Reklama

Reklama

Drákula

(seriál)
Trailer
USA, (2013–2014), 7 h 10 min (Minutáž: 43 min)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Píše se rok 1896 a Drákula přijíždí do viktoriánského Londýna v přestrojení za Alexandera Graysona – pohledného
a charismatického amerického průmyslníka, který o sobě prohlašuje, že chce do viktoriánské společnosti přinést trochu vědy. Ve skutečnosti se spojil se svým úhlavním nepřítelem, Van Helsingem, aby se brutálně pomstil starému společenství jménem Řád draka, které před více než 400 lety zabilo jeho milovanou ženu Ilonu. Grayson ale nepředpokládal, že se setká s krásnou studentkou medicíny Minou Murray, která je podivuhodně podobná Iloně. Osud narušil Drákulovy pečlivé plány a Grayson bude muset bojovat s pokušením smrtelníků. Po dlouhých staletích, která strávil s pevným odhodláním k odplatě,
se teď Drákula přesvědčí, jestli ještě pořád dokáže milovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Není to špatné, i když je to plné změn. Všechno se dá odpustit, ale to, že je Reinfeld černoch se mi nezamlouvá. Rozhodně nejsem rasista, ale je to trochu moc.. Jinak, Meyers je docela fajn, ale toho Draculu jsem mu úplně nevěřil. Příběh není špatný, koukat se na to dá, ale po pár dílech jsem se rozhodl, že počkám na dabing, protože Sleepy Hollow mě baví víc a navíc mám rád Draculu... Dá se to, prostě. 60%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Seriál sa mi páčil. Lenže je to len klasický upírsky príbeh priživujúci sa na Stokerovom románe (resp. je to len báchorka, čo bolo pred tým, než Helsing začal loviť Draculu). Ja osobne mám radšej Nosferatovskú démonickú polohu slávneho upíra než emotívnu Coppolovskú. Dracula v podaní Jonathana Rhysa Meyersa je niekde medzitým, čiže ani riadny záporák ani dostatočne zaujímavý hrdina. Aj preto boli potrebné vedľajšie postavy, ktoré sú zaujímavejšie ako hlavný antihrdina. Téma elektriny je dosť nevyužitá - to mohol byť ten správny prvok, ktorý by z tohto seriálu spravil niečo originálne. Na prípadnú druhú sériu sú karty namiešané dobre... ()

Reklama

Kitiara15 

všechny recenze uživatele

O seriálu jsem se dozvěděla ještě před jeho uvedením. Těšila jsem se na něj hlavně kvůli Jonathanovi Rhysovi Meyersovi, jemu takové to role prostě sedí. A ano jako Drákula nezklamal. Jen zatím příběh mě až tak nevtáhl, zatím mám s kouknuté všechny díly, co byly odvysílané. Uvidíme jak seriál bude pokračovat... ()

Nikol10 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí celé série musím změnit hodnocení. Nejdřív byl seriál na jednu hvězdičku,možná se blížil až odpadu,ale po předposledním a posledním díle musím dát alespoň jednu hvězdičku navíc. Meyers je charismatický,sexy upír, který drží celý seriál tak nějak nad hladinou. Zbytek postav je mi ukrutně nesympatických, až na Minu, ta mi přijde celkem dobře zvolená, hezký vzhled, takový nevinný kukuč. Ale její postava je mdlá a nijaká, nezaujme. Představitelka Lady Jayne,tak ta vypadá jak ježibaba, strašně nesympatická, ošklivá osoba, horší už vybrat nemohli. Celkově pro mně seriál postrádá základ pro všechny horory a to je atmosféru. Tam jí totiž nenajdete, takový ten krásně ponurý děj,u kterého se hezky bojíte a děsíte další scény. Zde se to nestane snad ani jednou. Vůbec celé uchopení nového Draculy se mi zdálo nešťastné. On a Van Helsing jakýsi vynálezci. Přišlo mi to někdy spíše jako dobrodružné, než jako hororové. No ani se nedivím,že seriál zrušili po první sézoně. Dávám takových 40 %. ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Velmi otřepané téma v neotřelém hávu. Jonathan Rhys Meyers jako charismatiký a pokrokový Drákula, jenž se chce pomstou na těch co mu způsobili zkázu, vykoupit. k tomu mu má pomoci i láska mladé medičky Míny. Zajímavě uchopeno, má to atmosféru i pěkný vizuál a hudbu. Co vidím jako chybu je malá prokreslenost postav, málo akce a absence většího napětí. Místy je více romantiky, než je zdrávo a byť Drákula po vzoru Monte Christa rozjíždí docela slušný pomstichtivý plán, je kolem toho příliš mnoho balastu. Drákula je docela sexy, až na ustupující vlasy, Mína přijatelná, Lucy atraktivní, ostatní až na pomocníka Radcllifa zapomenutelní. Za mne 55%. ()

Galerie (458)

Zajímavosti (8)

  • V originálním příběhu podle Brama Stokera nebyl Jonathan Harker (Oliver Jackson-Cohen) novinář, ale právní koncipient, později majitel právní firmy, Mina Murray byla učitelka a Renfield (Nonso Anozie) chovanec Carfaxkého blázince. V knize také nebyl Van Helsinga spolčený s Dráculou a ani ho nevysvobodil, jak je tomu v seriálu, naopak stáli proti sobě. (LucyZ)
  • Seriál vznikl v Londýně a Budapešti. (M.B)
  • Rád draka, niekedy označovaný aj ako Uhorský rytiersky dračí rád (Ordo equestris Draconis Hungariae), skutočné existoval. Založil ho uhorský kráľ Žigmund Luxemburský 12. decembra 1408. Po jeho smrti stratil na vážnosti. Za úlohu mal chrániť kresťanskú Európu proti Turkom alebo proti náboženským povstaniam. Nikdy sa nedostal na územie Britských ostrovov, jeho pôsobisko bolo Uhorsko a jeho okolité krajiny. (vavrinec)

Související novinky

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

Tvůrci Sherlocka chystají nového Drákulu

18.10.2018

Steven Moffat a Mark Gatiss (Sherlock, Doctor Who) se plánují znovu spojit pro novou seriálovou adaptaci Drákuly na BBC One a Netflixu. Bude se jednat o třídílnou minisérii, kterou producentské duo… (více)

Reklama

Reklama