Reklama

Reklama

Ruiny

Trailer

Obsahy(1)

Thriller podle knihy amerického autora Scotta Smithe, který sám napsal i scénář.  Parta Američanů tráví dovolenou v mexickém letovisku. Po několika nudných dnech strávených především na pláži popíjením tequily se seznámí s Němcem Mathiasem, jehož bratr se vydal do džungle na archeologickou výpravu a od té doby o sobě nedal vědět. Dostanou nápad a vypraví se do džungle zjistit, co se stalo. Zde se dostanou až k tajemnému pahorku, střeženému obyvateli nedaleké mayské vesnice. Jakmile na pahorek porostlý divnými liánami vstoupí, Mayové je pod hrozbou zabití odmítnou z pahorku pustit. Zdá se, že na pahorku je přítomno cosi starobylého, tajemného, toužícího po krvi... Netrvá to dlouho a první z nich zemře... Zachrání se zbytek ze spárů podivné kletby? (Sofia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, vraždící příroda ( zde rostliny) vs. člověk je oblíbené téma horrorů. Zde navíc s jakýmsi mystickým podtextem. Byť očekávat od tohohle typu filmů nějakou bombu je vcelku nereálné, zřejmě vlivem nadhodnocených recenzí se dostavilo spíše zklamání. Kamera pěkná, gore efekty působivé ( nebo bylo řezání nohy skutečné?) rostliny....právě, jaksi nedotažené. Některé scény vyvolávaly nepříjemné pocity, ale současně jakoby tomu chyběla šťáva. Pořád jsem si říkal, je to dobré, je to dobré, ale něco tomu chybí. Něco, co by mne nutilo podívat se na film znovu, a to je škoda. Tenhle druh filmu mám totiž rád.... ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Koncept: "Neser sa do cudzích kultúr, bo zle dopadneš", je v mládežníckom turistickom horore posledných desaťročí pomerne dosť často opakovaný. Jednoducho - jeden až x mladých výletníkov z cudziny príde k nezvyčajnému turistickému alebo adrenalínovo-športovému cieľu, vzdialenému odporúčaniam z bedekerov. Tam však okrem čarokrásnej exotiky žije zvyčajne nejaké bubu, ktoré zabíja. Ruiny v tejto záľahe dopadli obstojne, i keď v druhej polovici trochu strácajú dych. Otázka však stojí inde: prečo toľko takýchto filmov? Čo za tým stojí? V koho prospech? Odpovede sú minimálne dve: Výrobcom a zadávateľom tejto odrody teenagersky populárnych kúskov ide o ušľachtilé zachovanie pôvodných, panensky neporušených miest a čo najmenšie zasahovanie škodlivými dôsledkami masovej turistiky (aj v tej adrenalínovej sa už vyskytujú masy - stačí pozrieť niektoré fotky z Everestu). Alebo druhý dôvod, ktorý mi príde logickejší - za takýmito filmami je snaha nasmerovať cieľovú skupinu na turisticky odporúčané ciele, zaručujúce všetkým subjektom cestovného ruchu skvelé zisky, minimálne straty. Pri zachovaní istej sterilnosti, čo sa autenticity poznávania týka, to ale nemusí nikoho až tak trápiť. ()

Reklama

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Parta středoškolských hlupáků je v Mexiku. Někoho hledají a to je dovede k ruinám jednoho chrámu z dob Mayů. Vystoupají na vrchol a okamžitě přiběhnou domorodci. Ti cestovatelům dají rychle najevo, že jsou na konečné a kdyby snad chtěl někdo odejít, tak je zabijí. Teenageři na cestách se tedy rozhodnou zakempit na místě s pěkným výhledem a chvíli přemýšlet. Z úvah, co se to dopr… děje, je vyruší nečekaný ekzém a další nepříjemné věci. Stačí? Mohlo by. Pokud jste Ruiny viděli, jistě budete souhlasit, že je to zapomenutá hororová kvalitka, kde se jede bez kompromisů k (bohužel) nepřekvapivému cíli. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Po ne zrovna nejvyvedenějším traileru je pro mne film příjemným překvapením. Očekával jsem další stupidní teenagerský horor se zběsilým střihem, odehrávající se v útrobách pyramidy, kde na hrdiny každou chvíli něco "strašidelně" bafne. No a dostal jsem úplně jiný typ filmu, sázející především na uvěřitelné postavy a jejich logické (v rámci žánru) jednání. Zajímavé je, že scény, které v upoutávce tragicky nefungovali, jsou těmi nejlepšími z celého filmu a fungují bez problémů. Výrazně bych vytkl jen jednu věc, a to poslední záběr - to už by se dnes přeci dělat nemělo. 80% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Osobně jsem očekával zajímavěji podanou klasiku, tentokrát situovanou do mexického pralesa, kde skupinka Američanů našla starodávné Mayské ruiny. Nikoho nepřekvapivý průběh filmu, ale potěší alespoň pár zajímavých scén, v kterých opět nějaká ta kráska ukáže, jak se má zachovat správná kamarádka(ano, bude křičet: "Všichni tady umřeme"). Nejhorší však je, že většinu času se jedná spíše o přírodovědný seminář s trochou historie než o krvavý horor, který vyvolává hrůzu. Hororových scén tu je velmi málo, za to atmosféra je chvílemi opravdu nepříjemná (což znamená velmi dobrá) a snaží se všechny nešvary filmu vynahrazovat, což se nepovede úplně, ale i tak dobré. Jako prvotina neznámého režiséra celkem slušné.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (25)

  • Štýl pyramídy sa nepodobá štýlu skutočných mayských pyramíd. (Pat.Ko)
  • V knihe nie je reč o žiadnych „ruinách“, len o kopci zarastenom viničom a doň vysekanej šachte. Režisér Carter Smith navrhol zmeniť ho na staroveký mayský chrám, s myšlienkou, s ktorou spisovateľ Scott B. Smith súhlasil. (Pat.Ko)
  • S filmem byl spojován i Ben Stiller, protože je přítel scenáristy Scotta B. Smithe. (Cheeker)

Reklama

Reklama