Reklama

Reklama

S tebou nikdy

  • USA Anyone but You (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

V komedii S tebou nikdy vypadají Bea (Sydney Sweeney) a Ben (Glen Powell) na první pohled jako perfektní pár. Po úžasné první schůzce se však něco stane a to, co vypadalo jako žhavá přitažlivost, spadne na bod mrazu. Pak se ale nečekaně potkají cestou na svatbu do Austrálie. A tak udělají to, co by udělal každý dospělý: předstírají, že jsou pár. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 11

Recenze (119)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná romcom záležitost (mj. díky atraktivním lokacím a zdařilému obsazení - především Sydney Sweeney je zde mimořádně hot, a ostatně ona byla hlavní důvod, proč jsem to chtěl vidět). Dějově je to sice samozřejmě dokonale předvídatelné, ale ta letní mořská bezstarostná pohoda prostě přebíjí vše, a každému fandovi žánru mohu tento film s čistým svědomím doporučit, nebudete litovat. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

V součtu všech plusů a mínusů solidní rom-com, kde funguje "com", ale už moc ne "rom". Má to řadu humorných momentů a v rovině komediální oddechovky je to hodně dobrý. Jakmile to ale přejde do vážnějších poloh, je scénář plný kýče a předvídatelných klišé. A v tomhle ohledu to pak nezachrání ani herci. Sydney Sweeney určitě není charakterní herečka, má dvě přednosti (není těžký domyslet si jaký), ví o nich a umí je prodat. A to je ok. Pokud nějakýmu přecitlivělýmu hnidopichu tohle tvrzení přijde jako sexistická objektifikace, tak buďte v klidu, Glen Powell je naprosto to samý v mužském vydání. Podobně jako v Top Gunu je jeho rolí být cool týpek s tělem jak vystřiženým z magazínu a že umí snad jen jeden výraz je už vedlejší. Oba jsou totiž celkem sympaťáci, vzájemná chemie jim jakž takž funguje a díky učebnicovým postavám se na ně dobře kouká, o čemž oba moc dobře ví a nebojí se toho využít. A znova opakuju, to je ok. Na film tohoto typu to bohatě stačí. Jen to ze strany Willa Glucka chtělo ubrat na rádoby dojemných scénách nebo tu vztahovku prostě napsat líp (alespoň na úrovni Friends with Benefits, kde ale měl zároveň k dispozici lepší herce). Takhle je to jen průměr, který vybočuje pouze tím, že tu podobných filmů v posledních letech moc není. ()

Reklama

krauset 

všechny recenze uživatele

Film je zajímavý strukturou příběhu. Klasický zvrat v podobě nedorozumění, kdy zamilovaná postava cosi vyslechne a interpretuje to zcela chybně, což vede k dočasnému rozchodu, který obvykle patří na konec druhého aktu, se zde odehraje na začátku. Ano, ovšemže si postavy měly o inkriminované noci promluvit dříve, ale jsou to hrdí single Američané v roce 2023. Nabízí se otázka o randění v moderní době: jestli je vůbec možné poslouchat sám sebe, jak radí všechny podcasty o sebezlepšování, a zároveň být dobrý v komunikaci, jak radí všechny podcasty o vztazích. S tebou nikdy se pohybuje na hraně mezi hrubozrnnou komedií a klasickou romantikou a obsahuje několik velmi povedených gagů (sušenka v letadle, Titanic na jachtě). Málokterý žánr stárne tak rychle jako romantická komedie, a i proto je dnes lehce riskantní je točit, ale S tebou nikdy představuje důstojný pokus o návrat tohoto žánru do kin. A byť mě tak docela nepřesvědčil, že podobný zážitek potřebuji absolvovat víckrát než jednou ročně. Více v recenzi na MZ. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Stokrát viděná romance jednoho nenávidícího se páru, ale na hlavní dvojici se celkem příjemně koukalo (chtěl jsem něco jednoduchého). Co mi nesedlo, byly vedlejší charaktery - vlastně žádný se mi nelíbil a byly spíš otravné (s výjimkou australského vikinga, který byl zábavný). Austrálie byla atraktivní, ale mohli ji využít mnohem lépe. Na druhou stranu se mi líbilo, když je tahají na laně do helikoptéry, on se bojí a ona mu zpívá. Parkrát jsem se zasmál. Když se to všechno posčítá, slabší 3 hvězdy jsou tak akorát. ■ P.S. Až s odstupem jsem zjistil, že Sydney Sweeney je ta holka z Angry od Rolling Stones - byla k nepoznání! ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

S tebou nikdy by se dalo lehko zaměnit s libovolnou americkou romantickou komedií, kterých je každý rok v kině opravdu přehršel. Je to předvídatelné klišé, v němž někteří herci neskutečně přehrávali (viz postavy rodičů), přesto jsem si snímek (s dnes takřka povinným LGBTQ-multi-kulti personálem) v kině celkem užil - na čemž mělo mj. podíl i humorně parodické pomrkávání po Titaniku či naspeedovaná verze Hemswortha z Wishe. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (12)

  • Názov obchodu, kde sa vyzdvihuje svadobná torta, je Dogberry's. Dogberry bolo meno strážnika v hre „Mnoho kriku pre nič“, na ktorej je tento film založený. (dwdb)
  • Než se Ben (Glen Powell) rozběhne a skočí z útesu do moře, aby pro něj přiletěl vrtulník přístavní hlídky a pomohl mu dostat se co nejrychleji za Beou (Sydney Sweeney), vypije na ex šálek kávy, který si pro sebe přinese Jonathan (Darren Barnet). V čase 01:30:49 vidíme, že Ben hrnek pokládá zpět na podšálek, který Jonathan drží v ruce, ale v následujícím záběru v čase 01:30:51 už Jonathan drží pouze samotný podšálek. (Lama01)
  • Glen Powell (Ben) uvedl, že natáčení jedné ze závěrečných scén mělo nečekaného slavného diváka, bývalého prezidenta USA Baracka Obamu. „Měl jsem v obleku vyskočit z helikoptéry u opery v Sydney a pak jsem zjistil, že nás sleduje Barack Obama. Myslel jsem si, že tam jsou paparazzi kvůli natáčení, ale byla to jeho ochranka,“ řekl. (DavePave)

Související novinky

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

Sydney Sweeney, Edgar Wright a Barbarella?

15.05.2024

Natočení nové verze kultovního snímku Barbarella z roku 1968 je tématem střídavě prakticky už skoro po dvě dekády, nicméně zatím se nový příběh spoře oděné hrdinky a jejího meziplanetárního… (více)

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Al Pacino a Jessica Chastain v adaptaci Shakespeara

Al Pacino a Jessica Chastain v adaptaci Shakespeara

28.02.2024

Al Pacino (Irčan, Klan Gucci) byl před lety tím šťastným aspektem, který pomohl dnes oscarové herečce Jessice Chastain (Interstellar, Očima Tammy Faye) dostat se do Hollywoodu. Tehdy třicetiletá… (více)

Reklama

Reklama