Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Karel Janák to pomalu dotáhl k titulu ,,popravčí českých štědrovečerních pohádek" a natočil další unylou a mdlou - přesně podle mustru své nechvalně známé pohádkové manufaktury. Překvapující je snad jen to, že z výrobního pásu sjela letos právě na Štědrý večer pohádka vysloveně antikřesťanská - lepší než věčný život za nebeskou branou na nebesích zní letos volba smrtelného života pozemského - to byl od dramaturgů České televize asi nějaký podvratný smysl pro černý humor, nebo jak si to lze vysvětlit? :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Klasický pohádkový Štědrý večer s klasickou pohádkou Karla Janáka. Neurazí, ale nenadchne. V tomto případě hlavně proto, že herci tu tak nějak jsou. Nijak výrazně nevyčnívají. Teda až na Lukáše Příkazského, který jak kdyby na natáčení dorazil čerstvě z Woodstocku a Davida Novotného, který naopak svým zjevením, ale i chováním, předvádí klasického fanouška fotbalové Sparty z tvrdého jádra. Přitom je hrozná škoda, že herci nemají vtipnější a zábavnější dialogy. Udělalo by to hodně. Po technické stránce se totiž pohádce nedá nic vytknout. Docela hezky se na ni koukalo, ale stejně ve výsledku pro absenci silnější scény zapadne. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Ta princezna Korbelova to cele cetla z cteciho zarizeni, ne? Strasny... Vtipni a hrajici byli Kohoutova, Hochman, Prikazky, Novotny, Remundova a Narozny. Ostatni jen odrikavali. Ale pohadka je to barevna a takova proste moderni. Smula je v hlavnim kladasovi, ktery me neohromil a rozhodne to neni tahoun na hlavni postavu. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nic extra, ale velký palec hore za dva aspekty. První, že tam byla pro děcka výrazná morální ponaučení, často to v současných pohádkách chybí, nebo je naopak ještě zvrácené. Druhá věc: snad první česká pohádka, ve které vodník nepůsobí jako retard, nebo bukva, nebo retardovaná bukva. Co se týče pohádky jako celku, prvních 20 minut bylo zmatených, že jsem ani nevěděl, kdo má být hlavním hrdinou a jak se to zařadilo do "kolejí", tak už to bylo fajn. Logika sice občas dost haprovala (kouzelný Svatý Petr není schopný si prostě pro ten klíč dojít sám?) a někdy střih nenavazoval (při učení plavání to jde vidět na vodníkovi), ale celkově mě to nijak neuráželo. Každopádně ten Solomon Kane.... ehm vodník fakt potěšil. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Taková typická vánoční televizní pohádka. Při sledování neurazí, ale za týden si na ni nevzpomenu. Jako obvykle je na vině nevyrovnaný scénář, který na více úrovních nedává smysl (nejvýraznější je to na titulní postavě). To se pak herci i režisér mohou snažit, ale výsledek to příliš neovlivní. (50%). ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • Když na konci spadne princezna (Sára Korbelová) do vody, po vytažení je celá mokrá, ale po přijetí ke břehu má šaty suché. Navíc má náhle na nohou punčochy, což při vytažení z vody neměla. (Archivář)
  • Ke hradu Zvíkov byly ve filmu digitálně doplněny obě věže ze zámku Žleby (Velká i Holubová věž). Dále pak i Bretaňská věž ze zámku Sychrov. (Quixe)

Reklama

Reklama