Reklama

Reklama

Nech svět světem

  • USA Leave the World Behind (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

V apokalyptickém thrilleru si Amanda (Julia Roberts) a její manžel Clay (Ethan Hawke) pronajmou na víkend luxusní dům i se svými dětmi Archiem (Charlie Evans) a Rose (Farrah Mackenzie). Jejich dovolenou však naruší dva cizinci G. H. (Mahershala Ali) a jeho dcera Ruth (Myha'la Herrold), kteří se zničehonic objeví uprostřed noci a hledají útočiště před kybernetickým útokem. Ten je každou minutou silnější a děsivější a donutí všechny přijmout, co jim hroutící se svět nachystá. Film je natočený podle románu Rumaana Alama nominovaného na Národní knižní cenu. (Netflix)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (510)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Vidím, že mé hodnocení je hodně nadšené, ale já si prostě nemohu pomoci. Postapo filmové témata mám rád a zde to bylo pěkně nepředvídatelně, chováním postav a ke konci i docela temně pojato. Jasně, je to dlouhý film, ale mě utíkal docela svižně. Chápu, postavy zde působí podivně a zejména postava, kterou hraje Julia Roberts mě docela štvala, ale zahrála to dobře. Takový Ethan Hawke zde byl zmatený jak včela, Mahershala Ali zas takový divný apod … Dokázal jsem se do té situace vžít, kdy není úniku, kam utéci a jen dřepět v tom velkém domě … Po technické stránce to bylo víc než slušné. Třeba záběr na couvání autem, kdy proti vám jedou nekontrolované vozy. Napínavá scéna s jeleny apod. Takže méně jak 5* opravdu dát nemohu. Ty dialogy byly dobré, i když jsem si taky chvílemi říkal, co je to za divné postavy. Prostě běžní lidé … Víc k tomu asi nenapíši, netflix mě potěšil. Chápu, že to není pro každého, ale já jsem nadšen! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Netflix někdy umí i překvapit. A tento film vlastně ani nemá moc daleko od pravdy, protože by se to klidně mohlo stát. Sledujeme tu rodinu, která se rozhodne strávit víkend místo New Yorku na Long Islandu. Ze začátku vše vypadá v pohodě. To se změní, když u nich uprostřed noci zazvoní muž se svou dcerou a tvrdí jim, že je majitel domu a že by tam chtěli přespat. Rodině se to sice moc nezdá, ale nakonec s tím souhlasí. Postupně ale přestane jít televize, internet i mobily a vše začne být čím dál divnější. Země prý čelí kybernetickému útoku a nikdo neví, co se děje. Nemohou ani nikoho potkat, koho by se mohli zeptat na pár informací. Jak dopadne toto soužití dvou rodin v jednom domě a podaří se jím vůbec tento výpadek přežít ve zdraví? Byl pro mě docela nezvyk vidět Julii Roberts v této roli, protože už jsem s ní dlouho nic neviděl. "Pomozte nám!" ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Když už apokalypsu zrovna při zasloužené dovolené (tomu říkám pech), tak takovouhle, s bazénem a růžovými plameňáky. A praktickou ukázkou 100+1 důvodů, proč si nikdy nepořizovat elektromobil Tesla… Bum! Tak už 100+2 důvodů, hezky na hromadě. Na rozdíl od jiných mám Julii Roberts ráda a čím je starší, tím je lepší. Reklamní agentku s vypěstovaným odporem k lidem jsem jí věřila. Jsem sice hororová fanynka, ale podobné zhroucení světa bych zažít nechtěla. Film byl hodně sugestivní. A teď jsi jdu pustit poslední díl Přátel. Pro jistotu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: A začnou se dít podivuhodné věci..... Vypnutí internetu vede k prudkému vzestupu inteligence u zvířat, která se začnou shromažďovat za účelem komunikace s lidmi... Planeta opic, ehm, promiňte, jelenů! přichází...    Postuláty apokalypsy naprosto neuvěřitelné, to už jsem víc nakloněný věřit Romerovi a spol, že nás  jednou sežerou  naši  blízcí prohnilí než tomuto maglajzu, kde se na jedné straně tvrdí "hrůzná" pravda o tom, že nikdo nic neřídí, ale pak např. USA taková jistě naprosto dezorganizovaná skupina zcela nespolčených  dezolátů ze zemí nikoho, dříve osy zla, nějakou náhodou  zlikviduje.   Ježíkriste... Na druhou stranu je to slušně zahraný a než se začnou zjevovat ony postuláty a rozbitý Tesly (haha, to jste Muskovi nandali) velmi znepokojivé.   Fajnový byl i pan Bacon a kdyby začal střílet, šel bych na tři.   Třeba ale přijde dvojka a za vším budou emzáci nebo čaroděj ze země Oz, to bych pak šel možná i na čtyři.. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Tísnivá a znepokojivá atmosféra, od samého začátku, se skvělou kamerou a výborným, hudebním doprovodem. Jen kdyby to nebylo občas tak zbytečně ukecaný a mohlo se klidně přitvrdit nějakým tím útokem navíc. Každopádně, dobrá podívaná. Co by asi dělali v dnešní době influenceři a modelky z Instagramu, kdyby došlo pouze k vypnutí internetu =) Btw, Julia je stále kost. (top scény - pád letadla, zuby !). Slabší čtyrka. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (13)

  • White Lion je meno lode, ktorou boli v roku 1619 privedení prví zotročení Afričania na americký kontinent. (sqwer)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama