Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (1 059)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak hned na začátku jsem si říkal že pan režisér pojedl asi moc houbiček, protože to co předvedl s tou úvodní bitvou by dokázal natočit líp i maxipes Fík. Na tu bitvu měl hrozně málo lidí ať už digitálních nebo negitálních a vypadalo to, jako kdyby křížáci podepsali petici "děkujeme odcházíme". A tak to rejža kompenzoval velkým záběrem na jednu hlavu nebo roztřáš kameru jak hovado. Jo a ještě mě pobavilo, že křižáci bojovali jak ochotníci z Konopiště a ne jako ostřílení válečníci středověku. Jestli takhle vypadaly v dávných dobách všechny souboje na život a na smrt, tak to tam mohla jít bojovat i moje babička. Naštěstí poměrně brzo přijde film do hlavní části příběhu, převozu čarodejnice a tady nemám co vyčíst. Atmosféra parádní, Niki charismatickej a Claire v top formě. Ty její proměny z neviňoučký na zlou jsem jí baštil i z navijákem a zřejmě jsem byl s Nikim poslední komu blesklo. Všude přítomný strach z nevysvětlitelnýho jsem si užil dokonale. Filmy na tohle téma se mě většinou nelíbí, že příliš tlačí na náboženskou strunu, ale Hon ani ne, ten především baví, straší a celkově si svůj pobyt na stříbrným plátně užívá a to se mě líbí. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Hon na čarodějnici se nekoná, protože ta byla chycena, ještě dřív než film začal.. A tak nám náš hlavní hrdina v trošku novém sestřihu a buclatých tvářičkách seznamuje se svým špatným svědomím, které touží po očištění.. A jak jinak mu ulevit, než pomoc krásné a mladé dívce, obviněné z čarodějnictví.. Spravedlivý soud, zadostiučinění, poznání pravdy, akce a napětí, šok, zneužití.. To všechno nezažili jen naši hrdinové, ale i já jako divák.. Celý tenhle fantasy thriller má jeden velký problém a to malý rozpočet, který při závěru filmu byl hodně znát.. Zvrhlo se to v nesmyslnou frašku, která ze soliního nášupu, udělal lehký propadák.. Ale já se nezlobím, protože jak Cage v jednom článku říkal, že pro něho nejsou žádné role špatné, hlavně že může hrát a to ho baví.. Mě se na to pak baví dívat! ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Niky, drž se těhlech filmů. Pro mě si už teď hvězda, a to i přesto, že poslední tvoje filmy většina zdejších uživatelů hodnotí méně, než by si skutečně zasloužili. Ať už čaroděje, psychopata, policejního psychopata nebo rytíře se znakem křižáků na meči, všecko ti nedělá problém a mě se líbí, že právě takové filmy si zrovna ty vybíráš. Nikdo jiný na ně totiž nemá odvahu! A nevadí, že tvůj příběh křižáka ukáže tak málo skutečných středověkých kulis a spíš z toho dělá fantasy patlaninu, pořád to bylo něco, co jsem tady chtěl hrozně dlouho vidět. Hon na čarodějnici to byl parádní, i se samotnou čarodějnicí se muselo docela pěkně pracovat. Ty výměny názorů o církvi byly parádní. Neuvěřitelně jste se z toho všeho vykroutili, hlavně abyste pobavili lidi. To teda klobouk dolů. Dokonce i s tvým parťákem Ron Perlmanem, s držkou větší než vrata do chlíva, to vypadalo dost dobře. Ale jo, podle mě to marný pokus nebyl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nad očekávání slušný film, jemuž, jak tady spousta lidí správně podotýká, chybí hlavně peníze a s nimi spojená epičnost. Herci dobří (pořád vám to říkám, neodepisujte Cage), hudba dobrá, některé scény (úvod, vlci) takřka perfektní, závěrečné digi vypadalo lépe než třeba u Solomona Kanea a potěšila mě i "jeho" podoba, která jako by vypadla z dobových kreseb. Scénář příjemně těžil ze souhry Cage a Perlmana, jimž nadělil ty správné chlapsko-parťácké hlášky, jinak to ale byla taková neobyčejně obyčejná fantasy road movie, které ke konci docházel dech. Tři a půl hvězdy dávám i za štěk Christophera Lee. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom som prekvapený, pretože to nedopadlo tak zle ako som si myslel. Príbeh je celkom jednoduchý, ale dobrý, hercom velí jednoznačne Nic Cage, ktorého skvelo dopĺňa Ron Perlman a aj Claire Foy zahrala celkom presvedčivo tu bosorku bez metly. Takže po hereckej stránke by to bolo fajn. Efekty sú trošku slabšie, ale moc ich tam nie je, takže to dojem vyložene nekazí a navyše ich prekrýva výborná dobová atmosféra, výprava, kostýmy a v závere aj hrad. Keby sa trošku pritvrdilo v tom napätí a bolo to aspoň trošku ako napr. film Black Death bolo to určite lepšie. Inak je to celkom slušná Dark Fantasy, ktorá ma pri kratkej stopáži nenudila. Jeden s tých lepších filmov Nica Cagea. 75% - 4* ()

Galerie (73)

Zajímavosti (30)

  • Pro některé scény bylo zapotřebí také divokých zvířat. Proto filmaři najali Zoltana Horkaie, který v Maďarsku chová přes dvě stovky zvířat - vlků, medvědů, kanců... a trénuje je právě pro účely filmování. (Taninaca)
  • Svoj záujem o úlohu Behmena vysvetľoval Nicolas Cage aj tým, že sa nebojí zúčastňovať filmov, ktoré skúmajú paranormálne a nadprirodzené javy. (Greenpeacak)

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama