Reklama

Reklama

Pět let

(seriál)
  • angličtina Five Years (festivalový název)
Trailer

Epizody(10)

Obsahy(1)

Terezu si David vyhlédl na maturitním plese a po celý zbytek noci měl oči jen pro ni. Potkávají se po pěti letech. David dokončuje medicínu a na jejich společnou noc si sotva pamatuje. Tereza ho obviní, že ji tu noc znásilnil, a chce to použít jako téma pro svůj literární debut. David svou vinu ale odmítá. S událostmi maturitního plesu jsou konfrontováni nejen oni dva, ale i jejich nejbližší okolí. Tereza chce uzavřít kapitolu, David ji nechce ani otevírat. Co se tu noc skutečně stalo? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Už ani nevím jak je to dlouho, kdy sem se díval v "přímým přenosu" na seroš v TV. Vlastně vím - Devadesátky. No, tohle sme si pustili v sobotu s tím, že to bude mít 10 dílů, což se mi zdálo strašně moc. Tímto bych chtěl lehce pokárat vedení cdfd za zmatky :o). Jako příběh je asi nejvíc zajímavej tím, že hlavní hrdinka je lezbička. To znásiilnění, který teda za mě znásilnění ani nebylo je až druhá kolej. Psychologie postav docela funguje, ale absolutně mi tam chyběl jakýkoli náznak hudby.... Hlavní herečka mi nebyla vůbec sympatická a i přes to věřím, že to bude časem hvězda... Jejé znásilnitel byl slabej jak čaj ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobře udělaný. Jen spolu ty lidi jaksi málo mluvili… Ďábel se skrývá v detailech a na všem záleží. Proč nikoho nezajímaly jemný nuance průběhu oné osudové noci..? P.S.: Bylo by to ještě zajímavější, kdyby to v průběhu přípravných prací nad vydáním knihy zajiskřilo mezi Terezou a redaktorkou z nakladatelství. P.S.2: Ten podpis pod souhlasem s pohlavním stykem nevnímám jako špatnej vynález. Z toho aktu se vytratí člověčina, ale máme tohle zapotřebí..? ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Po TBH další obdobně progresivní seriál, který otvírá současná hojně diskutovaná témata (nejen) mladé generace. Až na pár povinných dialogů, které fest šustí papírem a divák má u nich pocit, že tam prostě být musí, než že by přirozeně vycházely ze situace, je to příjemně umírněné a realistické. Žádné jebnuté kazety, ani dramatické podřezávání se ve vaně, ale vesměs běžný a ne zcela jednoznačný příběh o ne vždy zrovna sympatických lidech, který se ale může přihodit téměř komukoli. Cením, že se ČT do podobné tvorby a těchto témat pouští. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Mee too po česku. Zajímavě rozehrané, herecky i režijně dobře ztvarněné, jen scénář se ke konci začal poněkud zadýchávat a vyznění bylo víc chtěné než uvěřitelné. Katarzi bych v tomto případě ponechal spíš na divákovi než na samotných aktérech, kteří tak působili v závěru až příliš čítankově, aby vyhověli aktuálním feministickým představám o dané problematice. ()

Kaštan 

všechny recenze uživatele

Ty kostýmy nikdy v módě nebyly a snad nikdy nebudou něco tak strašného jsem v životě neviděl .Celý film to neskutečně kazí. Namísto sledování děje člověk prská smíchy smíchy nad tím co si pro něj kostymérka zase připravila za překvapení. Ty hadry by si nevzal nikdo ani na doma natož na párty. Zvuk je taky hodně amatérský, když šustění v pozadí překrývá hlavní dialog. Kvůli těmto detailům je dost těžké sledovat cokoliv jiného. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (4)

  • Bar, který se v epizodě objevuje, je Waid v pražských Vinohradech. (MTHRFCKR)
  • Kavárna, ve které pracuje přítelkyně Terezy (Alžběta Malá), je ve skutečnosti Café Sladkovský v pražských Vršovicích. (MTHRFCKR)

Související novinky

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

Začíná 17. ročník festivalu Pragueshorts

28.02.2023

Mezinárodní festival krátkých filmů Pragueshorts se letos uskuteční od 1. do 5. března v pražských kinech, od 5. do 18. března pak online na KVIFF.TV. Přehlídka organizovaná týmem MFF Karlovy Vary… (více)

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama