Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V prosinci 1944, kdy už všichni věří, že Německo je poraženo a konec války se blíží, podniknou Němci poslední zoufalý protiútok na relativně klidném úseku fronty v Ardenách. Tanky plukovníka Hesslera se pokusí prolomit frontu s pomocí záškodnické jednotky v amerických uniformách a zničit strategicky důležitý most přes řeku Our. Podplukovník Kiley zjistí, že největší slabinou Němců je zásobování pohonnými hmotami. Chce obratným manévrováním dosáhnout toho, že Němci všechny zásoby spotřebují. Hessler však záměr prohlédne a s patnácti tanky vyrazí dobýt nedaleký americký sklad pohonných hmot. Právě tady se odehraje jedno z klíčových střetnutí slavné bitvy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (195)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Legendární válečný film, líčící jednu krutou etapu osvobozování západní Evropy od nadvlády nacistické "tisícileté" říše. Asi by se dnes dalo polemizovat s formou a obsahem zobrazení historických reálií, snad i způsob vyprávění je příliš poplatný době vzniku. Ale právě! Je to prostě 40(!) let starý - leč výborný - válečný film. - - - P.S. V čecháčkovském televizním podání naservírováno ve zcela degradujícím ořezu původního obrazu 2.35:1 na formát 4:3 a se zcela idiotským českým >studiovým< dabingem takřka bez zvuku a ruchů, podívaná vskutku pro ignoranty a filmové masochisty... ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Spojenci měli Market Garden, Němci zase Watch am Rhein, nebo-li Bitvu v Ardenách. Rozsáhlé vojenské operace, které se pro své velitele staly neúspěšnými, s jasným cílem-rychle zvrátit vývoj války na svou stranu, ačkoliv Německo se v době spuštění akce, ocitalo v úplně jiné pozici, než jeho západní nepřítel předtím. Film sleduje obě strany, a je mu to pouze k velkému prospěchu. Nácky tady ukázkově zastupuje Shaw a jde mu to skvěle. Zbytek vydařeného obsazení potom reprezentuje druhou stranu. Dnes už má film nějaké ty mouchy, ale jako zábavná prezentace boje se spoustou tanků slouží dobře. Jen mě to ještě více nažhavilo na Pittovu Fury. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda tej dĺžky, inak je to skutočne jedinečný film, čo sa výpravy a kostýmov týka. Tankové bitky a ich množstvo potešia, dosť veľa spraví aj super kamera, ktorá to snáď zaberá zo všetkých uhlov. No najväčšia škoda je, že aj keď herci sú fajn obsadení, ich postavy nedokážu patrične zaujať a už vôbec strhnúť. Tak isto atmosféra mi prišla dosť slabá. Vlastne mi bolo celý film jedno kto zomrie. Ale inak čo sa týka akcii, tak je to dosť dobrý vojnový film, ktorý ponúkne až ohromne velke množstvo tankov. 80% - 4* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Fanatický výkon Roberta Shawa ční vysoko nad ostatní, a těm, kdo to ještě nevědí, dojde jak výjimečný stroj byl King Tiger nebo Tiger II chcete-li... až na to, že ho tu neuvidí, protože toto monstrum je pro filmařské účely nahrazeno spojeneckými M47 Pattony;) Bitva V Ardenách je klasickým příkladem toho, že filmovým nářezem lze zamaskovat i způsob, jakým se vydrbalo s odbornými poradci, kteří by rozhodně věděli, jak se věci mají, a jejichž ignorování tento velkospektákl shazuje v očích vojenských historiků do bahna velmi nevábného složení. Toto je zkrátka klasika válečného filmu, která zasluhuje 80%. Což ještě neznamená, že notovat si Panzerlied je v pořádku;) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skoro tříhodinová nuda. Bez hrdinů, bez děje, kromě sudů na konci bez akce. Tohle se dalo natočit líp, než nájezdy kamery nad moduritovou plání s modýlky tanků. Pálí se tu ostošest, ale kromě nadšenců pro techniky asi budete nejvíc koukat na to, když už bude proboha konec. Herecky vytříbené, jinak ovšem nijaké. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Protože se provozuschopné německé techniky (zvláště tanků) po válce moc nedochovalo, je často ve filmech nahrazována technikou americkou nebo ruskou. V tomto filmu německé Tigery II (Königstigery) "hrají" americké tanky M47 Patton. (Foxhound#1)
  • Maskar v Malmédach se skutečně udál, bylo při něm zabito 81 neozbrojených amerických zajatců a 111 belgických civilistů. Za masakr je odpovědná 1. Tanková divize SS pod Vedení Joachima Piepera, který po válce zemřel při útoku útočníků, kteří zjistili, že byl velitelem SS. (liebgott)

Reklama

Reklama