Reklama

Reklama

Eurovision Song Contest 2024

(pořad)
  • Rakousko Eurovision Song Contest 2024 (více)
všechny plakáty
Hudební / Soutěžní
Švédsko, 2024, 2x130 + 240 min

Obsahy(1)

Letošní 68. ročník Eurovize bude moderovat hollywoodská hvězda a ikona Eurovize Malin Akerman. Spolu s Petrou Mede budou moderovat všechny tři večery v přímém přenosu z Malmö Areny ve Švédsku. Švédská televizní stanice SVT společně s Evropskou vysílací unií (EBU) letos hostí soutěž díky vítězství Loreen v Liverpoolu v roce 2023. Švédské město Malmö hostí soutěž Eurovision Song Contest již potřetí, po ročnících 1992 a 2013. Letos to také bude poprvé, kdy se soutěž Eurovision Song Contest již pětkrát po sobě neodehrála v hlavním městě pořadatelské země. Samotné Švédsko bude v roce 2024 hostit Eurovision Song Contest již posedmé. V minulosti soutěž pořádalo také ve Stockholmu – v letech 1975, 2000 a 2016, ale také v Göteborgu v roce 1985. Soutěže se letos zúčastní 37 zemí. Česko letos reprezentuje zpěvačka Aiko se svou písní Pedestal. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

Arsenal83 odpad!

všechny recenze uživatele

50 rokov od víťazstva ABBA a platí to, čo som k nim napísal. Hudba zažíva neuveriteľný progres. Mozart a Bach boli len amatérmi, Beatles trápni komedianti a Elvis barbiturátový potrimiskár oproti tomu, čo sa vysiela na súčasných eurovíziách. Naháči, démoni, štvrťoktávoví teplomery. Tlieskam v stoji, stúpame do výšin, ale pocit to dáva ako keď sa človek spustí s holou riťou po zjazdovke. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Švédsko zvládlo celou šou na neskutečně vysoké profesionální úrovni,  scénář večera našlapaný,  předkládal divákům jednu pecku za druhou, efekty na výbornou, obě moderátorky zábavné i pohotové. Hlavně Petra! Ta ženská umí nejenom příjemně moderovat, ale i hrát, tančit, zpívat a k tomu plynně mluvit několika světovými jazyky. A ještě je vtipná,  jako celá tahle bláznivá a přitom dechberoucí podívaná,  která si sama ze sebe dělá srandu. .... Nedejte na nízké hodnocení zde, to jsou hateri, kteří - vsadím se - často ani vysílání neviděli. Takže se nenechte odradit a pusťte si záznam nebo přenos příští rok a udělejte si názor sami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Člověk takhle přijde z dvoudenního výletu po Tyrolích na hotel, aby ze sebe konečně smyl všechnu špínu, zapne telku a nestačí zírat. Jelikož nebyl v nabídce žádný sportovní kanál, byl jsem nucen sledovat tuhle přehlídku nejrůznějších exotů, ale našlo se mezi nimi i pár (minimum) docela slušných zpěváků a zpěvaček. Já fandil australské zpěvačce hájící barvy a vlajku Kypru. Jelikož i zde jde už jen o politické šaškárny v zákulisí a zvrácenou novodobou promenádu nejrůznějších úchylů (z nichž to většina i vyhraje) se ani nedivím, že se na prvním místě objevil onen nemocný Švýcar v růžovém… ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tak jako skoro každý rok bohužel ani letošní 68. ročník Eurovize se neobešel bez kontroverzí. Alespoň, že moderátorky tentokrát působily fundovaně a jejich snahy o zábavné pojetí celé show nepřišly úplně vniveč. Jinak tedy z toho velkého množství duc duc odrhovaček jsem nakonec s vítězstvím Švýcara, vystupujícího pod pseudonymem Nemo, nadmíru spokojená. Já totiž neřeším pohlaví interpreta, o tom přeci hudba není. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Mohl bych koment začít klasicky tím, jak je u nás Eurovize nepochopena a nikoho nezajímá, a že je to jinak nejsledovanější mimokulturní přenos světa a v mnoha zemích jsou účastníci skoro bohové, ale vesměs bych jen opakoval úvody z předchozích let, tak to rovnou přeskočíme...Letošní ročník byl dle očekávání dramaturgicky velmi dobře zvládnutý, to prostě Švédsko, a Eurovizní jednička - Petra Made umí. Bohužel, k maximálnímu hodnocení chybí různé kontroverze, které letošní ročník provázeli. Ať už DSQ Nizozemského účastníka, či neustálé řešení Izraelské účastnice a následné bučení diváků přímo v živém přenose a až na příliš na oko hlasování diváků pro Izrael. Což nejsou tak chyby směrem k produkci samotného přensou, ale spíše organizaci jako takové, a je škoda, že se takovýmto věcem nedá předcházet, že se opět musíme dostávat do situace, kdy vidíme naprostou neznalost lidí a nutnost prezentovat své naprosto pofiderní názory skrze TV obrazovky. Jsem velmi rád za Švýcarského vítěze, což byl i můj kůň, a stejně tak i za TOP3 umístění Ukrajinské dvojice, která měla letos jasně nejlepší staging a opravdu to chytlo za srdce. Nakonec jsme se tak politickému trapasu vyhnuli, což je pro reputaci soutěže jen a jen dobře.  P.S: Komu se to nelíbí, tak na to nečumte. Taky chcí mít tolik času, abych sledoval takto dlouhé přenosy, ačkoliv jsou mi odporné. ()

