovi podařilo (neřekl bych bez humoru) jemným způsobem vykreslit jatka z Marsu. :P "CHŇA CHŇA CHŇA" A navíc..kde můžete vidět hlavní postavy umírat jako na běžícím páse?! :D ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)
  • „Mars útočí!“ byla původně sci-fi karetní kolekce z roku 1962, vyprávějící příběh Země napadené mimozemšťany. Společnost Warner Bros. musela pro Burtona koupit její filmová práva. (Olík)
  • Severoamerické tržby byly 37,8 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 101,4 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama