Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Okrást svatého Petra není jen tak. Zvlášť, když chcete přijít do nebe! Do krádeže klíče svatého Petra jsou zapleteni tři lidé: zloděj Vilém, podvodnice Emílie a Tobiáš, který je v tom ale úplně nevinně. Při přetahování o uloupené věci skončí všichni tři v zámeckém rybníku u vodníka jako dušičky. Když se ocitnou před nebeskou bránou, svatý Petr je pošle zpátky na zem, aby ve stanovené lhůtě našli jeho klíč, jinak přijdou do pekla. Pátrání je zavede na zámek, kde je čeká kromě krásné princezny a dobrotivého krále setkání se zrádnými kancléři a jejich proradnými plány. Výpravnou koprodukční pohádku podle scénáře Petra Hudského natočil Karel Janák v krásném prostředí Zvíkova, na zámku Sychrov a ve Slavonicích. (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

S našimi moderními pohádkami to mám tak, že mě buď na první dobrou zaujmou a pobaví, nebo mě vůbec nebaví a v horším případě naštvou. Klíč svatého Petra nesplňoval kritéria ani pro jednu z obou možností. Pohádka sice disponovala několika momenty, u nichž jsem se mohl zasmát, za celou hodinu a půl mě ale nedokázala ani zaujmout, ani otrávit, protože byla prostě taková nijaká. Byla to záležitost jako dělaná pro Štědrý večer, kdy už jsou diváci po večeři, dárky jsou rozbaleny a lidé se v různém stupni přejedení povalují po gaučích, vstřebávají dojmy ze všech těch překvapení, odfukují a sbírají síly na odklízení následků hostiny a řádění Ježíška, přičemž nejsou schopni věnovat dostatečnou pozornost dění na obrazovce. Já ale nejím, takže má pozornost nebyla patřičně rozptýlená, a já jsem si tak všiml vcelku chabého děje, podobně kvalitních dialogů i toho, že mě svým výkonem opravdu zaujal jen Lukáš Příkazký, který dokázal dostat do vodníkových očí nádherný smutek. Nevím no, za mě šlo o velice sterilní záležitost, která mě vlastně neměla čím oslovit. / Poučení: Jsi-li vodníkem, vyhýbej se slunci, otevřenému ohni a dovoleným v Egyptě. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

Za mě tedy 100%. Dívali jsme se všichni na tu samou pohádku? Mám pocit, že ti, co ji zde kritizují se zřejmě více věnovali kapřím řízkům se salátem a rozbalování dárků než jejímu sledování. Za mě velmi vtipná, zábavná, v jednom bodu i napínavá pohádka, která mě upoutala a oslovila. Jen tomu pejskovi jste měli nechat to, s čím si tak rád hrál (a možnost jak, tu přece byla). ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Branou nebeskou kdejaký hříšník projít nemůže, a tak je třeba nejen vrátit ukradený klíč otevírající nejeden zámek, ale současně se i polepšit, což jako pohádkový motiv rozhodně není málo. Vlastně celá úvodní část, která předznamenává další dění, je poměrně neotřelá. Členové ústřední trojice jsou sympatičtí a během jim vymezeného času procházejí docela zajímavým vývojem. Krajně nesympaticky naopak působí záporné duo, takže není problém si přát dobrý konec. 65 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Já osobně moc nechápu, proč musel bejt v pohádce nutně použit svatej Petr a nemohli to být nějaký úplně jiný klíče, když je navíc sám sv.Petr prezentován pouze jako nerozhodný bizarní senilní ňouma, kterého ještě hraje slovenský herec, který musel být předabován.  Ještě mi vadila podobně předabovaná postava rybáře.  Rád jsem viděl v obsazení svým způsobem legendárního Nárožného. Jenom když jsem ho viděl, tak mi došlo, že už je fakt starý. On tady obecně nikdo herecky nějak extra nevyniká, dokonce ani Novotný s Remundovou.  Ale líbil se mi vodník Lukáš Příkazký, který byl vážně roztomilý a místy dokonce až jak z jiného filmu. Jinak (až na Petra) docela pohodová obyčejná pohádka, která nemá moc dobře promyšlený fikční svět, ale jinak  osvědčeným způsobem  pracuje s osvědčnými motivy (Janák už své překvapení s Princeznou a půl králoství asi nezopakuje.) Klasika, která neurazí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Všechno naše poctivě ukradené zlato je pryč." Kancléř mě bavil. Hned bych mu dal princeznu. Ale on by asi radši majetek, takže princezna bude Vodníkova. Ten byl totiž taky celkem fajn. Nicméně nebude. Tohle je pohádka, ve který nudný dobro vyhraje. To byla taková tutovka, že na to Tipsport ani nevypsal sázkovej kurz. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (11)

  • V původním scénáři byl král odevzdaný člověk, který je pod vlivem dvou kancléřů. Jenže Petr Nárožný přišel se spoustou nápadů, jak roli oživit. Proto si jeho král z kancléřů utahuje, dělá jim naschvály a bere je jako kašpárky. (heczot)

Reklama

Reklama