Rebeca

všechny recenze uživatele

Moje úcta ke kvalitní muzice je bezmezná, tak jsem byla zvědavá (i s ohledem na rozporuplná hodnocení), copak se to v současnosti v Evropě hudebně vaří....? takže: hey hey tac tac   :)))) Nehodnotím, protože jsem to neviděla celé, pouze jsem přepínala na tzv. songy, abych si je mohla poslechnout. Přečtěte si komentář uživatele Arsenal83, naprosto odpovídá tomu, co jsem slyšela... ()

Fin_429 

všechny recenze uživatele

Stále se nedokážu jaksi přenést přes fakt, že mi Eurovize letos spíše připomínala Hunger Games. Jakože semifinále byly skvělé, a režie si opravdu hodně vyhrála i co se vizuálu týče. Ale Ty nechutné kontroverze, zbytečná politika, nepochopitelná diskvalifikace a tak dále- to je nepřípustné. . No prostě nepochopitelné. ()

Keks 

všechny recenze uživatele

7.5. - První semifinále - Tykraso letos zde mame velmi napinavy souboj spousty unikatnich a rozdilnych pisni! Podium letos snad jeste lepsi nez minuly rok a hrozne se mi libilo umisteni "Green room"... prijemne moderatorky, moc se mi libil i nas Vaclav Matejovsky!! S vysledky jsem spokojen, mymi topkami byli Ukrajina a Chorvatsko                                                                                                                9.5. - Druhe semifinale - Vetsi, vtipnejsi, vice vsuvek, ale pro mne osobne az na me favority (Nizozemsko, Norsko a Armenii) mnohem nudnejsi nez prvni...z ostatnich mile prekvapilo Estonsko, Izrael a Svycarsko ale zbytek celkem mid...a mrzi me Aiko...podle me jeji vystoupeni i hudba byly mnohem lepsi nez napr. Recko...mile prekvapil i muj milovany Kaarija z minuleho roku                                                                                                                                                                                                      11.5. - Grand Finale - letosni velice kontroverzni finale bylo zabavne to ano...jen tomu neco chybelo...no jo uz vim.. JOOST KLEIN....cela kauza okolo nej mi prijde jako hrozna blbost a vyhodit ho chvili pred finale? Ahcjo a to byl fan-favourite...Nemo mel obri naskok diky jury votes co mi to zas pripomina? HM LOREEN?! Jsem rad ze moji favoriti se z vetsiny umisitili dobre (Ukrajina a Chorvatsko top3, Armenie aspon top 10, ale Norsko? Norsko bylo robbed jak krava a byt posledni to si fakt nezaslouzili.. Kvuli celkove kontroverznosti tohoto rocniku, at neprijemnosti okolo izraele, ale hlavne Joosta davam pouze 3 hvezdy a doufam ze se tohle uz NIKDY nebude opakovat... ()

Reklama

Reklama