Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Další lákadlo z mysli Mela Brookse. Tentokráte si dělá srandu z mýtu o Draculovi. Normální, bohatí angličané jsou napadáni Draculou a doktor Van Helsing je musí chránit. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Spectre 

všechny recenze uživatele

Takže ešte raz: videl som totiž nedávno prvý krát film s Klausom Kinskím (a aj som čítal knihu, vôbec celé som si to zrekapitoloval, vrátane ostatných filmov s Lugosim, Leem a pod.), takže mením moje hodnotenie u draculovských filmov. Pôvodne som písal, že za paródiu hviezdička... ono dosť som sa mýlil. Pozrite si pred týmto Draculu s Lugosim z r. 1931 a Nielsen zaručene pobaví. ("Children of the night. What mess they make."). Na svoje si prídu aj priaznivci ostatných adaptácií. Jednoducho treba mať čerstvo v hlave ostatné filmy, inak to človek nevychytá. Jediná otázka však ostáva o tom, komu je film vlastne určený. Tvrdí priaznivci, ktorí budú napríklad ospevovať onen film s Kinskím (1979), ktorý je napr. podľa mňa veľmi blbo poskladaný a miestami aj trápny odvar pôvodného nemého Nosferatu, určite zavrhnú akýkoľvek pokus o paródiu. Naopak, bežný divák väčšinou nepozná všetky filmy o Draculovi, resp. si z nich nepamätá konkrétne dialógy a scény - v tom prípade táto paródia nebude mať efekt. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Obstojný príbeh o Drakulovi, ktorý nie je oveľa horší ako ten Coppolov. No ako komédia je to veľmi slabé. Jediné, na čom som sa zasmial bol dvojitý výšplech krvi na Stevena Webera. No nenudil som sa a nevyskytovali sa tam ani žiadne trápne rádobyvtipné scénky, aké obsahovali Nielsenove filmy, ktoré nasledovali po tomto snímku. ()

Reklama

Guzmicz 

všechny recenze uživatele

Když jsem tento film viděl poprvé, musel jsem se pevně držet, abych nespadl smíchy. Při dalším shlédnutí už to nebylo ono, jelikož jsem víc sledoval celkovou kvalitu. Fanoušci Leslie Nielsena museli být však zklamáni. Tato parodie na Drákulu není až tak kvalitní, jako jiné parodie s tímto hercem (Připoutejte se, prosím nebo Bláznivá střela). V podstatě uvidíte to, co už jste nejspíše viděli v předchozích parodiích. Ale stejně si tento film uchovává svoje kouzlo. Lidem, kteří ještě neviděli, velmi doporučuji. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas tak vtipné ... k popukání ... ale moc se mi líbil takový divadelní nádech, kterým to na mě působilo ... A některé dialogy byly vážně brilantní ... a asi nejlepší byl Peter MacNicol - z něj sem fakt nemoh ...je to něco úplně jiného než stupidní a sprostý např. Scary Movie ... apod. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Povedal by som, že Leslie Nielsen hral už v mnohých lepších filmoch, ale nieje to až tak zlé v tomto prípade. Je to samozrejme ďalšia paródia ale tentokrát dosť odlišná a to sa mi na tom páči. Je "strašidelná" respektíve z takého prostredia. Jedná sa o oddychový film a tak je treba ho aj brať. V niektorých chvíľach mám pocit že snáď aj uráža hereckú komiku hlavného protagonistu ale inak sa jedná skutočne len o striktne oddychovú záležitosť. Kto navyše nevidel film ktorý je parodovaný (Dracula z roku 1992) bude sa baviť ešte viac. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (5)

  • Když se Drákula (Leslie Nielsen) sklání nad postelí Lucy Westenry (Lysette Anthony), aby ji kousl, vrhá jeho postava stín směrem na okno, místo od okna, odkud svítí Měsíc. (GordonCZ)
  • Při osvobozování Lucy Westenry (Lysette Anthony) z hrobky pohne chasník víkem "kamenné" rakve tak nešťastně, že divákovi nechtěně odhalí, jak lehké vlastně celé víko je. (GordonCZ)

Reklama

Reklama