Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Buďte si klidně dcerou slavného režiséra, ale když nejste od Coppolů, kde se talent úspěšně podědil, tak asi máte předurčeno kopat druhou ligu. Texaský kat kope maximálně tak okresní soutěž. Film se moc snaží navodit atmosféru slavnějších bratříčků, ale zoufale selhává. Ať už stavíte na piedestal fincherovinu Sedm, bravurní korejskou Pečeť vraha či velkoseriál Temný případ), jejich opětovným protočením v bluray přehrávači byste udělali lépe. Z nějakého důvodu kvalitní herci by se tu našli, ale jsou všichni tak nevýrazní až hanba. Sam Worthington jenom potvrzuje svoji sérii extrémně špatných výkonů, že je v Hollywoodu velkým omylem a že Cameron musel při natáčení Avatara uctívat Satana, aby mu jeho velký návrat na trůn Worthington nezkazil. Tento film, instantní vyprazdňovák mozkových buněk alespoň ve vzpomínkách nepřekáží - ani se tam totiž neohřeje. 20 % ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak dcera slavného filmaře chtěla strašně moc natočit moderní western, něco jako Tamtu zemi, která není pro starý, ale jediné co jí vyšlo, je výběr písničky do závěrečných titulků (jestli ji vůbec vybírala ona). Jinak je to naprosto nefungující, tristní a neskutečně nudná záležitost s hnusnou televizní kamerou a scénářem, jehož "spád" by uspal i chronického insomniaka. Do Benátek se to dostalo jenom díky mohutné tlačence otce. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno jsem podle názvu filmu očekávala něco úplně jiného. Příběh měl sice obrovský potenciál, ale by trestuhodně zahozený. Herecké obsazení bylo povedené, ale taky pořádně nevyužité. Aby si herci za nějaký čas neříkali, že hráli v pěkné konině. Pokus o rádoby atmosferickou kriminálku vyšel tak nějak na prádno. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Temná detektivka, kde se střílí jen když se musí. A moc těch příležitostí není. Vyšetřování vražd mladých dívek má svá úskalí a složitost, ale vyšetřovatelé si s tím postupně poradí. Napínavá až mrazivá atmosféra nenechá diváka klidným a pohrává si s jeho plnou nedočkavostí konečného dopadnutí zločinců. Kdo očekává rvačky a bezduché přestřelky bude zklamán. Tady jde o poctivou detektivní práci. Takových filmů už dnes opravdu moc není a je to škoda. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V texaských vražedných polí je objeveno několikero mrtvých dívek, a detektivové Mike (Sam Worthington) a Brian (Jeffrey Dean Morgan) musí vypátrat sériového vraha. Nebudou to mít nikterak jednoduché, neboť místní spodina je ochotná cokoliv, hlavně když nebude muset s vyšetřovateli spolupracovat. Vyšetřování se začne rozjíždět, když je unesena další dívka, čtrnáctiletá Anne (Chloe Moretz), nad kterou drží detektiv Brian Heigh ochranou ruku... Musím říct, že tento film byl pro mne po docela povedeném začátku hodně velkým zklamáním. Tam kde člověk čeká, že se temný příběh začne nějak rozjíždět, musí být zákonitě zklamán, protože zhruba v půlce film (stejně jako i samotné vyšetřování) ustrne ve slepém bodě, a hodně dlouho se nic neděje. Závěr už je zase docela v pohodě, jenže ten už to nezachrání, a stejně tak jako docela sympatické herecké obsazení zůstává trochu nevyužito. A nutno také přiznat, že pokud tušíte zhruba po deseti minutách filmu kdo má všechny vraždy na svědomí, tak máte samozřejmě pravdu, i když se vás filmaři po zbytek filmu budou snažit nasměrovat někam jinam... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama