Reklama

Reklama

Dej si pohov, kámoši

  • USA Grumpy Old Men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režiséra Donalda Petrieho (Mystic Pizza) je především hereckým koncertem dvou osobností – Waltera Matthaua a Jacka Lemmona. Herečtí bardi tu představují dva letité rivaly a zároveň sousedy Johna a Maxe. Oba si už vlastně ani nepamatují, čím začalo jejich „dědkovsky paličaté“ škodolibé nepřátelství, které se sestává z drobných lumpáren a zlomyslností. Karty jsou už léta rozdány a nic by se nezměnilo, kdyby se do sousedství nepřestěhovala extravagantní a stále velmi atraktivní dáma jménem Ariel. Její volnomyšlenkářské chování okouzlí oba postarší pány tak, že v nich navíc vzplane žárlivá mužská rivalita. Svérázná a temperamentní Ariel si ovšem do ničeho nenechá mluvit a vybere si podle svého. Úsměvná komedie někdy s nadhledem a někdy vážněji ukazuje, jak chutná „podzim života“. V druhém plánu sledujeme i milostné vztahy Johnovy dcery Melanie (Daryl Hannahová), která právě opustila manžela a nyní až příliš sympatií věnuje Maxovu synovi Jacobovi. Že by mladí konečně usmířili znepřátelené staříky? (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

Wally 

všechny recenze uživatele

Velice pohodová záležitost, kterou na svých bedrech svými skvělými hereckými výkony nesou dva hlavní hrdinové a pání herci - J. Lemmon a W. Matthaus. Tato komedie tu už nějaký pátek je, ale stejně mne vždycky zaručeně pobavi. Oslovení 'Posero' nebo 'Moulo' jsou v jejich podáních prostě roztomilé přezdívky :-) ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jack Lemmon & Walter Matthau je pro me znamka kvalitniho humoru a slusne odvedene prace. Kdyz jsem vedl rozhovor s britskym profesorem, tak mi vyjmenoval tenhle film, jako jednu z nejlepsich komedii, ktere kdy videl. Musim s nim naprosto souhlasit, ne kazdy tohle pochopi jak ma, nejmladsi generace to uz tak skvele videt nebude, ale to je jejich problem. V dnesnim svete prcicek a nemeckym teen komedii je tohle neco uzasneho!!!!! ()

Reklama

Dvojirakri 

všechny recenze uživatele

Film má tempo stejně závratné jako obě hlavní postavy po celodenním sezení u dírky v ledu čekající na to až zabere nějaká mřenka, a dokážou zrychlit jen když se v sousedství objeví šťabajzna která i mě, o polovinu mladšímu, přišla jako milfka která by stála za hřích, nevidím se tedy že se jim postavily rafičky do polohy 1/2na3. Jinak ale snímek nabízí to co je předurčeno už názvem - dejte si pohov, diváci, tady nic náročného nečekejte. (To krindy pindy mě rozčilovalo fest!) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Tohle je tak roztomilá komedie, že i když jsou tam hory sněhu, tak vás to zahřeje u srdce. Dva starší sousedi, dlouholeté pošťuchování a najednou se naproti nim nastěhuje svobodná energická krásná dáma. Díky ní zmizí z jejich ulice nuda a stereotyp, je velkým oživením. A další žabomyší války začínají. Přitom je to ale citlivé a romantické. Takové mile stydlivé. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Jacka Lemmona mám ráda hlavně z jeho období filmů ze 70.let - to byl fešák ;) A herec vynikající v jakémkoliv období :) Za to Walter Matthau pro mě v tomto filmu byl určitým člověkem "navíc" :D :D Vtipný příběh o "nepřátelství" mezi dvěma "přáteli" :) Vtipně podané, neberou si servítky a základní spor se točí okolo ženský :) Klasika :) ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Walter Matthau utrpěl díky mrazivým podmínkám v Minesotě zápal plic. (HellFire)

Reklama

Reklama