Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nenacházím slov k tomu, jak tento film byl reálný, smutný, zábavný a přitom tak perfektní. Jedná se o jedno z nejlepších sportovních dramat, ve kterém to není typicky - hl. hrdina = nejlepší ze všech. Takže nečekejte, že Mark bude od začátku všechny porážet, to vůbec. Budete sledovat část jeho života, jak se postupně vypracovává, a získává místo v týmu. Ohledně Marka - hraje perfektně! Skvělé sportovní drama, hodnocení nechápu. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru celkem fajn. Neurazí, nenadchne. Je fakt že při některých scénách jsem pro množství patosu div nevyletěl z kůže a při jedné běžecké sekvenci při zápase se mi chtělo volat: "Běž, Forreste, běž!!!", a taky už mě unavuje že u každého takového filmu vždycky ukazují jak hlavní hrdina přijde o peníze, o práci, o ženu.... Ale na druhou stranu je možné, že všechny ostatní filmy s podobnou tématikou se opičí po osudu Vince Papaleho, nevím... Jinak, jak jsem říkal, neurazí, nenadchne... 70%.... P. S. Pořád mi nejde na rozum jestli má americký fotbal nějaká pravidla ohledně nedovolených zákroků... Přijde mi to jako dost divně nedomyšlený sport... Něco jako legální Rowdies nebo Hooligans.... ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Přijatelně vybudovaná pohádka ze sportovního prostředí, která si projde všemi zásadními momenty, které od podobných filmů čekáte (a vlastně s nimi dopředu počítáte). Tím spíš, jde-li o produkci od Disneyho. Naštěstí se to tu moc nepřehání s patosem, takže na závěr může být člověk upřímně dojatý a nestydět se za to. Wahlbergovi role sedla a i když byl skutečný Vince Papale daleko větší hrana, podle rozhovorů byl se ztvárněním sebe sama velmi spokojený. 80% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Do dneška jsem nebyl schopný pochopit pravidla tohoto sportu.Jsem spíš na klasický fotbal, jak ho známe my evropani. Rád ho hraju, sleduju a znám pravidla. Chápu i pravidla podobných filmů. Zde byla vcelku chytře naplněna. Hodný chlapec, který náhodně přijde ke své šanci, když se mu chvíli před tím něco zlého přihodí. Pak si dere cestu ke slávě a k dívce svých snů. Přijde krize, ale to překoná díky nějaké situaci...a je slavný a úspěšný. No a stejně jako mě baví další a další zápasy 11 na 11, tak i další film tohoto stylu a žánru mi sedl. Scéna s klučíkem s 83kou na zádech společně s mým oblíbencem Markem přinesla 4tou hvězdu a 75 procent. ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádky mají za cíl často jedno a to samé- vtáhnout diváka do děje tím způsobem, že se cítí být v kůži hlavního hrdiny. A tento snímek má velkou výhodu právě v tomto ohledu, protože snad každý z nás je (nebo alespoň někdy byl) fanouškem. Tvůrci nám zde dávají možnost nahlédnout na příběh přesně takového fandy, který dostane obrovskou příležitost stát se členem svého milovaného klubu a je jen na něm, jak se s tím popasuje. 90 % Oblíbená část- "Vyhoď z mojí skříně to triko Giants." ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Kluk, který běží po ulici v dresu s číslem 83 je syn skutečného Vince Papaleho. Jeho dcera se objeví zase jako zadák při školní hře, který centruje právě zase svému bratrovi. (don corleone)
  • Vince Papala prodělal krátce před natáčením filmu úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva. Přestože jistě nebyl 100% fit, nezabránilo mu to v tom, aby se účastnil každodenního natáčení jako asistent. (Posheidon)

Reklama

Reklama